Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Vaalilupaus ja toteutus

Alennamme veroja, on poliittinen sumutus, koska se toteutuu jokseenkin aina näin.

Sähköveroa, makeisveroa, tupakkaveroa ja polttoaineveroa ainakin korotetaan, jotta voidaan alentaa veroastetta.

Myös ajoneuvoveroa voidaan korottaa, sillä Suomessahan on lähes pakollista omistaa ajoneuvo pitkien välimatkojen ansiosta. Korotukset ovat maltillisesti laskien noin 550 miljoonaa euroa vuonna 2015.

Pääomaveroa korotetaan 1 prosentti, eihän se ole juurikaan mitään, eli sekin voidaan lukea veroasteen alennukseksi, aivan sama rikkaille onko prosentti 32 vai esitetty 33 % samalla voidaan hieman kiristää progressiorajaa helkutti sehän vain piristää verokalentereita.

 Veropohjaa laajennetaan myös rajoittamalla asuntolainan korkomenojen vähennyskelpoisuutta ansio- ja pääomatuloverotuksessa 5 prosenttiyksiköllä jo aiemmin päätetyn 5 prosenttiyksikön lisäksi sekä supistamalla työmatkavähennystä.

 Myös perintö- ja lahjaveroasteikkojen veroprosentteja korotetaan 1 prosenttiyksiköllä vuonna 2015.

Lisäksi aiemmin päätetty opintovelan korkovähennyksen poistaminen toteutetaan iloisin mielin.

Veropohjaa laajennetaan myös yrityksille suunnattuja verotukia poistamalla ja rajoittamalla. Elokuvatuottajien tuotantotuen verovapauden poistaminen lisää yhteisöveron tuottoa ja kaivosteollisuuden poistaminen alemman sähköverokannan piiristä energiaverojen tuottoa. Talvivaarasta viis, sehän on jo konkassakin.

Myös taksien autoverotuen poistaminen ja muuttoautojen verotuen poistaminen lisäävät autoverosta kertyviä verotuloja. Aiemmin päätetyn mukaisesti maakaasun verotukea pienennetään.

Verotuksen linjaa järkeistetään ja oikeudenmukaisuutta edistävien ja veropohjaa laajentavien toimenpiteiden arvioidaan lisäävän valtion verotuloja 236 milj. euroa. Jäteveron korotuksen arvioidaan lisäävän valtion verotuloja 5 milj. euroa.

Mutta jotain ikävääkin on tehtävä, eli jo suunniteltu turvevero vaikutusarvoltaan noin 8 miljoonaa päätetään jättää ottamatta käyttöön.

Tässähän sitä silloin tulikin lunastetuksi vaalilupaus, että veroja kevennetään, eli voimme suorin niskoin kertoa äänestäjille, että jätimme turveveron ennalleen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (76 kommenttia)

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Uudenvuodenpäivä se kansalle mannaa tuo, siksi kai sitä uutta vuotta juhlitaankin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juhlitaan juhlitaan, eihän se ole kuin vajaa miljardi entisten verojen lisäksi, hyvä että ei enempää "kevennetty" äänestäjän taloutta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Ja kuka tuon kaiken ihanuuden meille antaa, tai on jo antanut?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Me äänestäjäthän sen sallimme joka vaalikausi yhä uudestaan ja uudestaan.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Jokaisella kansalla on herransa jotka se ansaitsee. Katso vaikka itään tai länteen tai vaikkapa etelään.

Etelästä ( Virosta ) tuodaan jopa keskeinen valtionhallinnon tietojärjestelmän ydin, koska riitaisina ja omaan napaamme tuijottavina olemme 10 v. aikana käyttäneet satoja miljoonia euroja verorahoja.
Ei onnistunut, nyt ostetaan Virosta muutamalla miljoonalla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

No mutta Ari. Ajattele yhtälöä kun Kokoomus vaatii jatkuvasti verojen alentamista, niin millähän tuota verotulojen alenemista paikataan, sillä näillä näkymin työttömien joukkokin kasvaa vielä vuosia (verotulot alenevat muutoinkin)? Tunnetusti ainakin Kokoomus on valmis nostamaan alv-veroa, joka taas puolestaan syö pieni- ja keskituloisten toimeentulomahdollisuutta ja vero on kaiken kukkuraksi tasavero. Ei juurikaan vaikuta suurituloisten elämään muutoin kuin tuloja kasvattaen tuloveron alennuksesta johtuen.

Alv-veron korottamisen lisänä tulee luonnollisesti autoiluun liittyvien verojen korttaminen (näin on toimittu jo vuosia) ja taas "syödään" vähempiosaisten toimeentuloa. Työpaikat kun ovat siirtyneet hyvin usein kauemmas asuinpaikasta, eikä yleisiä kulkuyhteyksiä ole, on pakko käyttää sitä omaa kulkupeliä. Hallitus on jo tehnyt päätöksen leikata työmatkavähennyksen määrää verotuksessa.

Tuossa nyt vain osittainen ketju kuinka pienituloista työntekijää rasitetaan ainakin Kokoomuspuolueen vaatimuksilla. Tosin ketju ei ole läheskään kokonainen, sillä asumiseen liittyvät verojen nousut eivät ole mukana.

Aukkoa syntyy varmasti Kokoomuksen vaatimasta ansiotuloverojen alentamisesta, joten em. verojen korotusten jälkeen onkin sitten jälleen otettava lisää velkaa jotta tuo verotulojen aleneminen tulee paikattua. Siis entiseen tapaan lisää velkaa. Kyllä toteutettaviin toimenpiteisiin tulee kuulua sosiaalimenojen uudelleen järkeistäminen, joka tulee olla ekana toimenpiteenä listalla. Tuo kun on tehty tulee muutoinkin budjetin menopuolta katsella kirkkaiden lasien läpi ja ottaa löysät pois.

Toivoisi vaalikeskusteluissa puolueiden antavan "sitovan" lupauksen niistä toimenpiteistä joilla puolue on valmis saamaan valtion talouden tasapainotettua tietyn ajan kuluessa. Siis oikein esittämällä laskelmia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Näinhän se Sirpa rakas on.

Tulisiko hallitusvero säätää yleveron tapaan, eli hallitusverolla kulloinenkin hallitus keräisi valtion puuttuvan osuuden verotuloista, niin ei tarvitsis piilotella tuota alijäämää eri paikkoihin, kuten jäätelöön sähköön ja autoiluun?

Vuonna 2015 hallitusmaksu olisi noin 350 euroa suurempi kuin tänä vuonna, mitäs sanot?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ari, en osaa tuosta kommentistasi saada kokonaiskäsitystä miten olet ajatellut toteuttaa tuon veron perimisen, kaikiltako tulolajista riippumatta? Tasaverona koskee siis taas alhaisimman tulojen saajia kovin raskaasti.
Heh, vai tarkoitatko että tuo määrä perittäisiin kutakin kansanedustajaa kohden puolutukea vähentäen samalla. :D

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"No mutta Ari. Ajattele yhtälöä kun Kokoomus vaatii jatkuvasti verojen alentamista, niin millähän tuota verotulojen alenemista paikataan, sillä näillä näkymin työttömien joukkokin kasvaa vielä vuosia (verotulot alenevat muutoinkin)?"

Mistä lisää verotuloja? Helppo homma. Valtionyhtiöissä nostetaan kaikkien pomojen palkkoja ja bonuksia, niin saadaan iloita vieläkin enemmän suurituloisten "isosta" verokertymästä valtio pussiin. Näinhän näitä huimia palkkoja aina selitetään....pelkkää tuloa, meni firmalla sitten hyvin tai huonosti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kaija, kyllä täällä blogistanissakin muutama setä samaa asiaa väittää, eli julkinen talous kannattelee yksityistä kulutuskysyntää. Me olemme ikäänkuin ulkoistaneet kulutuksen julkiselle taloudelle.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

kaija, olet mitä ilmeisimmin kirjoittanut kommenttisi pilke silmäkulmassa. Eihän noilla johtajien palkan ja palkkioiden korotuksista johtuvilla vielä verotulojen aukkoa paikkailla. Ei nimeksikään, vaikka todellakin noin sitä infotaan ja ovat kuulema aivan korvaamattoman kyvykkäitä palkkansa arvoisia (nousujohteiseen). Siitä voimme olla jokseenkin varmoja että kyllä nuo palkat ja palkkiot tulevat nousemaan, vaikka yhtiö puskee tappiota. Tuo tappio peitetään sitten 'potkimalla työväkeä pellolle'. Näin jää poispotkittujen palkkojen määrästä johtajalle korotusta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #11

Sirpa, katselen mielelläni pilkettä Kaijan silmäkulmassa, ainakin jos vaihtoehtona on masennus ja surkuttelu.

Jokainen voi lukea myös rivien välit;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Miksiköhän kaikki ehdokkaat eivät ole yhtä rehellisiä kuin Matti Vanhanen, joka sanoi TV-haastattelussa kysyttäessä miksi Hyssälän lupaama 300 euron korotus vaihtui 20 euroon, että ei vaalilupauksiin kannata luottaa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Onhan nuo turhat vaalilupaukset huomattu, mutta minkäs teet?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Vaalijulisteiden viereen kyltti: Älä mene retkuun! Ja sama pyörimään TV-mainoksiin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Taru Tujusen ohjeistus oli, että älä perkele anna koskaan yhtäkään vaalilupausta, niin et jää ainakaan siitä kiinni.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Heh, ei tainnut tuo Tarun ohje purra Kataiseen kun meni lupaamaan sairaanhoitajille 500 euron korotuksen ja kuinkas kävikään. ;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #15

Niinpä, mutta ohjeistus tulikin tämän tapauksen jälkeen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #16

Ahaa. Nyt onkin ilmeisesti ainoa vaalilupaus verojen alentaminen, joka on tuollainen yleislupaus jonka toteutumattomuuden voi hyvin perustella siten ettei muut puolueet ole olleet valmiit alennusta hyväksymään. Näin saadaan jyvät omaan koriin puoluekannatuksen pitämiseen samalla tasolla tai jopa kasvattamaan, tavallaan. Ihmiset kun ovat tunnetusti hyväuskoisia, eivätkä ajattele seuraamuksia mihin tuo alentaminen johtaisi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #17
Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #18

niin tuo pakkoruotsikysymys ei kokoomuksen kohdalla toteutunut puolueohjelmaan puoluekokouksen päätöksellä. Ainoastaan on ohjelmassa, luultavasti (en tarkistanut) vain persuilla. Sen sijaan kokoomusnuorten vaatimus ei laisinkaan tarkoita eduskuntapuolueen vaatimusta. Hyvä että edes nuorilla on omaa sanomaa välitettävänä emopuolueelle. Tosin menee kuuroille korville, sillä eduskunnassa kokoomuslaiset edustajat (kas puoluekuri) jokseenkin varmasti painaa EI-nappia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #15

Lupasiko Katainen vai ei? Ylen Elävä arkisto:

Muutamia kuukausia ennen vaaleja terveydenhuoltoalan ammattijärjestö Tehy oli teettänyt kyselyn suomalaisilla siitä, tietävätkö ihmiset sairaanhoitajien palkkatason ja minkä suuruinen palkan pitäisi olla. Palkkataso oli hyvin tiedossa, ja korotuspaineen määräksi tuli 500 euroa.

Tämän jälkeen Iltalehti lähetti kaikkien puolueiden vaalivastaaville eli lähinnä puoluesihteereille kyselyn, pitäisikö hoitajien palkkoja nostaa 500 eurolla. Iltelehden poliitikan toimituksen mukaan kaikki muut puolueet paitsi keskusta vastasivat kyselyyn myöntävästi. Kokoomuksesta asiaa hoiti puoluesihteeri Taru Tujunen.

Kesän ja syksyn 2007 aikana käydyissä keskusteluissa moni on saanut kuvan, että kokoomus on suoraan luvannut 500 euron korotuksen hoitajille. Ainakaan vaalikeskusteluissa asia ei käy näin selvästi ilmi.

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/hoitajien_pa...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #20

Kun tarpeeksi monta kertaa "muistaa" asian väärin, muuttuu asia todeksi!

Jussi Rajaniemi Vastaus kommenttiin #22

Näinhän se menee. Esimerkiksi Katainen ei ole koskaan sanonut että "lama ei koske Suomea". Tämän lauseen muuten sanoi Eero Heinäluoma puhuessaan jakovarasta...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #78

Vuonna 2008 USA:n pankkikriisin alkaessa valtiovarainministeri Katainen ( kok.) totesi eduskunnan kyselytunnilla :" Ei koske Suomea."

Pieleen meni sekin arvio.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #20

Tuo kommentin linkki ei toiminut ainakaan äsken. Olen itse kuullut kun Katainen lupasi yhdessa keskustelutilaisuudessa sairaanhoitajille tuon suuruisen korotuksen ja kaiketi muistini mukaan kyse oli vaalikeskustelussa. Olihan noita vaalikeskustelutilaisuuksia muitakin kuin tuo yksi eli linkin mukainen.

Ei kaikista vaalikeskusteluista ole tallennuksia, joten toteennäyttäminen on varsin vaikeaa aukottomasti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #23

Minulla toimii, mutta kokeile haulla:

Hoitajien palkankorotukset: Mitä puhuttiin vaalien alla?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #24

Nyt toimi. Ilmeisesti oli aiemmin jokin ohjelmapäivitysmenossa jolloin tuo video ei pelannut. Kyse ei kuitenkaan muistini mukaan ole todellakaan tuosta kaksintaistelukeskustelusta, eikämuutoinkaan kyseisestä vaalikeskustelutilaisuudesta. Tuossa alussahan muuten juontaja jo mainitsi että sekä Heinäluoma että Katainen ovat luvanneet kyseiset palkankorotukset. Tuskinpa juontajan lyhyen ajanmuisti niin pahasti pätkisi ettei muista oikein herrojen vaalilupauksia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #26

Juontaja sanoo vain että ovat luvanneet palkankorotuksia, summaa ei mainita.

Sivussa on muitakin videoita.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #20

- Kesän ja syksyn 2007 aikana käydyissä keskusteluissa moni on saanut kuvan, että kokoomus on suoraan luvannut 500 euron korotuksen hoitajille. Ainakaan vaalikeskusteluissa asia ei käy näin selvästi ilmi.

Kyse ei ole siitä mitä luvattiin, vaan paljonko saivat.

Muistaakseni luku on noin 300, joten ei se lupaus kokonaan vailla katetta ollut.

Eero Mattila

Tämä oli kommentti 9#
Vaalimainoksiin voisi vaikuttaa puoluetukea pienentämällä. Iso osa puoluetuesta valuu vaalimainoksien kautta mediatalojen taskuun. Tällainen helppo raha tekee vallan vahtikoirista "syöttöporsaita".

Reijo Tossavainen

Demarit lupasivat isoissa mainoksissa Urpilaisen allekirjoituksin 100.000 uutta työpaikkaa. Lukema oli oikea, mutta etumerkki väärä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Perussuomalaisten vaaliohjelmasta:

Kulttuurirahoja on ohjattava niin, että ne vahvistavat
suomalaista identiteettiä. Tekotaiteelliset
postmodernistit voivat hankkia rahoituksensa vapailta
markkinoilta

Myöhemmin ilmoitettiin että se olikin vitsi.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Hallitukset ovat noudattaneet tuota ohjetta poliittisten nuorisojärjestöjen tukirahojen jaossa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä blogisti Ari Alsion paljastettua petoksen , jolla maassamme on onnistuneesti harhautettu Suomen kansalaisia luulemaan, että heidän verotuksensa on alentunut ?

Juha Kuittinen

"Petoksen" päälle tehdään uusia samanmoisia...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kaiken lisäksi hallituksen turvana on itsekriminointisuoja.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #41

Keskeinen kysymys ei ole, mitä Ari Alsio (vilä) aikoo tehdä. Hänhän on jo tehnyt, tuonut esiin tämän sumutuksen, joka tosiasiassa on toki laskenut verotusta, mutta nimenomaan suurituloisten osalta.

Keskeinen kysymys on, mitä ÄÄMIOIKEUTETTUJEN ENEMMISTÖ aikoo tehdä. todennököisesti se aikoo syyttää Alsiota suunsoittajaksi, tyhjänpuhujaksi ja lässyttäjäksi, ja äänestää samoija ketkuja uudelleen seuraavissakin vaaleissa.

Kun todellisuus ja toiveet joutuvat ristiriitaan, keskivertokansalainen näyttää luottavaan toiveisiin ja antavan piut paut todellisuudelle.

SIIHEN perustuu Suomen nykyinen katastrofaalinen yhteiskunnallinen tilanne.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

... ja, kun valtionverotus laskee(jos laskee), kunnat nostavat kunnallisveroa- tasaveroa ja perivät yhä kalliimpia palvelumaksuja.

ps. Missäs nuo Niklaksen tulot ja verot ovat, kun ansiotuloja oli noin 55 000 € ja pääomaa 0 ?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tai miten Juncker selittää tämän?

Luxemburgin kautta on kierrätetty satoja miljardeja euroja. Erittäin monimutkaisten järjestelyjen avulla yhtiöt ovat pudottaneet veronsa lähelle nollaa. EU tutkii Luxemburgin toimia Junckerin pääministeryyden ajalta ja sen jälkeen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ari, ihmettelen että tuosta on nyt Junckerin valinnan jälkeen noussut kohu parlamentissa, sillä kyllä tuosta on kirjoitettu jo aiemmin, ennen komission puheenjohtajan valintaa. Kyllä taitaa olla vain silmänlumetta tai sitten joku taho ei ole tyytyväinen uuden komission määrilyihin. Oisko Ranskan tai Italian sormet pelissä?

Edit; http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2013/07/11/ju...

"Väärinkäytöksiä on raporttien mukaan tapahtunut erityisesti vuosina 2004-2008. Parlamentin jäsenet ovat syyttäneet Junckeria siitä, ettei hän ole tiedottanut parlamenttia väärinkäytöksistä."

Olen lukenut myös ulkomaisista medioista samansuuntaista uutisointia, mutta kun en nytmuista mistä, niin tuo linkki riittänee.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #50

Juncker on ollut tosiaan kusessa tuosta jo aiemmin, muistan sen minäkin. Ehkä Cameronin Junckerin vastaisuuskin johtui osaksi tästä.

Nyt se on noussut pikemminkin tästä syystä, että älä tee niin kuin minä tein vaan tee niin kuin minä neuvon.

Ja jos totta puhutaan niin kyllähän Katainen nuoli väärää miestä, mutta eihän hän olisi muuten päässyt mihinkään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #52

Taitaa olla niin ettei Juncker olisi päässyt EPP:n kärkiehdokkaana minnekään, ellei Merkel olisi antanut tukeaan takaisin.

http://www.talouselama.fi/uutiset/juncker+sai+taka...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #53

Niin siellähän tulisikin olla Wolfgang Schäuble, eikä Juncker, mutta kun Merkel tarvitsee miehen Saksassa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #56

Niinpä, ja jos Schäuble olisi ollut EPP:n puheenjohtajaehdokas niin Cameron ja Merkel olisivat välttyneet kissanhännänvedolta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #57

Pyörätuoli rajoittaa parasta miestä, mutta kuka olisi paras se on maku asia. Naisia ei tainnut kärkiehdokkaissa olla, Merkel tietysti olisi yksi kärkinimi itsekin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #50

Sirpa, tämä näyttäisi olevan tuore juttu ja ainakin The Guardianissa on melko seikkaperäinen selostus, päivätty viime torstaina.

Luxembourg and Juncker under pressure over tax deals

http://www.theguardian.com/business/2014/nov/06/lu...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #59

Seija, tuo artikkeli käsittelee juuri samaa tietoa jonkaolen lukenut aiemmin. Muistini ei ole vakuuttava, mutta saattoi olla saksalainen nettilehti josta tuota luin.

Linkin kirjoituksessa on kirjoitettu "Luxemburg oli rikkonut kansainvälisiä vero standardeja." Tuon on sanonut Alankomaiden valtiovarainministeri Jeroen Dijsselbloem, joka on myös puheenjohtaja 18 euromaan valtiovarainministerien kokouksissa.

Tässä samassa yhteydessä on toki muistettava että taitaa olla "pukki kaalimaan vartijana" kun parlamentti taitaa olla aikoinaan hyväksynyt tai ainakin kunkin EU-jäsenmaan hallitukset Luxemburgiin perustetun EVM rahaston. Rahastolle on suotu täydellinen syytesuoja kaikkia toimijoita kohden. Eiköhän jo tuossa vaiheessa olisi pitänyt hälytyskellojen soida niin EU:n päättävissä elimissä itsessään kuin myös kaikissa jäsenmaissa.

Lisäksi on ollut tiedossa L:n olevan veroparatiisimaa, joka jo sinällään on vastoin yleistä Eurooppalaista oikeustajua ja verotuskäytäntöä. Tulee väkisinkin mieleen (hiipii ajatus) että 'rikollisia' tai siihen taipuvia suositaan EU:n taholta, koskapa myös korruptio rehottaa myös EU:n sisällä (?) uutiskirjoitusten mukaan. Puhumattakaan miten se rehottaa jäsenmaissa ja varsinkin muutamassa keskisessä ja eteläisessä jäsenmaassa. EU:n rahaa häviää johonkin jokainen vuosi monia miljardeja.

Junckerille kuuluu ilman muuta jokin 'kunniaprenikka', sillä onhan mies saanut paljon aikaan ja mitä vielä ehtiikään onhan apulaiskomissaarina Katainen. ;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #67

Sirpa, voi toki olla mainittu aikaisemminkin, mutta vilkaisin jonkun saksalaisen nettilehden uutiset, ovat 3 päivää vanhoja. Mm. Handelsblatt 6.11. otsikolla Juncker wegen Luxemburger Steuerdeals unter Druck

Kataisen saavutukset jäävät nähtäviksi, Soinin sen sijaan tiedetään, persujen ilmasto-ohjelman;)

Kun on vähän ajateltu, että mitä se Soini siellä EU:ssa ja Euroopassa tekee - Brysselissä ja Strasbourgissa - niin mä olen nyt puolitoista vuotta tehnyt tätä.

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaiset_kopioi_ilma...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #72

Seija, en ymmärrä mikä vimma on jatkuvasti kirjoitella aiheen ohi kuten viittaukset Soiniin tai persuihin ylipäätään käsiteltävän aiheen ohi. Onko kyseessä jonkinasteinen fobia vai mistä ihmeestä tuo kumpuaa. En jaksa jatkuvasti lukea tuontyyppistä sivusta kirjoittelua. Asiat asioina ja jos Sinua vaivaa jokin noin paljon persuissa niin en voi auttaa. Lienee parempi lopettaa keskustelu kanssasi kokonaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #73

Sirpa, kuuluiko aiheeseen vinoilla Kataisesta varsinkin kun Junckerilla on muitakin apulaiskomissaareja? Ei se vinoilu ole kenenkään yksinoikeus :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #74

Tappelus, tappelus, tappelus...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #75

Ei kai sentään, herneen saa useimmiten pois nenästä :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #76

Niin jos se ei ole ennättänyt turvota aivan kitalakeen kiinni.

Käyttäjän saarinenj kuva
Juhani Saarinen

Valehtelijain klubi mikä se sellainen on ?, se on Suomen eduskunta siellä kun totuuden sanaa ei viljellä edes siteeksi.
Sinne pyrkijöitä on paljon kun tiedetään tosiasia että lupauksista ei joudu kiini, saa puhua mitä sylki suuhun tuo.?
Kansanedustajat yleensä syyttelee toisiaan syntyneistä tilanteista, toisten kunnioittamista ei juurikaan tapahdu valitettavasti.?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tämä kaikki vain siksi, että ohjesääntö kieltää sanomasta toista edustajaa valehtelijaksi.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Vaalien ja äänestäjän kannalta ei ole oleellista, mitä luvataan tehdä seuraavalla kaudella, vaan mitä luvattiin tehdä ennen viime vaaleija, ja tehtiinkö niin.

Mielenkiintoista on, että edes media eivät puutu tähän olelliseen vaan paukuttavat jatkuvasti siitä, mitä seuraavassa eduskunnassa muka aiotaan tehdä.

Kansa tulee (taas) saamaan, mitä tilaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tärkeä havainto, mutta vilkkaimmat ennättävät siirtyä komissioon äänestäjien ulottumattomiin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jospa media on huomannut senkin että hallitusohjelma on aina kompromissi. Ja myös sen, että oppositiossa lupauksista kiinni pitäminen jää eduskunnan äänestyksiin, sekä lupaamiensa asioiden esillä pitämiseen.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Totta kai hallitusohjelma on kompromissi. Entä sitten? Miten se liittyy siihen, onko vaalilupaukset pidetty?

Juuri tämä on keskeistä: pidetäänkö lupaukset äänestäjille ja jäädään oppositioon vai petetäänkö äänestäjät ja päästään nauttimaan 15 000 euron kuukausipalkkaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #39

Missä kohtaa kompromississa menee se vaalilupausten pitämisen raja, ja kuka sen määrittelee.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #40

Se raja menee seurauksissa ja sen määrittelee äänestäjä. Jos Kakon ja Södöpin politiikan seurauksena työttömäksi joutunut äänestää seuraavissa vaaleissa Kakon tai Södöpin "vanhaa" kansanedustajaa, on hän tyytyväinen työttömyyteensä.

Niin yksinkertaista se on.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #39

Kompromissi ei ole hyvä tapa ratkaista ongelmia. Poliitikko joka rakastaa niitä, joutuu T-risteyksessä ajamaan joka kerta suoraan jos kyydissä on poliitikko eri puolueesta.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #42
markku palonen

Onko joskus joku kuullut että valtion tai kunnan virkamiesten työaikaa olisi tutkittu.Teollisuudessa kellokallet olivat yleisiä.Kun teollisuus automatisoi 80 luvulla ja toi tietokoneet konttoreihin sai esimerkiksi suunnittelutoimistoista vanhemman ikäluokan suunnittelijat lähteä hevon kuuseen.Poliitikot taas tuplasi väkensä ottamalla apulaisia käyttämään tietokoneita ja niille rakennettiin täysin turha pytinki eduskuntatalon viereen.
Poliitikot on edelleen 20 vuotta ajassa jäljessä kun niiden tietokoneet eivät keskustele keskenään.Olin jo kolmekymmentä vuotta sitten Norjassa ja tein tietokoneella töitä jotka päivitin suomeen.Yksityisen insinööritoimiston on tarvinnut yli kolmekymmentä vuotta sopeutua erillaisten järjstelmien kanssa työtä tekemään.Suomessa ei edes vanhainkodin ja sairaaloiden tietokoneet pysty keskenään työskentelemään.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Suomessa ankarat tietosuojamääräykset estävät tietojen välittämisen sairaalan, ja vanhainkodin välillä, nyt vasta on muuttumassa.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Pitäisi päästä ns. "tiedon valtatien" kaltaiseen järjestelmään, jossa runkojärjestelmä pystyy poimimaan Kelasta, työterveys- ym. terveysjärjestelmistä, vakuutuksista, pankeista, poliisista jne. viranomaisjärjestelmistä henkilöä koskevia tietoja tarpeen mukaisesti.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Ainoa ratkaisu:
1)
Johonkin sosiaaliseen mediaan kerätään kakki tällaiset paljastavat kirjoitukset.

2) Suoritetaan kansalaiskeräys tällaisen vihkosen julkaisemiseen.

3) Kansalaiset jakavat tätä "joka luukkuun" ja näin nämä asiat nousevat väkisinkin vaalidebatteihin, eli informaatio kertautuu tällä tavoin.

4) Me tavalliset pulliaiset teemme kaikkemme, että saamme nukkuvat mukaan.

Ja ehkä myös:
5)
Teemme listan (vaihtoehto)politikoista, jotka ovat valmiit allekirjoittamaan 'kansan' toimesta tehdyt vähimmäisvaatimukset.

___________________________

Tässä on toinen paljastava kirjoitus tältä päivältä:
http://jukkakilpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/179558-...

Ei siis ola väliä, tuleeko nämä kirjoitukset puolueettomilta tai poliittisilta vaikuttajilta. Ne pitää vain kerätä yhteen.

Henry

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Nimenomaan EI tätä: "5) Teemme listan (vaihtoehto)politikoista, jotka ovat valmiit allekirjoittamaan 'kansan' toimesta tehdyt vähimmäisvaatimukset."

Meillä on jo ihan tarpeeksi porukkaa, joka on luvanut sitä sun tätä. Sen sijaan on tärkeää tehdä lista niistä,jotka ovat eduskunnassa toimineet näitä vaatimuksia vastaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tämä on toteutunut Trondeimissa => vasemmistopuolueet menivät yhteislistalle ja tekivät varsin konkreettisen ohjelman ja sitoutuivat siihen.
Juttu on pitkä ja pitää toki ottaa huomioon, että kysessä oli kunnallisvaalit => loppui sosiaaliasioiden yksityistäminen ja mm. sairaala pelastettiin.

Jutun clou oli mm. se, että kun henkilöitä oli eri puolueista, ihmiset tiesivät, että nousee hirmu meteli jos joku niistä "väistää".
Oslosta tuli tietenkin satikutia demareiden suuntaan, siis demarien johto vastusti jyrkästi "moista yhteistyötä".
Vaalien jälkeen oli hiljaisempaa. ;)

Henry

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #65

Siinä juuri on yksi Suomen keskeisistä talousongelmien syistä: Puolueilla ei enää oikeastaan ole poliittisia ohjelimia.

"8 tunnin työpäivä heti" on ohjelma, "Vanhusten asemaa parannettava" ei ole - se ei tarkoita yhtään mitään, ja kukaan ei uskaltane vstustaa periaatteella "Vanhusten asemaa on heikennettävä".

Vaaleissa on tarkoitus valita, eikä yksikään puolue anna enää mitään, mistä valita. Kauneimman missin tai komeimman jääkiekkoilijan valitseminen ei ole poliittinen valinta. Seuraus on, että Suomessa ei enää oikeastaan edes tehdä politiikkaa. Suomalainen politiikka taistelee vaaleissa enää puhtaasta vallasta vallan vuoksi ja hulppeista kuukausipalkoista. Ei muusta.

Kenen vika? No tietysti äänestäjien: kuka tahansa saa olla ehdokkaana, eikä poliittisen vallan kahvaan pääse kuin saamalla kannatusta vaaleissa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kuten myös tämä kirjoitus linkkeineen:

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/17837...

Pitäisi vaan saada kuvitusta ja käppyrää, jotta Kirjoitusten lukeminen helpottuisi ja näkymät "laajentuisi". [Kirjasessa on aina se huono puoli, että siitä ei voi klikata linkkejä.] ;)
Toisaalta kirjasesta on helppo tehdä sähköinen versio ja jakaa sitä ilmaiseksi.

Henry

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Lapsuudesta on jäänyt mieleeni Hakaniementorin wappu ja SKP:n palopuheet siellä. Keskeinen lupaus oli: "Palkat ylös, hinnat alas."

Ei ota onnistuakseen, paitsi nyt, kun harrastamme sisä-D:ä. Hinnat ja palkat melkeinpä laskevat, mutta jos jostain syystä palkat nousisivat, niin kortisto lihoo.
On se vaan pirullista olla poliitikko. Sen voi luvata.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Jouko Heyno kirjoitti, kommentti 68:
"Vaaleissa on tarkoitus valita, eikä yksikään puolue anna enää mitään, mistä valita. Kauneimman missin tai komeimman jääkiekkoilijan valitseminen ei ole poliittinen valinta. Seuraus on, että Suomessa ei enää oikeastaan edes tehdä politiikkaa. Suomalainen politiikka taistelee vaaleissa enää puhtaasta vallasta vallan vuoksi ja hulppeista kuukausipalkoista. Ei muusta.
Kenen vika? No tietysti äänestäjien: kuka tahansa saa olla ehdokkaana, eikä poliittisen vallan kahvaan pääse kuin saamalla kannatusta vaaleissa."

Tämän tilanteen korjaamiseen on vain yksi ratkaisu, joka on ajat sitten huomattu jokseenkin kaikissa sivistyneissä parlamentaarisissa demokratioissa vaan ei Suomessa. Se ratkaisu on blokkivaalit ja niiden perusteella muodostettavat hallituskoalitiot.

Vaaliblokeissa ovat aina vastakkain rikkaiden ja vähemmän rikkaiden etuja ajavat puolueet. Suomessa nuo blokkiveturipuolueet olisivat periaatteessa rikkaiden puolella Kokoomus ja vähemmän rikkaiden puolella Sdp. Demarien kannatus on meidän valuvikaisessa poliittisessa "kulttuurissamme" hapertunut todella surkealle tasolle. Vähemmän rikkaita vetämään kävisi siten vaikkapa Keskusta.

Suomen ongelmana on se, että Kokoomus ja Sdp istuvat samassa hallituksessa, vaikka niiden kuuluisi olla toistensa vaihtoehtoina vaaleissa ja hallituksessa.

Vielä ehtisimme muodostaa ennen huhtikuun 2015 vaaleja puolueblokit rikkaille ja vähemmän rikkaille. Uusien vaalien jälkeen sitten pääsisimme eroon Suomen sekavasta tilanteesta, jota kuvastelee tämä nykyinen "sekametelisoppahallitus".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset