Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Oululaistakuu

Hallelujaa nyt Lauri Ihalainen suunnittelee oululaisille nuorisotakuusta kopiotua mallia, eli kaikki Microsoftilta mahdollisesti irtisanotut saavat työpaikan kolmen kuukauden sisällä irtisanomisesta.

Puolustusvoimilta on jo tilattu ylijäämätarvikkeita mm saippuakoteloita, joihin irtisanottujen on tarkoitus tehdä kidekoneita, joilla voidaan sitten kuunnella yt-neuvottelujen alkamista muissa oululaisissa yrityksissä. Sillä onhan vanha totuus, että yksi työpaikka luo muita työpaikkoja palvelualoilla.

Myös levysukista, eli jalkaräteistä voidaan valmistaa käteviä flanellisia kännykkätaskuja, se on uusi suuri innovaatio sitten Nokian puuhiokkeen kehittämisen.  Matkapuhelinten aika on jo menossa alaspäin, nyt pitää löytää jotain todella uutta, kuten itse itsensä tiskaava pölynimuri, joka paketoi pölyn pelleteiksi.

Uusi innovaatio on saatava levitettyä nopeasti ja globaalisti yli maapallon ja silloin pöly on puhetta yleisempi mielenkiinnon kohde. Poliitikon puhekin on yleisesti hölynpölyä, joten sekin pitäisi imuroida pois markkinoilta ja paketoida vaalilupausten kanssa samaan kuormaan.

Nuoriso ei työllistynyt nuorisotakuulla, eikä oululaiset työllisty kidekoneita väsäämällä. Ei terve keho edes työtä kaipaa, mutta verottaja kaipaa yhä kiihtyvällä tahdilla uusia veromekanismeja, kun yhä pienevältä joukolta yritetään nyhtää yhä enemmän veroina valtiolle.

Harmaa talous yritetään saada kuriin täyttämällä rehellisten yrittäjien ajankäyttö turhauttavilla säännöillä. Siksi on helpompi laittaa meisselit santaan ja muuttaa elämäntapa vähemmän yrittäjämäiseksi. Lauri Ihalainenhan takaa sitten tukea, kun oikein huonosti menee.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Joo ikiliikkujakin on vielä keksimättä!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Joo ikiliikkujakin on vielä keksimättä!

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Miten olis osallistava sosiaaliturva?

ketä taataan
ketä osallistetaan
ketä sillataan (bridge)
ketä syrjätään
ketä ylijäämätään
ketä kotoutetaan: iäkkäät, turhat, rasitteet
ketä palkitaan 'kannustetaan'

Kerran ihmisiä vapautettiin turpeesta (työvoimaksi). Olisiko nyt puhuttava nokiasta vapauttamisesta?

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Lauri Ihalaisen hommaa olen myksitynheenä ja pettyhneenä kattonu. Ja eihänse ees puolusta oikeasti työntekijöitäkkään uuh.

Käyttäjän TorstiThtinen kuva
Torsti Tähtinen

Lauri on vanha ja väsynyt mies.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vaan piti lähteä ministeriksi, kun nuorempia demareita ei oikein enää ole.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

"Nuoriso ei työllistynyt nuorisotakuulla, eikä oululaiset työllisty kidekoneita väsäämällä."

Mutta nythän olisi oululaisilla näytön paikka kun kidekoneisiin perehtyneet softamiehet ja naiset pääsisivät tekemään softia noihin Microsoftiltakin käyttämättä jääneisiin kidekoneraakileisiin. Eiköhän MS:n rippeistä taas jotain uutta synny, että parempi niin, että suuret toimijat häipyvät pois viemästä osaavaa työvoimaa tulevilta uusilta pienten yritysten innovaatioilta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset