Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Työllistän itseni komissaari

Jyrki Kataisesta superhessu, eli hänestä Juncker leipoo uuden superkomissaarin jonka toimialue on kasvu- ja työllisyysohjelmat. Minun näkövinkkelistä hän työllistää vain itsensä, sillä esikunta on jo siellä valmiina. No muutaman avustajan varmasti työllistää lisää.

Ehkä Romakkaniemi taas palkitaan.

On se vaan velikulta tämä Katainen, taitaa kieli olla ruskuaista?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Aika nopeasti tulee ylennys Kataiselle. Ei kauan ennätä olla rahakomissaarina kun tulee jo ylennys rahakomissaatin esimieheksi.
Rahakomissaarin salkku kun menee ranskalaiselle. Ranska on kuulemma ollut kovana siinä että saisi sen salkun.

Mutta ihmetellä täytyy tuota Kataisen nostetta.
Mihin se vielä johtaa?

Alexius Manfelt

Ari hyvä, kuka tietää mitä komission varapuheenjohtaja tekee? Eivät edes kaverini komissiosta osaa sitä kertoa, eli hän ei tee yhtään mitään. Se on titteli, joka annetaan kun ei muuta keksitä.

Niin ja jos Jyrkiboy oikeasti vastaa työllisyydestä, niin saamme tulevina vuosina varautua todelliseen massatyöttömyyteen. Se on Suomessa jo nähty ja koettu. Mitä kasvuun tulee, niin on se miinusmerkkinen kasvukin kasvua, kuten tautikin kehittyy - pahemmaksi!

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Juncker lienee mietiskellyt, että täytyyhän sitä koiralle koppi löytää.

Suomalaisille tämä koirankoppi maksoi kymmeniä miljardeja euroa.:

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

No hyvä, että kataiselle paikka löytyi. Jos olisi valittu jostain muualta? Mitä hänelle sitten keksittäisiin. Tapanahan on ettei kenekään tarvitse ihan oikeasti alkaa töitä etsimään kun on jo ylös kavunnut. Pienemille politiikoille on sitten nämä edustajien luopumiseläkkeet ym....Jotka haluavat downshiftata.

Ei tässä mitään jos nämä suomen ongelmat saataisiin ratkottua. Mutta ei kai se oikeasti helppoa ole. Jos näitä blogistanin asukkaita ajatellaan. Ei tulisi sen valmiimpaa, riitelyä vain.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei tässä mitään jos nämä suomen ongelmat saataisiin ratkottua. Mutta ei kai se oikeasti helppoa ole. Jos näitä blogistanin asukkaita ajatellaan. Ei tulisi sen valmiimpaa, riitelyä vain."

Kyllä nämä Suomen ongelmat saataisiin ratkaistua, eikä se olisi edes vaikeaa.

Blogistanin asukkaat eivät ehkä demokraattisesti pääsisi asioista yksimielisyyteen, mutta jos minä pelkästään saisin määrätä, niin velanotto lopetettaisiin heti. Suomen sekä hinta-, että palkkatasoa alettaisiin systemaattisin toimin alentamaan, ensin vähän, sitten enemmän jos ei vaikutusta olisi. Valtio ryhtyisi vähistä varoistaan lisäksi tukemaan uutta vientiteollisuutta niin että uudet yritykset pääsisivät alkuun.

Tässä tuessa olisi tavallaan kyse siitä että koulutettaisiin vientiyrityksien henkilökuntaa. Kaatuvia ja kannattamattomia yrityksiä ei tuettaisi, vaan niiden annettaisiin mennä, mutta henkilöresurssithan eivät katoa minnekään vaikka yritys kaatuu alta, se jää muiden yritysten käyttöön.

Ainoastaan alkavia yrityksiä siis autettaisiin. Kannattamattomat yritykset annettaisiin kaatua. Kaatuneiden yritysten omistajille ja toimijoille annettaisiin uusia mahdollisuuksia selvitä veloistaan ja päästä uuteen alkuun.

Jos olisin diktaattori antaisin kyseisten toimien valmistelun virkamiesten toimeksi heti. Velanoton loppumisesta seuraavien pienentyvien resurssien uusjaosta tietenkin neuvoteltaisiin työmarkkinaosapuolten ja hallituksen kesken.

Näillä toimin valtion talous kyllä korjaantuisi, vienti alkaisi vetämään ja työllisyys paranisi.

Mutta turha tätä on päättäjille kertoa, he tietävät tämän itsekin. Päättäjiämme vain valitettavasti kiinnostaa vain valta, eli äänet ja nimenomaan omat ja oman puolueen saamat äänet, eikä niitä ääniä saa tällä minun esittämälläni politiikalla.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kaima, ongelmana on vain se, että on vientituotteita, kuten paperitellisuus, jossa palkkojen osuus on lopputuotteesta alle 10%. Tämä vaan esimerkkinä siitä kuinka vaikeasta yhtälöstä velkaantumisen taittamisesta on kysymys. Tuosta uudesta vientiteollisuudesta olen samaa mieltä, vientimme poikkeukselliseen kapeuteen olisi pitänyt puuttua jo ajat sitten, luotettiin liikaa Nokian kaikkivoipaisuuteen

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Johan se nimi varapuheenjohtaja kertoo, että juoksupojan rooli Junkkerille, hyvälle kaverille kuten vanha juoppo häntä kutsuu.
Tehtävä on juuri oikea ja osaaminen on Kataisella kohdallaan, sillä mitään muuta kuin lojaalisuutta esivaltaa kohtaan ei Katainen ole osanut hoitaa. Lienee nyt lopultakin selvä, kun Tujunenkin vaihtaa tehtäviä, että mikä tai kuka on ollut Kataisen takana nämä kuluneet vuodet.
Jos kysymys olis oikeasti merkittävästä tehtävästä, ei tähän nimityksen julkaisuun olisi tarvinnut taustalle sellaista selityshässäkkää mitä aamun uutislähetyksistä on saanut kuunnella, koko rukeanpöydän uskovaisten kerho on yksi toisensa jälkeen nuoleskellut Siilinjärven kykypoikaa.

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Näin on eli valtava selityshässäkkä tarvitaan, kun yritetään epätoivon vimmalla selittää Kataisen mitätöntä juoksupojan virkaa merkittäväksi postiksi. Hohhoijaa. "Koordinoi talousasioita" - voiko olla tyhjempää ja epämääräisempää työnkuvaa? Nämä 6-7 "superkomissaarien" virkaa näyttävät olevan ratkaisu, millä Juncker hyvittelee maita, joiden edustajille hän tuli vaalikampanjassaan luvanneeksi "merkittävää postia EU:ssa". Jokin näennäinen virka näillekin virkaheitoille on löydyttävä.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Olettepa te kovia Jyrki Kataiselle ja hänen uudelle merkittävälle toimelleen. Kataisesta tulee Merkelin silmät ja korvat, kun hän kaitsee ja valvoo ranskalaista komissaaria. Onhan kokoomuslaisella korvat.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

N'joo, jos yrityksessä jätkää ei voi oikein poiskaan potkia mutta ei hänelle toisaalta mitään varsinaisia töitäkään voi antaa, niin sitten hänet nimitetään hyvällä palkalla 'johdon erityistehtäviin'...

Julkinen hallintohan seuraa muotiasioissa yksityistä puolta muutaman vuoden viiveellä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset