Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Heil´"hyvä veli", meil´"korruptio"!

Korruption kanssa on aina niin ja näin. Jos jäät kiinni on se väärin päin. Vanha totuus ja nyrkkisääntö korruptiosta on, että kylmä olut ja lämmin leipä ovat jo korruption piirissä, mutta lämmin olut ja kylmentynyt leipä eivät. Näin häviävän pieni on ero korruption ja ei korruption välillä.

Nova ja Patria ovat pitäneet korruptiokeskustelua yllä lehdistössä, tai oikeammin lehdistö on pitänyt heitä esillä, vaikka itse toimittajat ovat olleet saamapuolella korruptiossa. On saatu uusi käsitys käsitteille "aamun kajo" ja "heittää lokaa toisen päälle".

Nyt sitten pääsemme korruptiosta eroon, kun hyökkäämme näiden muutaman kimpuun ja annamme heille huutia. Tuskinpa vain korruptio tähän loppuu, korruptio menee pois kaduilta, kuten huoraaminen seksin ostokiellon tiimoilta.

Yhä harvempi siis nauttii korruptiosta ja sehän tarkoittaa harvain valtaa. Juuri kun tavallinen kansa pääsee nauttimaan korruptiosta, ostoseksistä, demokratiasta, ne vedetään pois markkinoilta. Tilalle tarjotaan tupakkaa, alkoholia ja DVD-leffoja.

Hyväveliakselille ei ole vuosikausiin taas uusia jäseniä otettavissa ja näin nämä hyvät veljet saavat jakaa potin paljon pienemmissä piireissä. Toimittajat eivät saane kutsuja kokkareille, kansa ei saa lukea lehdistä yhtäkään likaista yksityiskohtaa. Kaikki menee suljettujen verhojen taakse. Korruptio voi hyvin, mutta kansa huonosti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän harmaasusi kuva
Harmaasusi ™

Olen samaa mieltä kanssasi. On runsaasti wäärin että kansalaiset
ja muu roskasakki kyselevät hämärän rahan ja voitelun perään,
sehän on hyvänen aika delegoitu jo viranomaisille jotka nimittää
paras mahdollinen sakki minkä vain rahalla voi saada.

Puheet politikkojen lahjuksista ja voiteluista ovat minustakin
ennenaikaisia ja hyvinkin runsaasti liioteltuja.

Ei siinä mitään epänormaalia ole jos politikan laittaa pystykirnuun
ja lyö männällä eikä osu. Se on perusominaisuus siinä missä huono-
muistisuuskin.

Liian uteliaille pitäisi kehittää lomaleirejä jonnekin Sini-Valkoisen
saariston sokkeloihin. Sallin itselleni uskoa että parinkymmenen
vuoden lomailu saa ainakin herkimmiltä typerät kysymykset haihtu-
maan Unholaan.

Muista että työttömyys ei ole häpeä,
se voi sattua kenen tahansa kohdalle!

PS.
Illalla kuulin tahtomattani Kievarin kusiputkassa että joku
ministeri oli saanut orgasmin kuultuaan että suomalaiset
olivat päässet rojauttamaan ensimmäiset laukaukset kohti
vihollista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vai oli orkku oivallinen, lätisikö lettukin?

Työttömyys ei ole häpeä, mutta on häpeä, kun työttömyyttä ei arvosteta ongelmana. Yritetään vain kouluttaa työtöntä väkeä, syötetään kuin poikasena käkeä.

Korruptio on osa elämää, kuten paskominenkin. Paskoa saa, jos ei nyt housuunsa kuitenkaan.

Korruption kosketukset,
pitää peitellä visusti.
Olutta saa tarjotella,
lohta pöytähän pödyksi.
Mutta siitä ei saa syödä,
jos halvemmalla ei myödä

Tauno O. Mehtälä (nimimerkki)

Korruptiota voisi yrittää arvioida analyyttisemminkin kuin mihin a. alsio näyttää kykenevän. Kestitys on aika lailla häipyvä muoto korruptiota, eikä rahan liikettäkään tapahtune juuri muualla kuin vaalirahoituksen yhteydessä.

Tästä viimemainitusta en ole tosin varma, sillä vanha tontinluovutuksiin, rakennuslupiin ja kaavoituksiin liittyvä lahjontakäytäntö saattaa toki elää monillakin paikkakunnilla. 70-luvulla se oli laajasti elävää arkea, jota vastaan itsekin yritin toimia Oulun kaupunginhallituksesta käsin (sain siitä kyllä punaisen kortin politiikkaan).

Suomalainen korruptio on enemmän valtakorruptiota. Ihmisille rakennetaan valta-asemia, joita sitten odotetaan käytettävän tukijalle suosiollisella tavalla. Tätähän tapahtui aiemmin nimen omaan osuustoimintaliikkeen piirissä, jossa niiden omien organisaatioiden nokkapaikoilta siirryttiin luontevasti kunnallisiin ja valtakunnallisiinkin luottamustehtäviin. Ja S-aate (aiemmin myös nyt jo kuollut E-aate) säilyi elävänä mukana taivalluksessa.

Yksityinen sektori, kuten K-kauppa, ei pitänyt sisällään tällaista korruptiivista elementtiä, mistä johtuen se onkin hävinnyt järkiään kauppapaikkataistonsa.

KMS-lahjusprosessi on osaltaan vastaus tähän 'historialliseen vinoutumaan'. Siinähän yksittäiset kauppapaikkarakentajat, elämyskeitaiden luojat, pyrkivät suoralla lahjonnalla päämääriinsä.

Aina löytyy näitä pieksämäkiä, vihtejä ja kiiminkejä, jotka kuvittelevat autuuden lankeavan seudulle elämyskeitaan myötä. Koko hommahan perustuu laajamittaiseen kusetukseen; mukaan haalitaan hypetyksellä pieniä shoppeja korkeilla vuokrilla vuokralaiseksi ja koko paska myydään sitten 'sijoittajille'.

Ja homman elinkelpoisuudesta ei mene takuuseen kukaan, kaikkein vähiten joku suhari-Sukari, joka jatkaa viheltäen matkaa. Pohjoisen korkeudella näitä elämyskeidas-rämpijöitä on nähty ennenkin; Zeppelin Kempeleessä on kokenut monet ankeat vaiheet urallaan, samoin pikku keidas-Kärkkäinen Iissä on ollut monen shopinpitäjän osalta kuolemanloukku.

Näiden vaalirahaa tuovien elämyskeitaiden sijasta esittäisin kokeiltavaksi kunnon lähipalvelupisteverkkoa, jossa netitse hoidetaan julkinen ja yksityinen (mm. kaikkien pankkien palvelut samasta pisteestä) asiointi, sekä lähikaupan tarjonta varustettuna toimitusmyynnillä. Siis laajennettua kyläkauppakonseptia.

Siinä tosin korruptiorahan liikkumisen mahdollisuus on olematon. Ilmankos oman kuntani silloinen kunnanjohtaja, nykyinen kansanedustaja Tapani Tölli (lestakepu) ei innostunutkaan ajatukseen, kun taannoin esitin mallia pilotoitavaksi Temmeksellä, omalla kotikylälläni.

Mutta vakuutan, että oikein toteutettuna se tarjoaa pienyrittäjyysmahdollisuuden parille kolmelle tuhannelle kaupan ja asiointipalvelujen ammattilaiselle. Yrittäjäkoulutuksessa se merkitsisi tarvetta organisoida monipalvelupisteyrittäjien monipuolinen koulutusohjelma.

lukija (nimimerkki)

Tuota rakennuspuolta voisi tutkia enemmänkin. Onko niin, että sotien perintönä meillä edelleen on grynderiporukka, mikä päättää säännöistä riippumatta. Mainitsemassasi kaupungissa muuan hallikauppias totesi "jos tietäisit, mitä täällä tapahtuu, et uskoisi". Eikä suostunut sanaista arkkuaan enempää raottamaan.
Kovin hiljaa suuret nimet ovat olleet.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Korruptiota voisi yrittää arvioida analyyttisemminkin kuin mihin a. alsio näyttää kykenevän.

Taunolle on erisnimetkin vaikeita saati asiallinen kommentointi.

Tauno O. Mehtälä (nimimerkki)

Kuulehan aa, ei irvailu ole sinun yksinoikeutesi, vaikka sitä ehkä toivookin.

Ja luitko edes kommenttiani? Sellaiseen asiallisuuteen et itse kerta kaikkiaan edes pysty. Tai yritä joskus edes. Kirjoita vaikka köyhistä ja työttömistä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvä ja muuten asiallinen kommenttihan oli pilattu ainoastaan tuolla aloituksella.

Janne G Pirinen (nimimerkki)

Muistanko ihan väärin vai oliko eilisessä Karjalaisessa juttu jossa Mikko Alatalo kertoi radioaseman soittolistoista. Ja radiomies kommentoi: "Kyseessä ei ole korruptio, vaan hyväveli-järjestelmä".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset