Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Olkaa hyvä oppositio ja kertokaa nyt.

Oppositio on tapansa mukaisesti löytänyt tulevasta budjetista ainoastaan haukuttavaa. Kertokaapa lääkkeet, kun osaatte etsiä virheitä, pitää löytyä myös keinoja.

Laulu alkaa sanoilla massatyöttömyys kuriin. Kertokaapa miksi ei hallitus juuri näillä elvytysrahoilla saa saada sitä massatyöttömyyttä kuriin? Marraskuusta lähtien oppositio on huutanut lisää rahaa elvytykseen, nyt kun 13 miljardia otetaan velkaa, että opposition toiveet toteutuu, vaaditaan jotain muuta. Mitä se muu on suomeksi sanottuna, olkaa hyvä!

Tuottavuusohjelman leimaaminen nollasummapeliksi on opposition hebreaa myös. Laittakaa kaikki suomalaiset töihin verorahoilla ja jättäkää tuottavuus hoitamatta. Katsotaan miten pitkälle opposition hyvinvointivaltio kestää? Nyt kun hallitus vihdoin tekee jotain rakenteissa olevien vinoutumien korjaamiseksi ja etsii tuottavuutta, jolla lamasta selvitään ja saadaan elvytyslainat maksettua. Niin nyt sitten opposito vaihtaa laulua ja alkaa jarruttamaan tätä positiivista kehitystä.

Tarja Filatov sai oman etsikkoaikansa ja mitään valmista ei tullut. Heinäluoma ei kestänyt edes puolueensa puheenjohtajana, vaan lannistui alta aikayksikön. Nyt sitten otetaan jyrkkää kantaa asioihin joita hoidetaan Suomessa Matti Vanhasen johdolla varsin mallikkaasti.

Selittäkää minulle myös miten tämä asia hoidetaan mallikaasti, eli Tarja Filatovin vappupuheesta suora lainaus:

"Tuottavuuden nostaminen on välttämätöntä, mutta työvoimavähennyksiä on syytä siirtää yli pahimman laman".

Nyt on pahin lama ohi ja tuottavuusohjelma käyntiin. Saa demarit nikotella mitä hyvänsä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Keijo (nimimerkki)

– Valtiovarainministeriö on vahingollisella tavalla hirttäytynyt menokehyksiin, jotka soveltuvat toisenlaiseen talouskehitykseen. Tämä näkyy paitsi kehyskikkailuna myös tarvittavien menolisäysten torjumisena samaan aikaan, kun budjetin tulopuolesta ei kanneta minkäänlaista vastuuta.

Tässä näyte JHL puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuoren (sd.) sanavalmiudesta.

Kalevi Wahrman (nimimerkki)

Suomen Työväenpuolue

VAADIMME MILJARDIA TYÖTTÖMIEN PALKKAAMISEEN JA HALLITUKSEN BUDJETTIRIIHEN PÄÄTÖSTÄ ASIASTA

Hallituksen tulee osoittaa miljardi euroa työttömän palkkaamiseen
-Nuorten työttömyyden alentamiseksi ja työttömyyden nousun katkaisemiseksi
-Pitkäaikaistyöttömyyden uudelleen nousun estämiseksi
-Irtisanomisten estämiseksi

Tämä miljardi saadaan käyttöön helposti perumalla Jyrki Kataisen valtiovarainministerinä toimiessaan toteuttamat suurituloisten ja omaisuusverojen verohelpotukset. Sensijaan millekään Vihreiden esittämille arvonlisäverojen korotuksille ei ole perusteita.

MILJARDIN OSOITTAMINEN ON HÄTÄTOIMENPIDE, JOLLA ESTETÄÄN TYÖTTÖMYYDEN KASVU JA KÄÄNNETÄÄN SE LASKUUN. PÄÄTÖS TULEE TEHDÄ HALLITUKSEN BUDJETTIRIIHESSÄ ELOKUUSSA 2009.

Se on ensimmäinen askel tavoitteena huononevan kehityksen katkaisu ja kehityksen kääntäminen kohden täystyöllisyyttä. Työttömyys oli jo keväällä 2009 252 000 henkilöä ja ryhmälomautetut mukaan lukien 310 000 työtöntä. 50 000 työttömyyseläkeläistä ja nykyiset toimet mukaan lukien luku oli lähes 450 000. Perheen jäsenet mukaan lukien työttömyys kohdistuu miljoonaan suomalaiseen ja epävarmuus ja huoli tulevaisuudesta on jokapäiväistä suurimmalla osalla työssäkäyviä, yrittäjiä ja nuoria. Työllisyyden parannuttua ja työttömyyden alennuttua kehitys on kääntynyt uudelleen huonommaksi ja maamme on pahassa kriisissä ja maassamme on kansallinen hätätila. Työllisyystoimia tulee suunnata siten, että niillä on myönteisiä ympäristö- ja tulonjakovaikutuksia. Koulutusta tarvitaan, mutta työttömien työllistämistä ei voida jättää hoitamatta.

Miljardilla valtio maksaa osuutensa työllistämisestä ja työnantajien tulee maksaa oma osuutensa.. Tehon aikaansaamiseksi toimenpiteille vaadimme hätätilatoimenpiteinä:
-Vuoden kestävää irtisanomiskieltoa. Vaikeuksiin ajautuneita pienyrittäjiä tulee tukea. Yritysten tulee korvata irtisanomiset työaikajärjestelyillä pitkäaikaisten lomautusten sijasta, jos niillä on taloudellisia ongelmia, ja valtion tulee varoistaan tukea tällaisia järjestelyitä Saksan tapaan.
-Yritykset tulee pelastaa konkursseilta rahoitusjärjestelyin.
-Kaikki ulosotot kielletään vuoden määräajaksi ja riidanalaiset velkomiset otetaan uudelleen käsittelyyn.
-Työttömyysturva tulee maksaa ilman viivytyksiä ja viivästykset työttömyysturvan maksatuksessa tulee hyvittää työttömille lisätyöttömyysturvana.
-Välittömänä opiskelijoiden asemaa kohentavana toimena opintotuet tulee nostaa samalla tasolla kuin työttömyysturvan työmarkkinatuki ja pieniin eläkkeisiin tulee maksaa erityiskorotus.
-Välttämättömyyshyödykkeiden verotuksen nostaminen välillisin verotuksen keinoin on virheellinen toimenpide Työllisyystoimet tuovat kustannusten vastapainoksi merkittävät säästöt työttömyyden kustannuksiin ja lisäävät verotuloja. Ne ovat siten osittain suoraan itsensä rahoittavia ja sen lisäksi paremmasta työllisyydestä tulee merkittäviä hyötyjä kansantaloudelle, yksilöille ja perheille. Lisärahoitusta toimenpiteisiin tulee hankkia suurten tulojen ja omaisuuksien verotuksella ja karsimalla asehankintoja

Suomi ei ole nykyisellään oikeusvaltio kun tuomioistuin laitos ja yhteiskunnan laitokset ovat rähmällään pankkien edessä ja pankkien lonkerot ja lobbausjärjestelmät ulottuvat kaikkialle. Pankkien vallasta on tullut uhka demokratialle ja kansalaisoikeuksille. Pankkien etujen mukaisia tuomioita antaneilla tuomareille tulee antaa vähintään huomautukset tai jos he ovat osoittaneet erityistä piittaamattomuutta tuomioita jakaessaan, rangaistukset. Yksityisten perintätoimistojen velkomusten lainmukaisuus tulee asettaa erityistutkintaan.

Suomeen tulee perustaa yhteiskunnan omistama pankki, jossa kansalaisten varat ovat turvassa. Osoittamalla sille nyt yksityisille pankeille osoitettavat miljardit saadaan perusrahoitus.

Korkea työllisyys on keskeinen tasa-arvoisen tulonjaon kannalta ja turvaa sen, että hyvinvointimenot kyetään rahoittamaan. Kansantaloudellemme tarjoaa myönteisiä kehitysnäköaloja hyvin taloudelliset ja ulkopoliittisen suhteiden rakentaminen lähinaapuriemme kanssa. Se edellyttää, että maamme pysyy erossa sotilaalliseen vastakkainasetteluun perustuvasta NATO:sta. Maamme itsenäisyys on tärkeä hyvän kehityksen kulmakivi ja se edellyttää, että kansan valitsemalta eduskunnalta ei luovuteta valtaa EU:lle sen perustuslailla, vaan kansainvälisyyden tulee nojata kansojen itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden kunnioittamiseen ja tälle perustalle rakennettuun yhteistyöhön.

Karmea seuraus (nimimerkki)

Kun tämä paljon puhuttu elvytys edellyttää valtion ulkopuolista rahoitusta, jolloin valtio tukee 10%, tässä tilanteessa kun rahaa ei ole sijoittaa hankkeisiin ei elvytystä tapahdu! Hallitus on niin irti todellisuudesta että pelottaa! Kun oppositio lamasta varoitti ja vaati toimia, syytettiin oppositiota pelottelusta ja kerrottiin ettei taantuma meitä koske! Kun sitten näkyy yllättäin lama iskeneen, valtiovarain kanisterin toimet ovat ala-arvoisia! Kun 1miljardi suunnataan työllisyyden tukemiseen, rakennusalalla todellisuudessa rahat valuvat pois maasta. Velkarahaa myös lainataan eteenpäin, vailla varmuutta takaisin saannista, jolloin kansa saa senkin maksaa! KELA maksun poisto on peruttava heti, samoin veron alennukset jotka eivät mitenkään suuntaudu kulutukseen! Väärän valan vannoja Sika-Liisa Anttilan on kaivettava esiin tutkimuksensa, jossa selviää mihin kohtuuton ruuan hinnan nousu on mennyt eikä koittaa vaan keksiä miten kansa saadaan hyväksymään selittämätön hintojen nousu! Veroparatiisi yhtiöt on otettava tutkintaan, Sveitsikin Saksan vaatimuksesta avaa pankki salaisuuttaan, meidän poliitikot taas ainoana EU:n linjaa vastustavana toimenaan suojaa harmaata rahaa ja pimeän rahan liikkeitä! Kun avattaisiin suorastaan rikolliset toimet. kuten Krow How:n myynti % hinnalla omaisuuden arvosta ja muutkin peitellyt kaupat joissa on rahat hukattu ties mihin, nuo rahat jotka pitkä kasvu toi on hävinneet johonkin eikä ketään tunnu kiinnostavan mihin, myös emu-puskurit katosi johonkin, eriarvoisuus ja elintaso erot ovat kasvaneet hälyttävästi ja 20% kansasta elää köyhyys rajan alla yhdessä maailman kalleimmasta maassa! Valtionhallinnon miehitys on kohtuullistettava järkeviin mittoihin ja eläkekatto asetettava heti! Perusteettomat jätti palkat on katolla järkeistettävä! Kun terveyden huollon kustannuksista kuulemma menee byrokratiaan jopa 60%, ei ole ihme että perus terveydenhuolto on kriisissä! Liikaa tuottamatonta työtä liian suurilla palkoilla ilman mitään muuta tarkoitusta kuin hyvä-veli-verkoston taskujen täyttö ja epäkohtien ja rikkomusten byrokratiaan hukkaaminen on loputtava! Maahanmuuttopolitiikka on avattava ilman tunne reaktioita, liikaa rahaa menee kun leipäjonot vaan venyvät! Kaksikielisyyden todelliset hyödyt ja kustannukset olisi otettava tarkasteluun, säästöä löytyisi aivan varmasti kenenkään menettämättä mitään mitä ilman ei voi tulla toimeen. Pakolaisbisnes on tutkittava ja sen järkevyys ja kustannukset arvioitava uudestaan ilman tunteen paloa, röyhkeää pienen piirin rahastusta ei voi kansa hyväksyä kun kansan perusturva on romutettu ja oikeusturva kansalta on mennyttä!
Asioista päättämään on otettava asian tuntioita eikä ryvettyneitä korruptio poliitikkoja, jotka eivät edes perusteita lakien laatimisesta tunnu ymmärtävän! Kun edes osaan näistä puututtaisiin, ehkä ei niin paljon velkaa lapsiemme maksettavaksi tulisi, kun lapset eivät hyödy mitään velan miljardeista kun lapsilta ja nuorilta on säästöjen nimissä kaikki karsittu pois vain pullo jättäen! Korruptoitunut systeemimme on saatava kansainvälisen riippumattoman tahon tutkittavaksi ja syylliset on laitettava vastuuseen!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos erittäin mielenkiintoisista vastauksistanne.

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Ei kai se auta taloudellisesti vajavaisten muuta kuin
alkaa pyörittää jotain seminaari-rulettia kun hallitus
ei tee mitään. Lomailee silloin kuin humeetin pitäsi
pyöriä täysillä.

Parasta se on alkaa kenkkäämään vaikka lippuja
jos jonkinlaisiin kekkereihin ja kissanristiäisiin.

Mulla tässä husky A täyttää 090909 9 vuotta. Hukkalauma
tulee hilunpiltuisiin. Liput €1000. Sis. ALV 22%.
Koulutusosiossa petellaan ulwomaan, ruoaksi verestä poroa.
(Saa kyllä käristääkin jos vain ite haluaa.)

Piletin hintaan kuuluu myös Symposium (juopottelua)
sekä 1½ tuntia modernia JAZZ-tanssia. Miesten haku.
Arvontaa. Ei omia pulloja - (halkopinossa kossua).

Montako otat?

POST SCRIPTUM.
Minusta Kanerva alkaa olla jo pian presidenttiainesta.
Jeesuskin moista kalpenisi - ruokki muutamalla kalalla
ja kyrsällä faniporukan, mutta Ile sai €17 000 lahjan ja
siitä jäi yli vielä €60 000 hyväntekeväisyyteen.

Harmaasusi™

Keijo (nimimerkki)

Olisin odottanut, että joku olisi Arille niitä keinojakin kertonut.

tässä omani

On huolehdittava siitä että tulevaisuudessakin riittää työtekijöitä. Sen vuoksi pyritään siirtämään eläkkeelle siirtymistä ja nopeuttamaan nuorten työelämän aloittamista. Työn tuottavuutta edistetään aikuisväestön työvalmiutta kohottamalla erillaisten työelämäohjelmien avulla. Myös työhön "kotouttaminen on aloitettava", sillä kohtahan kaikki vain bloggaavat työttömyysrahoilla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

#2

Jos miljardi sijoitetaan työttömyyden hoitoon ja tuottavuudesta ei huolehdita saadaan 30.000 työpaikkaa vuodeksi. Mitä sitten tehdään?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

#3

En löytänyt yhtään keinoa jutustasi, jolla työllisyys olisi korjaantunut.

Haukkuminen ei ole rakentamista.

teodor (nimimerkki)

Oppositio on tapansa mukaan....j.n.e. Tietysti oppositio kyseenalaistaa valtaapitävien toimet. Muutenhan se ei olisi oppositio. Demokratia toimii...
Kunhan ei minun eläkkeeseni kosketa. Ainakaan huonontavasti.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Kyllä hirvitti taas katsoa uutisia ja kuunnella näitä valtion "elvytyskeinoja". Metsään ollaan menossa niin, että rytinä vaan käy.

Tällaiselle toiminnalle pitäisi olla myös jatkuvuutta, ei riitä, jos on kyse vain ja ainoastaan keikkaluoteisista töistä.

Kankkulan kaivoon menevät nuokin velkarahat. Minua ainakin hirvittää jo tuo jatkuva velanotto, jotta voidaan sitten sanoa, että "on elvytetty" kun tämän hetkisen hallituksemme ja eduskunnan pestit loppuvat ja uudet ihmiset astuvat vallankahvaan. Silloin alkaa se "kyselytunti", joka ei ihan tunnissa menekään ohi...

Eeva

Käyttäjän heikkiimmonen kuva
Heikki Immonen

Tässä ohjeita hallitukselle Joensuulaiselta politiikan seuraajalta:

1. Verotuksen progressiota on jyrkennettävä. Toisin sanoen rikkaiden verotusta on kiristettävä ja köyhimpien verotusta alennettava. Tämän seurauksena töitä on varaa tehdä pienelläkin palkalla, mikä lisää yritysten kansainvälistä kilpaikukykyä. Muita etuja ovat mm. kollektiivisten palveluiden ja hyödykkeiden turvaaminen, joita vapaa kilpailu ei pysty tuottamaan. Se loiventaa myös voimakkaasti tuloerojen kasvua mikä on hyvin paha yhteiskunnallista yhteenkuuluvuutta rapauttava tekijä.

2. Julkisen sektorin palkkaus (virat ja määräaikaiset) on sidottava yksilö-, tiimi- ja yksikkötasolla henkilöhtaiseen ja tiimin tuottavuuteen/suorituskykyyn. Esim. opettajien palkkaus osittain riippuvaiseksi omien oppilaiden ja koko koulun arvosanojen kehityksestä. Vastaavasti lääkärien palkkaus omien potilaiden sairastumisen vähentymiseen (huonoilta lääkäreiltä potilaita ja palkkaa paremmille lääkäreille).

3. Lääkäriteemalla jatkaen: lääkärien koulutuskiintiöt on ainakin kaksinkertaistettava. Täysin keinotekoinen lääkäripula ja lääkärien palkkojen pervessi kasvu loppuu vain tilanteessa, kun meillä sopiva määrä lääkäreitäkin kortistossa.

4. Kaikkiin kuntiin saman suuruinen kunnallisvero. Nykyinen systeemi lisää väkivaltaisella tavalla pahoinvointia suomalaisessa yhteiskunnassa, kun varakkaimmat voivat helpommin liikkuen valita edullisimman kunnan ja minimoida näin osallistumisensa yhteisten hyödykkeiden maksuun.

5. Erillisen pääomatuloverotuksen lakkauttaminen. Käytännössä se on vain keinotekoinen menetelmä vähentää suuren pääoman osallistumista yhteisiin kustannuksiin. Yrittäjyyden houkuttelevuutta lisätään ottamalla käyttöön henkilökohtaisen konkurssin mahdollisuus ja sivutoimisen yrittäjyyden mahdollisuuksia on lisättävä merkittävästi tarjoamalla mm. mahdollisuus 25%-75% työaikaan julkisen sektorin viroissa, mikä mahdollistaa yrittämisen kokeilun. Lisäksi sosiaaliturvan säilyminen on turvattava myös sivutoimisessa yrittäjyydessä.

6. Sosiaaliturvan rakentaminen uudestaan siten, että myös pieniä duuneja kannattaa tehdä ilman, että menettää sosiaalietuja.

7. Ammatillisen koulutuksen tai vaihtoehtoisen uudenlaisen yrittäjyyskoulutuksen liittäminen pakolliseksi lukio-opintoihin.

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

Teollisuuskapitalismi on vapaassa pudotuksessa.

www.markusreed.julkaisee.fi
www.markusred.com
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

"Marraskuusta lähtien oppositio on huutanut lisää rahaa elvytykseen, nyt kun 13 miljardia otetaan velkaa, että opposition toiveet toteutuu, vaaditaan jotain muuta. Mitä se muu on suomeksi sanottuna, olkaa hyvä!"

24 miljardia on jo lahjoitettu porvareille lisävoitoiksi, ilman minkäänlaista vastiketta, lahjana köyhiltä. Ei mitään muuta tulosta kuin lisää vaativat, siis porvarit ja bernsteinilaiset demarit yhteistyössä.

Me antikapitalistit vaadimme heti suunnitelmatalouden käynnistämistä.

"Nyt on pahin lama ohi ja tuottavuusohjelma käyntiin. "

Tällä savolaispojalla onkin lamat ohi, taitaa olla niitä elvytys lahjarahojen saajia.
Muilla on lamat vasta alkamassa.

Sitten puhuu tuottavuusohjelmien käynnistämisestä.
Tätä lamaa parempaa tuottavuusohjelmaa porvarit eivät ole vielä keksineet.
Rahaa tulee kapitalistien laariin kuin jyväjusseilla, mitään tekemättä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Heikki Immosen ideoista voisi jotain jopa jalostaa. Ajatusta oli ainakin asialle uhrattu, eikä ainostaan tyydy Heikki toisten lailla yleistämään asioita.
Velanotto hirvittää Eevaa, mutta tulitko lukeneeksi, että mikä lääkkeeksi? Sitähän voi hämmästellä ja kauhistella asioita maailman tappiin, mutta mitkä ovatkaan lääkkeesi lamaan?
Kerro kerro kuvastin ken on maassa kaunehin, sanoitukseen voisi tehdä jo muutoksen.
Kerro kerro kuvasti, ken on maassa nohevin?
Sitten vielä pitää jonkun kertoa, mitkä ovatkaan nuo oppositin lääkkeet lamaan, ja työllistämiseen?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Valtion velanotto ei ole ongelma: Sitä pitää ottaa laskusuhdanteissa ja maksaa takaisin noususuhdanteissa. Tällainen tasaa hieman suhdanteita.

Varsinainen kysymys kuuluu, "Mihin rahat kohdennetaan?" Jos kohdennetaan väärin, siitä tulee ongelma.
Alla minun ratkaisuni, joita toki pitää toteuttaa asteittain:

Jos noin nopeasti ajattelee asiaa ovat vaihtoehdot seuraavat:

1) Eläkeiän alentaminen

2) Työajan lyhentäminen

3) Työvoimareservin mobilisointi yhteiskunnallisiin töihin, josta poistuvat sitä mukaa kun työpaikkoja ilmenee.

4) Nykyinen linja = Marjanpoimintakursseja 80 % ja 20 % hyödyllisiä kursseja + keittiön ikkunasta uloskatselua.

________________________________

Minun vastaukseni kuhunkin kohtaan:
1) Joissakin ammateissa aiheellinen/ voidaan soveltaa kohta 2) kanssa yhdessä.

3) Ainoa järkevä, ja kohdasta 4) säästyneet rahat voitaisiin maksaa palkanlisinä.
Muu palkanlisä tulisi siitä, ettei suurteollisuudelle annettaisi sosiaaliapua, rikkaita verotettaisiin, sekä tehtyjen töiden laskutuksesta.
Todellinen hyöty muodostuisi myöhemmin, aktiviteeteistä synnyttämästä dynamiikasta [elvytyksestä], => jolloin syntyy työpaikkoja.

4) Pidettäisiin yllä järkevät 20% kursseista.

Ja ylimääräisinä pointteina:

5) Siirrytään kansalaispalkkaan, potkitaan pois turhat paperinpyörittäjät ja laitetaan nekin järkeviin yhteiskunnallisiin töihin. (Tässä pitää säästetty osa pääosin kohdistaa kansalaispalkan maksuun.)

6) Kansalaisten vapaa-aikana tapahtuvan opiskelumahdollisuuksien raju lisääminen. Käyttäen hyväksi netti-teknologiaa. Rahaa käytettäisiin myös oppisopimuskoulutukseen ja oikeaan yrittäjäkoulutukseen, (lue; nykyään tämä koulutus hipoo marjanpoimintakursseja). Myös matkailualan juttuja voisi perustaa Matkailun Estämiskeskuksen rinnalle.

Juu, käytyäni Opetushallituksessa, minulle selvisi että sieltä ainakin joutaa porukkaa muualle yhteiskunnallisiin töihin, sen verran siellä oltiin pihalla asioista.

Nämä siis näin äkkiä.

Henry

MARKUS RURIK RÄSÄNEN (nimimerkki)

SOSIALISMI, PORVARISVEIKKOJEN PAINAJAINEN.

www.markusreed.julkaisee.fi ”Räsäsen seinälehti”
Suomen punaisin Päätoimittaja Markus ”Red” Räsänen kommentoi:

KARENSSI TYÖTÄ VIEROKSUVILLE PORVAREILLE.

"Sitten vielä pitää jonkun kertoa, mitkä ovatkaan nuo oppositin lääkkeet lamaan, ja työllistämiseen?"

Lukutaitoisille asia on jo selvinnyt. Vain suunnitelmatalous voi meidät enää pelastaa.

konsta (nimimerkki)

Avainasemassa työttömyyden torjunnassa on uusien työpaikkojen luominen !!
Eli todella yksinkertaista !

Auria (nimimerkki)

Kalle Isokallio sanoi aamu tv:n Jälkiviisaissa että velanotto on 8000 euroa per talous. Se on todella järkyttävä määrä. Miksei muka verotusta voi kiristää, etenkin hyväosaisilta joita vielä maassamme on suuri enemmistö?

sakarisoisalo (nimimerkki)

18#

"Miksei muka verotusta voi kiristää, etenkin hyväosaisilta joita vielä maassamme on suuri enemmistö?"

Kysymys sisältää jo vastauksen. Hyväosaisia on vielä suuri enemmistö. Verotuksen tuntuva korottaminen tässä tilanteessa olisi poliittinen itsemurha.

Suuri hyväosaisten enemmistö ajattelee vain itseään. Ei se ajattele valtion taloutta ja huono-osaisia. Ehkä joku lantti voidaan heittää pelastusarmeijan joulupataan jonakin Jouluna. Tämä nähtiin kyllin hyvin Lipposen hallitusten aikana. Silloinhan otettiin köyhiltä ja annettiin hyväosaiselle enemmistölle ja aivan SDP:n johdolla.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

# 14 Ari

"Velanotto hirvittää Eevaa, mutta tulitko lukeneeksi, että mikä lääkkeeksi? Sitähän voi hämmästellä ja kauhistella asioita maailman tappiin, mutta mitkä ovatkaan lääkkeesi lamaan?"

Minusta # 12 Heikin ehdotukset kuulostavat järkeviltä.

Olen sitä mieltä, ettei noin suurta velkamäärää olisi koskaan pitänyt ottaa. Ei auta mitään, vaikka olisi Roope Ankan rahasäiliön verran "elvytysrahaa", koska kohteita, joihin se suunnataan, ei ole tarkasti suunniteltu ja määritelty.

Nyt vaan otetaan rahaa velaksi ja roiskitaan sitä sinne sun tänne. Tiedän, että siitä ei hyvää seuraa, koska todellakin tarkat suunnitelmat ja määritykset rahan käytölle puuttuvat tyystin.

Oletteko tätä seikkaa tulleet ajatelleeksi? Suomi velkaantuu helvetillisesti aivan turhaa, koska kukaan ei hallitse eikä johda rahojen käyttöä.

Yksinkertainen esimerkki; yritys päättää uusia tietojärjestelmänsä. Muodostetaan projekti, jossa suunnitellaan ja määritellään uuden tietojärjestelmän arkkitehtuuri ja infrastruktuuri.

Projektiorganisaatio tekee nykytilan kartoituksen, tarkan määrittelyn, suunnittelun ja päättää projektin aikataulusta, testistä, piloteista ym. Jotta tästä tulisi jotain valmistakin, pitää projektikokoonpanon olla todella asiantuntijapohjainen ja tuntea alue, johon kaikki vaikuttaa.

On osattava määritellä juuri ne alueet, joita projekti koskee. Mutta; vaikka olisi näin onnellisesti, että tällainen kokoonpano veisi projektia eteenpäin, saattaa silti tulla vastaan yllättäen joku merkittävä asia, jota ei projektisuunnittelussa kukaan ollut huomannut ottaa mukaan.....

Siitä voi aiheutua todella paha sekamelska ja hulabaloo projektin ympärillä ja saattaa hyvin olla, että koko hanke kaatuu omaan mahdottomuuteensa ja projekti ajetaan vähin äänin alas ja unohdetaan koko juttu.

Olen monesti nähnyt näin tapahtuvan. Kaikki siihen mennessä palaneet projektirahat ovat menneet hukkaan.

Kysymys kuuluu; kuinka voidaan kuvitella, että valtio onnistuu tällaisessa kun jo yhden yrityksen sisällä saattaa tulla eteen täysin voittamattomia esteitä?

Ja valtion velanotossa ja rahojen käytössä tulee olemaan monta tällaista esimerkin projektia.

Tässä tapauksessa ikävä kyllä vain kuvainnollisesti, koska mitään tällaisia projekteja ei uusista hankkeista edes tehdä, vaan pläjäytetään vaan rahat pöytään ja sitten alkaa räiskintä.

Luuletteko, että se auttaa ketään tai mitään, kun kaikki osaaminen tällä alueella puuttuu? Ei auta, vaan velkarahaa valuu viemäriin huomaamattomasti.....

Että tällainen yhteenveto tässä syntyi, onko vielä jotain epäselvää? :) ;)

Eeva

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Nyt Eeva tuli selväksi, mutta yhdistely pikku- ja isojen linjojen välillä pitää olla selkeämpi.
Puhut projektirahoista, jotka ovat menneet pieleen. Eli ajatteletko lähtökohtaisesti, että kaikki menee pieleen jos joku menee? Silloin olet menettänyt luottamuksen politiikkaan ja se on valitettavaa.

En minäkään kaikkiin projekteihin ja oppisopimuksiin luota, mutta uskon, että asioihin voidaan vaikuttaa. Silloin tarvitaan itseltä keinot mitä tarjotaan tilalle.

Opposition keinot ovat haukkuminen ja haukkuminen. Kuulutko haukkujiin vai haluatko rakentaa tulevaisuutta?

-"Luuletteko, että se auttaa ketään tai mitään, kun kaikki osaaminen tällä alueella puuttuu? Ei auta, vaan velkarahaa valuu viemäriin huomaamattomasti"…..

Uskon, että valuu, jos keinoja ei kohta kukaan suostu esittämään. Paska haisee jos sitä tönkii, mutta jos sen kompostoi niin se ei haise ja on hyvää ravinnetta kukille.

Epäkohdat haisevat, mutta kuka jalostaa niistä ravinnetta kansalle, oppositio on hampaaton ja hallitus tekee juuri nyt oikeita tekoja, joten mukaan vain töihin tulevaisuuden puolesta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eeva miten katat 6,5 miljardia pienemmäksi jäävät verotulot?

- lainalla?
- keräämällä kansalta veronkorotuksen kautta?
- tehostamalla, eli kannattavuutta lisäten?
- tuottavuusohjelmilla?
- myymällä valtion omaisuutta?

Kerro nyt ihmeessä miten hoidat asiat hyvinvoivasti, jos tuloja ei kerry normaaliin tahtiin? Ruoan alv voitaisiin hyvin jättää ennalleen, mutta se ei kaikkea vielä selvitä, 6 miljardia jää kattamatta.

Verotuloja kerätään tupakasta, alkoholista ja perinnöistä budjetin 2010 mukaan enemmän kuin tänä vuonna. Lähes kaikki muu verotus pienenee, vaikka ei kevene.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

En kyllä puhunut mistään pikkulinjoista....esimerkiksi tämä, kun eräs suuri pankki uudisti koko ITC-puolensa ja sitä varten perustettiin lukuisia suuria projektikokonaisuuksia. Pankki halusi muuttaa suurkoneympäristönsä toiseen koneympäristöön ja samalla rakentaa kaikki tietojärjestelmät uusiksi.

Uutta infrastruktuuria, uutta järjestelmäarkkitehtuuria ym. Tämä projekti suoritettiin huolella asiantuntijapohjalta ja kaikki meni erittäin hyvin. Lopputuloksena syntyi se, mitä oli alunperin lähdettykin tekemään.

Mutta, tuo valtava projekti kesti kaikenkaikkiaan 10 vuotta, ennenkuin viimeinenkin järjestelmä uudessa ympäristössä oli valmis...........

Huomasin, että on alkamassa uusi rikossarja, Mentalist. Minulla on hieman samaa kykyä kuin tuossa päätähdessä....kartoitan asiat nopeasti ja hahmotan usein myös loppuseuraamukset.

Seuraavassa yrityksessä, jonka palveluksessa olin, taas tyri monen monta kallista ja alunperin "hienoa" projektia, koska kaikki tuo, jonka edellä kuvasin, puuttui.

Moni kallis hanke todellakin "unohdettiin kaikessa hiljaisuudessa." Käsittääkseni siellä ei olla vieläkään pystytty siihen, mitä vuosia ja vuosia oli kartoitettu ja yritetty selvittää.

Tässä tilanteessa ikävä kyllä Suomen valtiossa ei näiden projektien läpiviemisiin riitä taitoa eikä kykyä ja mikä tärkeintä, ei ole aikaa! Nyt jo olisi tekojen aika ja paljon on ymmärtääkseni tehtykin, mutta missä se näkyy?

Voisiko joku osoittaa minulle tuon kohdan Suomessa? Velkaa kun on nääs otettu jo vaikka kuinka paljon.....

Eeva

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Eeva miten katat 6,5 miljardia pienemmäksi jäävät verotulot?
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

EV: Niihinkö kaikki tuo lainaraha sitten pannaan? Ei siis perustetakaan mitään uusia hankkeita?

- lainalla? => EV: No sillähän sitä nyt sitten näköjään paikataan.

- keräämällä kansalta veronkorotuksen kautta? => EV: Eikö tuo asia ole jo päätetty?

- tehostamalla, eli kannattavuutta lisäten? => EV: En näe yhtään paikkaa, jossa voitaisiin ”tehostaa.”

- tuottavuusohjelmilla? => EV: Puppua.

- myymällä valtion omaisuutta? => EV: Eikös se ala olla jo kohta kokonaan myyty…?

Kerro nyt ihmeessä miten hoidat asiat hyvinvoivasti, jos tuloja ei kerry normaaliin tahtiin? Ruoan alv voitaisiin hyvin jättää ennalleen, mutta se ei kaikkea vielä selvitä, 6 miljardia jää kattamatta.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

- EV: Nyt ei pystytä hoitamaan asioita hyvinvoivasti, ikävä kyllä. Tuloja ei tosiaankaan synny normaaliin tahtiin, mutta emme kai voi kaikkea velkarahallakaan paikata?
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Verotuloja kerätään tupakasta, alkoholista ja perinnöistä budjetin 2010 mukaan enemmän kuin tänä vuonna. Lähes kaikki muu verotus pienenee, vaikka ei kevene.

- EV: Niinpä. Mutta tyhjästä on paha nyhjästä

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Koko tässä sopassa tuntuu olevan joka puolella aikamoista käppiä.

Nyt täytyy tyytyä siihen, että meillä ON LAMA. Kaikkea emme pysty millään keinolla kustantamaan samalla tavalla kuin ennen lamaa.

En tietetenkään ole vastaan mitään elvytyskeinoja, mutta minua huolestuttaa juuri tämä asia, josta nytkin on kyse, eli se, että missä tyo lainattu elvytysraha näkyy? Tilanne senkun pahenee vaan koko ajan...?

Eeva

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

"Puhut projektirahoista, jotka ovat menneet pieleen. Eli ajatteletko lähtökohtaisesti, että kaikki menee pieleen jos joku menee? Silloin olet menettänyt luottamuksen politiikkaan ja se on valitettavaa.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤

En ole koskaan perustanutkaan yhtään mitään politiikkaan. Koska minulle käytännön asiat eivät ole puoluepoliittisia kysymyksiä, eivätkä sitä koskaan ole olleetkaan, en myöskään ole menettänyt luottamustani politiikkaan tai päin vastoin, että olisin nyt kiinnostunut siitä:) :)
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

En minäkään kaikkiin projekteihin ja oppisopimuksiin luota, mutta uskon, että asioihin voidaan vaikuttaa. Silloin tarvitaan itseltä keinot mitä tarjotaan tilalle.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Ihan jees.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opposition keinot ovat haukkuminen ja haukkuminen. Kuulutko haukkujiin
vai haluatko rakentaa tulevaisuutta?"

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Koska minulle ei ole politiikkaa, ei ole myöskään oppositiota. En ole lainkaan edes seurannut sen kannanottoja näihin asioihin. Eli en kuulu ainakaan haukkujiin, mutta tällä hetkellä tulevaisuuden kehittäminenkin on hiukan hukassa.

Meillä on nyt sellainen tilanne, että kaikkein tärkein asia NYT on selviytyä tästä lamasta edes jotenkin hyvin, etteivät ihan kaikki rakenteet sortuisi. Tätä tulee nyt jatkumaan, joten ajatelkaamme nyt aikaa tässä ja nyt.

Eeva

P.S. Ari, ainakin minun osaltani tässä keskustelussa puhuvat vain itse asiat, eivät ihmiset. :) :) Joten "No hard feelings."

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minustakin sinä olet ihana;) Eeva!

Naama (nimimerkki)

Well, well, to be a mentalist or not to be? ;) Ihan miten vaan mutta muutamia loppuseuraamusksia minäkin nopeasti kartoitan.

Komppan Alsiota # 21: "Ei auta, vaan velkarahaa valuu viemäriin huomaamattomasti”…..Uskon, että valuu, jos keinoja ei kohta kukaan suostu esittämään. Paska haisee jos sitä tönkii, mutta jos sen kompostoi niin se ei haise ja on hyvää ravinnetta kukille."

Kuinkas tämä sopii yhteen sen uutisen kanssa, että "Ympäristönsuojelussa rahoja kohdistetaan etenkin siirtoviemärien rakentamiseen. Ministeriö aikoo aloittaa kaksi uutta viemärihanketta, jotka osaltaan parantaisivat rakennusalan työllisyyttä." (http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/67587-60-miljoon... )

Siis (velka)rahaa laitetaan viemäreihin! Siihen että suomalaiset jatkavat järjetöntä, "sivistynyttä" vesiviemärihulluutta, sen sijaan että nekin rahat laitettaisiin kuivakäymälöiden tekniikkojen kehittämiseen. Tulevaisuushan on ilman muuta kuivakäymälöiden, niillä on erinomaiset potentiaaliset mahdollisuudet sekä Suomessa että maailmalla. Mutta ei - me vaan jatketaan pökäleiden plumsauttamsta ja pisujen sihauttamista juomaveteen...ja pumpataan kikkareita pitkin maita ja mantuja, läpi asumattomien korpien maanalaisissa käytävissä taajamien jätevedenkäsittelylaitoksille.

Kuinka kehtaavatkin nimittää tuollaista vielä "ympäristönsuojeluhankkeeksi"?Mutta joo - työllistävyyttähän ei voida oikein kiistääkään...

* * *

Näiden kommenttien selailu herättää minussa lähes vastustamattoman kiusauksen muutamien ehdotusten/väitteiden "liukuhihnakommentointiin". No olkoon menneeksi, antaapa sitten mennä:

#2: En ole oikein samalla aaltopituudella kanssasi, Kalevi Wahermaa. Kommentoin tässä nyt pieneksi esimerkiksi vain väitettä siitä, että "pankkien lonkerot ja lobbausjärjestelmät ulottuvat kaikkialle". Pankkien? Olenko vain propagandan uhri vai miksi kuvittelen että tässä nimenomaisessa rahoituskriisissä ei ole kyse ensisijaisesti suomalaispankkien luotonannon holtittomuudesta (ainakaan yksityisille kansalaisille)? Yrityspuolella ehkä löytyy "kupruja", mutta niitäkään ei ole kovin näkyvästi julkisesti käsitelty.
Tähän mennessä enemmän tapetilla ovat julkisten verovarojen korruptiokäyttö.

#3: "Karmea seuraus" puolestaan latelee läjän mitä oleellisimpiä asioita tämän kriisin kehittymisestä ja syistä, sekä mistä päin ratkaisuja pitäisi lähteä etsimään mikäli kriisiä haluttaisiin ns. uskottavasti hoitaa.

#5: Ilmaista kossua tuhannella eurolla (sis. alv 22%) ? Miehet ehdottelee välillä kaikenlaista ihan kokeeksi - ja yrittänyttähän ei laiteta?

#7: Kaikki ylimääräiset yli 40-v eläkkeelle ja uutta verta remmiin? Miksei samantein vaikka kaasukammioon?

#9: "#3 En löytänyt yhtään keinoa jutustasi, jolla työllisyys olisi korjaantunut.
Haukkuminen ei ole rakentamista." Ns. markkinavoimien (eli viime kädessä kuluttajien) luottamus on mennyt eikä sitä pelkällä lässytyksellä välttämättä onnistuta palauttamaan.. Kaikki keinot jotka lisäävät luottamusta ja taloudellista läpinäkyvyyttä ovat eduksi kriisistä selviytymisessä.

#10: Oppositio tekee niinkuin opposition on tehtävä? Yrittää kampittaa hallituspuolueet päästäkseen makeisiin asemiin seuraavien vaalien jälkeen ja tekemään samat virheet, joskus moninkertaisina.

#11: Metsässä ei kuulu kovin paljonkaan rytinää. Metsäteollisuuden ostohalut "jäässä" ja puukauppa hiljaista ( "Vuoden 2009 ensimmäisellä puoliskolla puuta myytiin 3 miljoonaa kuutiometriä. Viime vuoden (vastaava) luku oli 10 miljoonaa kuutiota" väitetään Aamulehdessä 22.07.2009)

#12: 12.1. : parempi ensin tervehdyttää rakenteet, vasta sitten voi kenenkään tuloveroa kiristää - jos sitten enää on välttämätöntäkään
12.2. : on mielestäni surkuhupaista kun kvantitatiivisia mittareita yritetään väenvängällä soveltaa ensisijaisesti kvalitatiivisiin asioihin. "opettajien palkkaus osittain riippuvaiseksi omien oppilaiden ja koko koulun arvosanojen kehityksestä. Vastaavasti lääkärien palkkaus omien potilaiden sairastumisen vähentymiseen" - hah! Oppilaiden (ja heidän vanhempiensa) ja potilaiden valinnanvapautta olisi toki lisätävä, mutta ei luotava mitään typeriä keinotekoisia mittareita.
12.3. Olen samaa mieltä".
12.4. "Kaikkiin kuntiin saman suuruinen kunnallisvero". Olin vilpittömästi ilahtunut tästä ehdotuksesta! Tässäpä varsinainen happotesti kuntakentälle!
12.5. Kannattaisi ottaa askeleita tähän suuntaan. Kertaheitolla tulisi ehkä epätoivottuja lieveilmiöitäkin. Väitteesi että "Yrittäjyyden houkuttelevuutta lisätään ottamalla käyttöön henkilökohtaisen konkurssin mahdollisuus " ihmetyttää vähän. Ketä yrittäjää houkuttaa liiketoimintaan henkilökohtaisen konkurssin mahdollisuus? Ei kuulosta mielestäni terveeltä liiketoiminnalta..
12.6. Komppaan täysillä.
12.7. Koululaitos on niin jäykkä opetusohjelmineen ja tuntikehyksineen, etten ole ollenkaan varma että k.o. "pakkoaineilla" saataisiin kovinkaan relevanttia osaamista tämänpäivän (saati tulevaisuuden) työelämälle. Siispä ounou.

#13: Vai suunnitelmatalous käyntiin. Ja kenenköhän suunnitelma?

#15: (15.)5) Siirrytään kansalaispalkkaan, potkitaan pois turhat paperinpyörittäjät ja laitetaan nekin järkeviin yhteiskunnallisiin töihin. (Tässä pitää säästetty osa pääosin kohdistaa kansalaispalkan maksuun.)
(15.)6) Kansalaisten vapaa-aikana tapahtuvan opiskelumahdollisuuksien raju lisääminen. Käyttäen hyväksi netti-teknologiaa. Rahaa käytettäisiin myös oppisopimuskoulutukseen ja oikeaan yrittäjäkoulutukseen, (lue; nykyään tämä koulutus hipoo marjanpoimintakursseja). Myös matkailualan juttuja voisi perustaa Matkailun Estämiskeskuksen rinnalle.
Komppaan täysillä Björklidiä y.o. pointeissa.

#17: Jos yhteiskuntajärjestelmä on vapaahko markkinatalous, hallitus ei luo työpaikkoja - tai olisi ainakin parempi ettei edes yrittäisi sitä (s.o. paisuttaa julkista sektoria). Suunnitelmataloudessa on toki tilanne toinen.

#18: totta - velkaantuminen järkyttää jos on sitä mieltä että velat on joskus maksettava - jos emme me, niin tulevat sukupolvet. Mutta toisaalta, rahahan on vain rahaa, eikös juu? ;/

#20: "Oletteko tätä seikkaa tulleet ajatelleeksi? Suomi velkaantuu helvetillisesti aivan turhaa, koska kukaan ei hallitse eikä johda rahojen käyttöä". No pitäiskös pistää pystyyn Räsäsen vaatima "suunnitelmatalous" jotta rahankäyttöä "hallittaisiin"? No, oikeasti olen sitä mieltä, että ns. hyvinvointivaltion romuttamisessa kunnilla on ollut ratkaiseva rooli: puuhastellan kaikenlaista puolivillaista tai jopa -laillista, ja lakisääteiset velvoitteet kansalaista kohtaan jäävät sivuseikoiksi.

#21. Tämä paska-asia tulikin jo heti kättelyssä käsitellyksi...

#22: Kevennetään hallintoa ja kaikkien sellaisten julkisissa viroissa olevien palkat jotka tienaavat yli 2500 eur/kk leikataan puoleen ylimenevältä osaltaan (eivätköhän yksityisen alojen palkatkin seuraisi perässä - jos eivät jo ole jääneet jälkeen julkisista palkoista kun niitä verrataan työn vaativuuteen ja vastuullisuuteen?) Verovaroilla edustelu ja matkustelu kielletään virkamiehiltä ja luottamushenkilöitä (omin varoin saa vapaasti kahvittaa ja kiertää mualimaa) kunnes ikuinen nousukausi on taas julistettu alkaneeksi. Pakkoruotsi ja ruotsinkielisten reliikkietuudet lopetettava. Vaikuttavuutta vailla olevat uskomuskehitysavut jäihin jne, jne.. Mutta niin - ei näillä taideta päästä vielä kovinkaan hyvään alkuun, mutta ne toimisivat ainakin signaaleina, että tervehdyttämisessä ollaan tosissaan ja kansalaisten luottamuksen kasvulla olisi edes jotain perustetta.

#23: IT-aloilla kone- ja ohjelmistohankinnoissa monia päättäjijä on viety usein kuin pässejä narussa. Mutta mitäs teet kun itse et ymmärrä ja rahat polttavat taskussa, ja kaikenmaailman konsultit osaavat kyllä myyntipuheet ja tehostamisjargonin.. Luulisi että pässeinkin tajuaa että reaalimaailman ongelmia harvoin ratkaistaan millään uudella it-järjestelmäarkkitehtuurilla. Mutta -- yrittänyttä ei (taaskaan?) laiteta?
:) Onhan niin jännää ja tärkeää ja mukavaa käyttää päätösvaltaa (ja toisten rahoja) - ainakin niin kauan kuin niitä riittää..

Siis sanoinks mä oikeest mitään? Ai niin, joo: älkää työntäkö rahoja viemäreihin!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eduskunta maksaa kansalle ensi vuonna 122 miljoonaa euroa. Tasavallan presidentti Tarja Halonen maksaa meille 15 miljoonaa euroa. Hallitus hassuttelee 79 milliä. Ulkoasiainministeriön Alex Stubb ja Paavo Väyrynen edustavat puolestamme 1,2 miljardia. Oikeutta käydään puolustamassa 787 miljoonalla eurolla. Sisäministeriön 1.2 miljardia turvaavat meitä koulukiusaamiselta ja sen sellaiselta. Oma puolustus vie 2,7 miljardia euroa. Kataisen käteisvarat 14,7 miljardia, josta jakaa sitten jos jakaa. Opettajien rehtorien ja kouluavustajien palkat 6,2 miljardia. Maajussit ja metsänkasvattajat 2,8 miljardia. Anu Vehviläisen rauta- ja maantiet yhdessä Suvin viestinnän kanssa 2, 2 miljardia euroa yhteensä. Työttömyyden hoito 4,1 miljardia, esimerkiksi tähän halutaan vielä opposition pyynnöstä lisää panostusta. Terveet ja vähemmän terveet , sekä tohtorien ja hoitsujen palkat 11,2 miljardia euroa. Ympäristöministeriö 308 miljoonaa, valtionvelan korot 2 miljardia euroa.

yhteensä 49 936 miljoonaa euroa, josta lainalla katetaan noin 13 miljardia, koska rahaa tulee valtion kassaan vähemmän. Miinus johtunee taantumasta ja sen elvytysrahoituksen lisäämisestä. Lainaa otetaan siis noin 6,5 miljardia syömävelkana ja loppu on sitä elvyttämistä. Elvytysrahoista taitaa olla suurin osa työttömyyden hoitokuluja, joten sekin on syömävelkaa siltä osin, koska hallituksen nerot eivät kerenneet muiden nousuun. Katainen itse sanoo, että Suomi nousee viimeisten joukossa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Naamalla suorastaan hyvää ja erittäin hyvää analyysiä.

-”Oletteko tätä seikkaa tulleet ajatelleeksi? Suomi velkaantuu helvetillisesti aivan turhaa, koska kukaan ei hallitse eikä johda rahojen käyttöä”.

Tuottavuusohjelmat on käynnistettävä ja eduskuntaan kuivakäymälät. Olen samaa mieltä tuosta viemärihössötyksestä. Täällä harvaan asutulla alueella siirtoviemärit ovat päälinjoineen hyvästä, mutta yksittäisiä taloja harjujen takaa yritetään suurilla summilla saattaa viemäröinnin piirin, vaikka paska on paskaa siirrettän sitä miten pitkälle hyvänsä.

Halvin konsti olisi kuivakäymälät tai puuseet.

Naama (nimimerkki)

hih - kiitos myötäsukaisesta palautteesta, Alsio.

(Silti sun on turha luulla että olen antanut jo anteeksi sitä sun peruukkia ja make-uppia ;D )

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Oli se kyllä kaikenkaikkiaan ihana valokuva Arista....mitähän nyt olet keksinyt, kun sinulla on vain Ilosaari-Rock'in lavaa tuossa näytillä.... :) ;)

Saammeko kohta nähdä taas jonkun hemaisevan uuden lookin?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset