Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Liittovaltion kannattajia vähän ehdokkaina

Pahin pelko ei ehkä koskaan toteudu ja se on valitettavaa. EU:sta ei ole koskaan tulossa liittovaltio, mutta liittovaltion pelottelulla moni pääsee mepiksi.

Liittovaltiopelko perustuu hokemaan, että omenalle ja melonille ei sovi sama pipo. Kaava ei siis jousta. Jos tehdään pipoon kunnon resorit, niin pipo mahtuu niin omenalle, kuin melonillekin, mutta sellaista ei saa edes keskusteluna käydä.

Yksiniitisyys on nyt pop, jos johtava meppiehdokas on jotain mieltä kaikki ehdokkaat tukevat tätä käsitystä, koska haluavat "varastaa" osan johtavan meppiehdokkaan äänistä. Äänestäjien kosiskelu on mennyt aivan älyttömiin mittasuhteisiin. Vaalikoneisiin valmennetaan ehdokkaita vastaamaan tietyt mekanismit mielessä.

Kun minä nyt satun olemaan liittovaltion kannattaja, ja meitä on paljon, niin miksi yksikään ehdokas ei uskalla siitä huolimatta liputtaa liittovaltion puolesta? Siksi, koska hän tarvitsee niitä kriittisiäkin ääniä, sillä muuten ne valuisivat perussuomalaisille tai itsenäisyyspuolueelle.

Kyse ei siis ole siitä, että halutaan katsoa mihin oman ajattelutavan puheilla kannatus riittää, vaan kalastellaan lipevästi niidenkin äänestäjien ääniä, jotka ovat täysin erimielisiä ehdokkaan itsensä kanssa.

Tämä johtuu demokratian kumartamisesta, rikkaita on niin vähän että he eivät saa omaa ehdokastaan lävitse, jos eivät osta niitä työväen keskuudesta.

Samoin on kaikkien muiden "vähemmistöjen" kanssa, eli suomenruotsalaisilla, kristillisillä, ja maahanmuuttajilla on vaikeuksia omilla äänillään saada ehdokasta parlamenttiin. Siksi on keksitty peesaaminen. Ehdokkaat peesaavat toisiaan, joten kaikki ovat samaa mössöä ja silloin on helpompi rahamiesten ohjailla omat ehdokkaat rahan ja vaalimainonnan turvin mepeiksi.

Äänestäjä ei siis voi tietää mitä äänellään saa. Tavallisella äänestäjällä on siis valta, koska tavallisia sukankuluttajia on eniten, mutta kukapa heistä haluaa itsensä kaltaisen talliaisen edustamaan itseään?

Siksi ihmiset äänestävät mahdollisia ääniharavia ja kohuehdokkaita, koska he haluavat antaa äänensä jollekin joka poikkeaa heistä itsestään. Mutta ehdokkaat tekevät juuri päinvastoin, eli yrittävät olla niin talliaista niin talliaista ja vastustavat liittovaltiota.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (91 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Liittovaltion kannattajat ovat vain liian ujoja tullakseen esiin ennen vaaleja!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Kyllähän sitä keskustelua voi käydä, ja käydäänkin. Tervetuloa esittämään syksyn resorimallisto, jolla eri hedelmille sopisi sama lippis. Kukaan muu ei ole vielä sellaista pystynyt esittämään, niin jos Alsiolla sellainen on tiedossa, niin speksit vaan tänne Puheenvuoroon. Tai taisi sittenkin vain olla löysää populismia?

Aivan samaa mieltä siitä, että kannat pitäisi tuoda selvästi esiin. Meillä on kohta sen yhden valuvian lisäksi myös demokratia rikki muussa tapauksessa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä resorin osaa jokainen tehdä, joka osaa neuloa oikein ja väärin. Poliitikot tuppaavat olemaan sellaisia, että osaavat vain kaikki oikein.

Jukka Mäkinen

Ratkaisu on tietysti sama kuin 70 vuotta sitten.

Pidetään se yksi lippis (mallin voi katsoa vaikkapa uudesta postimerkistä) ja sitten kaikki ne hedelmät joille se yksi lippis ei mahdu siirretään insineraattoriin. Jäljelle jää vain lippikseen sopivat hedelmät ja ihanneliittovaltio rev.2 on valmis kestämään seuraavat tuhat vuotta.

Täh? Ettei muka kelpaa englantilaisille, ja ruotsalaisille, ja norjalaisille, ja ....
Mitä niistä, pääasia että suomalaiset pystyvät lipsuttamaan lippalakin reunaa, kenties saa vielä pitää mustaa nahkatakkiakin hetkisen aikaa.

Yhret kahjot liittovaltioon ensin, ja nää meirän nilkit perässä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Liittovaltion kannattajat kieltävät yhtäkkiä tavoitteensa, joiden läpinäkyvyyden kansalaiset oivalsivat. Enää Hautala kannattaa yhteisvastuuta.
Kaikki yhteisvastuun toteuttajat (Rehn, ja koko six-pack) kieltävät itsensä kolmasti ja iso kukko laulaa! :D
(Talouselämä 14/2014)

Näiden selkärangattomien käsiinkö tämä Eurooppa pitäisi uskoa?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Poliitikolla on varsin notkeat sivut, kun äänestäjiä pitää kumartaa joka suuntaan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tämäkö olisi sitten tulevan EU liittovaltion arkea (ei mikään ihme, että liittovaltion kannattajat ujostelevat):

"Två miljoner greker är inte längre sjukförsäkrade, antalet hiv-smittade stiger, spädbarnsdödligheten ökar och patienter dör i brist på läkemedel. I spåren av svångremspolitiken har den grekiska hälsovården kollapsat.."

Käännös:

"Kaksi miljoonaa kreikkalaista ei ole enää sairasvakuutettuja, HIV-tartuntojen määrä on kasvussa, lapsikuolleisuus lisääntyy ja potilaat kuolevat lääkkeiden puutteeseen. Vanavedessä tiukkaa säästöpolitiikkaa, on Kreikan terveydenhuolto romahtanut .. "

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/greklands-vard-u...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juu liittovaltion vikahan se on jos HIV iskee joihinkin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Hänkään (Hellevig) ei kannata liittovaltiota, muttei myöskään Suomen upeinta laulajaa, Karita Mattilaa:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014051818311739_u...
Jatkoa seurasi:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014051818311784_u...
"Putin on hyvä ja rauhanomainen ihminen, eikä hänessä ole mitään huonoa. Mattila on fasisti, Hellevig sanoo kiihtyneenä."
Ehkä ehdokas Hellevig tukee ns. Venäjän aikeita?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Hellevig lienee Venäjän Fedraation ja tulevan Euraasian unionin kannalla?

Eli hänkin on näitä liittovaltiomiehiä!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Liittovaltioita on niin monen sorttisia, mutta jos liittovaltiomallit tuomitaan ilman keskusteluja, on se sama kuin heittäisi lapsen pesuvesien mukana.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #13

Minun argumenttini ovat geopoliittiset ainut geopoliittisesti Suomelle sopiva liittovaltio löytyy itärajan takaa. Sinne kaikki liittovaltiounelmoisti johtaa.

Joten ei kiitos!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #30

Pertin geopolitiikka on perseestä, kyllä liittovaltio voi olla muutakin, kuin Neuvostoliitto.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #32

Eikä ole! Maantieto ei voi tulla mainitsemastasi paikasta!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #35

Olen nähnyt sellaisen kartankin jossa se oli mahdollista ja Ruotsi oli juuri siinä anuksen kohdalla.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #37

Olet tainut lukea ns. miestenlehtiä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Liittovaltion ja euron fantsuttelijat eivät kehtaa myöntää erehtyneensä mutta eivät myöskään pysty perustelemaan näkemyksiään EU:n tulevaisuudesta realistiselta pohjalta. Kaikissa talouskeskusteluissa euron kannattajat häipyvät takavasemmalle parin puolustuskommentin jälkeen ja vääristelemällä pyrkivät pitämään euroa hyvänä valuuttana Suomelle.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Euro on aina parempi kuin Suomen kansallinen oma valuutta. Eivät edes perussuomalaiset pyri aktiivisesti irti eurosta, pitävät vain kovaa pulinaa sitä vastaan.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Jos nyt sen oman kovan pulinasi ohella listaisit myös ne resorit, kun ne kerran ovat mielestäsi realistiset. Ensin valitat, että ei saa edes keskustella, mutta sitten ei ensimmäistäkään ehdotusta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #19

Teillähän ne epäkohdat on selkeästi edessäänne, eli ei ole Suomen edun mukaista. Minulla ei ole sellaista todistustaakkaa, joten voin olla liittovaltioon menossa ja sitten kun tulee epäkohta otetaan siihen kantaa.

Minun päähän sopii omena ja meloni. Mutta todistakaa ensin mikä siinä liittovaltiomallissa mättää, niin voin ottaa kantaa.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #25

Pankkiunioni: yhteisvastuu - Suomella mitätön pankkisektori, ja riskit muualla.

Tulonsiirtoliittovaltio: lisää nettomaksamista, että muilla mailla olisi kivempaa

Vakaussopimukset: keinotekoiset ja talousnäkökulmista perustelemattomat rajat jäsenvaltioiden finanssipolitiikalle, joista isoja maita ei rangaista, mutta pieniä (kuten Suomi) aivan varmasti.

Velkaunioni: yhteisvastuuta muiden maiden veloista, korkeampi riskipreemio lainarahalle.

Budjettiunioni: Bryssel päättää minimi- ja maksimitasot esim. verotukselle ja sosiaaliturvalle, jäsenmaan päätäntävalta jää vähäiseksi. Kun verotusoikeus siirtyy unionille, on pakko olla täysin rähmällään Brysselin vaaleilla valitsemattomien virkamiesten edessä, että saisi omansa takaisin.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #33

Mielenkiinnolla odotan, missä ovat ne resorisi, joilla euroalueesta loihditaan optimaalisempi valuutta-alue, ja miten liittovaltiokehitys olisi Suomelle hyvä juttu. Mikäli ymmärtäisit ja yrittäisit aiheeseen palata, oletan, että ainoa vaihtoehtosi olisi yrittää esittää, että heijastusvaikutukset Suomen nettomaksamisen lisääntymisestä kääntyisivät ajan kanssa kotiinpäin, ja sitten siitä seuraisi hyvän kehä.

Vähän kuin maataloustuet ovat Suomessa tehneet maataloudesta kansainvälisesti kilpailukykyisen, tai valtionosuudet syrjäseuduista kunnon kasvukeskuksia, tai kehitysapu kehitysmaista uusia Singaporeja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #33

- Pankkiunioni: yhteisvastuu - Suomella mitätön pankkisektori, ja riskit muualla.

Liittovaltio ja yhteisvastuu sopii minulle, koska nytkin ilman liittovaltiota toimitaan yhteisvastuullisesti. Liittovaltiomallissa vain vastuut ja toiminta on suoraviivaisempaa. Nyt odotellaan ja odottelun aikana syylliset katoavat.

- Tulonsiirtoliittovaltio: lisää nettomaksamista, että muilla mailla olisi kivempaa

Ei pidä paikkaansa jos toimitaan liittovaltiossa, silloin jokainen on samassa venhossa eli liittovaltiossa. Nyt tässä sekasikiömallissa ei kukaan ole vastuussa mistään.

- Vakaussopimukset: keinotekoiset ja talousnäkökulmista perustelemattomat rajat jäsenvaltioiden finanssipolitiikalle, joista isoja maita ei rangaista, mutta pieniä (kuten Suomi) aivan varmasti.

Taaskin olettamuksia Suomen taholle, eli pieniä maita muka rangaistaan, tehkää sellainen liittovaltio jossa ei pieniä kuseteta, sillähän siitä pääsee.

- Velkaunioni: yhteisvastuuta muiden maiden veloista, korkeampi riskipreemio lainarahalle.

Juu nyt tehdään tukipaketteja ilman liittovaltiota, joten miten tämä poikkeaa mistään muusta mallista.Kreikka tulisi laittaa lihoiksi, ennen liitovaltioon ryhtymistä, eli ottaa jäsenoikeudet pois.

- Budjettiunioni: Bryssel päättää minimi- ja maksimitasot esim. verotukselle ja sosiaaliturvalle, jäsenmaan päätäntävalta jää vähäiseksi. Kun verotusoikeus siirtyy unionille, on pakko olla täysin rähmällään Brysselin vaaleilla valitsemattomien virkamiesten edessä, että saisi omansa takaisin.

Miten Sveitsi, Saksa tai Yhdysvallat ym voivat olla liittovaltioita ja homma pelaa, mutta EU ei saa edes keskustella omasta mallistaan?

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #47

Täysin tuubaa, mutta enpä muuta sinulta odottanutkaan.

**Pankkiunioni: yhteisvastuu
Ei Suomen olisi tarvinnut toimia yhteisvastuullisesti. Se, että Katainen sekoili hallituskautensa, ei tarkoita, että niin olisi ollut pakko tehdä. Perusteluna sen, että kun on kerran kakittu housuun, sen jatkamisen pitäisi olla ok heti kun on housut vaihdettu, ei ole hyväksyttävä. Onko mielestäsi Suomen syytä ottaa kontolleen sellaisia riskejä, joista mahdolliset hyöydyt nappaavat muut, mutta haitat jäävät meille? #einäin

**Tulonsiirtoliittovaltio
Määritelmän mukaan tämä tarkoittaa suurempia tulonsiirtoja vahvemmista maista heikompiin maihin. Kuuluuko Suomi mielestäsi nettomaksajiin vai saajiin? #einäin

**Vakaussopimukset: Saksa, Ranska, Espanja ja Italia, muun muassa, eivät ole saaneet sanktioita jatketuista sopparirikkeistä huolimatta. Saksan vaihtotase on muistaakseni kuudetta vuotta yli makrovakausrajan. Jos väität, että vastaukseni sisältää oletuksia, se tarkoittaa silloin määritelmän mukaan sitä, että Suomea ei rangaistaisi. Ehkä niin käy, mutta silloinhan vakaussopimukset ovat täysin turhanpäiväisiä, ja jo ennen liittovaltiokehityksen syventymistä kaikkea on rikottu jo? #einäin

**Velkaunioni
kts. eka kohta #einäin

**Budjettiunioni
Oleellista on liittovaltion tarvittava ja realistinen syvyys. Koska euroalueen sisäiset kansantaloudelliset ongelmat ja elintasoerot ovat huomattavat, liittovaltion pitäisi olla syvempi kuin USA:ssa, ja huomattavasti syvempi kuin Sveitsissä tai Saksassa. Tuo on toki hyvä lähestymistapa - kannattaa katsoa, millaisia menestyneet liittovaltiot ovat, ja miettiä todella tarkkaan, onko Euroopassa sellaisia piirteitä, että hyvä liittovaltio olisi mahdollinen? #einäin

Kokonaan toinen juttu on sitten se, että kuinka realistista on kuvitella, että euroalueen jäsenmaat olisivat valmiita siirtymään täyteen liittovaltioon, ja olisiko ylipäätään mahdollista vastakkaisista intresseistä muodostaa sellainen, joka kelpaisi kaikille?

Ja taas valitat siitä, että muka ei saisi keskustella. Liittovaltiosta on keskusteltu vaikka kuinka paljon. Toistan jo kolmannen kerran - se, että sinä et viitsi tai osaa lukea aiheesta, ei ole sama asia kuin se, että siitä ei keskusteltaisi jo. Tämä menee sinulta ihan populismiksi nyt, enkä tiedä miksi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #54

Ensiksikin Tuuba on soitin ja toiseksi, minusta on aina parempi olla maksajan paikalla, kuin saajana, eli mieti sitä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #60

Niin, nykyään yrityksetkin yrittävät näyttää mahdollisimman vähän voittoa, ettei tarvitsisi maksaa veroja. Ennen sentään asenne oli, että voittoa tuottava ja veroja maksava yriytys on menestyvä yritys.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #65

Juho on oikeassa, kaikki yrittävät olla kreikkalaisia, mutta mistä rahat jatkuvaan anelemiseen, no maksajilta tietysti.

Pidetään pahana sitä, että olemme nettomaksajia, mutta minusta olisi pahempi tilanne jos olisimma anomassa tukipaketteja.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #60

Tuuba on puhekieltä ja sillä tarkoitetaan mm. tosiasioiden vastaisten väitteiden esittämistä, argumentaatiovirheitä jne. Esimerkkinä nyt vaikka Kimmo Sainio, joka esitti jokin aika sitten Kreikan primääribudjettivajeen kääntyvän plussalle ja talouskäänteen parempaan näyttävän todennäköisemmältä. Kun perusteluiden kanssa esitin, että kommentti oli tuubaa, hän loukkaantui. Ehkä sitten ei kannattaisi puhua tuubaa, jos siitä tulee niin paha mieli puhujalle.

Käyttäjän KimmoSainio kuva
Kimmo Sainio Vastaus kommenttiin #33

Mun mielestä kysymys on laajempi kuin puhtaat talousasiat, tosinniistäkin voi olla toistakin mieltä.

Venäjä rakentaa Euraasian liittovaltiota jonka johtajana Putin on ilmaissut halunsa toimia. Euraasia ei olisi paras esitys demokraattisuudesta Venäjän viedessä muita kuin pässiä narusta.

Euroopalla on kaikki edellytykset demokraattisen liittovaltion rakentamiseen. Täytyy tosin todeta että on syytä pysyttäytyä aidosti Eurooppalaisena eikä alistua jenkkien valtaan ihan jokaisessa asiassa. (NSA, geoolitiikka, etc.)

Suomen on mahdotonta pysyttäytyä molempien liittovaltion ulkopuolella ottaen huomioon sijaintimme.

Lyhyet kommentit talouspointteihin:

Pankkiunioni: Olen ymmärtänyt että pankkisektori velvoitetaan varautumaan kollektiivisesti riskihin heidän itsensä toimesta. Mitä pahaa siinä on? Eikö näin pidä ollakin?

Tulonsiirtovaltio: EU'n pitää uudistua. En näe mitään pahaa siinä että kasvupotentiaalia omaaviin hankkeisiin suunnataan yhteisiä varoja oli ne missä hyvänsä (tyypillisesti high tech hankkeet). Sen sijaan en kannata esim. maataloustukien suurta osuutta budjetissa, sitä kun ei voi kasvuyritysalaksi oikein sanoa. Oikaisuilla tulonsiirrot ei olisi ainakaan minulle ongelma. Koskien rakenteellisia tukia, niissäkin voi pysyttäytyä kohtuullisuudessa ja saattaa Suomi siellä joskus olla saamapuolellakin (nestekaasusatama etc.)

Vakaussopimukset: Olen samaa mieltä kanssasi.

Velkaunioni: Ei pidä hyväksyä. Samaa mieltä kanssasi. Ei jenkeissäkään osavaltiot jaa velkojaan.

Budjettiunioni: Haluat pelotella. JOitakin verotuksellisia asioita on syytäkin harmonisoida. Jotkin valtiot tuppaavat poimimaan rusinat pullista esim. yritysverotuksen avulla. Asioilla on yleensä kaksi puolta, paras pysyä objektiivisena. Taitaa SUomessakin jotkut kunnat päättää joistakin omaan verotukseensa liittyvistä asioista. Oletatko Brysselin määräävänmyös Suomen kuntien verotuksesta?

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #72

Olen ymmärtänyt että pankkisektori velvoitetaan varautumaan kollektiivisesti riskihin heidän itsensä toimesta"

Väärin. Pankeilta kerättävä potti on tarpeeseen nähden pieni. Lopulta koura käy kuitenkin jäsenvaltioiden ml. Suomen kautta. Pankkiriskit ovat lisäksi muualla kuin Suomessa, joten suomalaiset maksaisivat korotettuja pankkimaksuja potin keräämistä varten, ja potin kohteet olisivat muualla.

"Tulonsiirrot ei ongelma" Kommentisi menee ihan ohi. Katso maat, joilla on korkea työttömyys, korkea budjettivaje ja korkea velkatado. Näihin maihin tullaan lähettämään rahaa. Katso maat, joissa on käänteinen tilanne. Näistä maista lähetetään rahaa. Olet sotkenut tulonsiirtoliittovaltion ajatuksen johonkin Tekes-tyyppiseen touhuun virheellisesti.

"Velkaunioni: Ei pidä hyväksyä. Samaa mieltä kanssasi. Ei jenkeissäkään osavaltiot jaa velkojaan" Jakavathan. Sitä kutsutaan liittovaltion velaksi.

"Budjettiunioni: Haluat pelotella." En halua pelotella, vaan suhtaudun hyvin skeptisesti siihen, että budjettiunionista tulisi jotenkin Suomen kannalta hyödyllinen kuvio.

Olit aika monesta kohdasta samaa mieltä, ja niistä kohdista, joista olit kanssani eri mieltä, perustelusi olivat virheelliset tai jäivät esittämättä. Ilmeisesti kokonaisuudessaan et suhtaudu liittovaltiokehitykseen varauksetta.

Käyttäjän KimmoSainio kuva
Kimmo Sainio Vastaus kommenttiin #76

"Väärin. Pankeilta kerättävä potti on tarpeeseen nähden pieni." Voisitko avata jos tiedät?

"Kommentisi menee ihan ohi. " Ei mene. Nykyisellä budjettirakenteella EU'ssa menoista noin puolet menee "kestävän kasvun tms."-nimikkeen alle. Täällä on tutkimus, koulutus, energia, liikenne ja aluepolitiikka. Aluepolitiikan osuudessa ymmärtääkseni mm. maataloustuet. Noin 40% on ympäristössä ja loput pääosin hallintoa. Kerro kun kerran varmana tiedät, miten paljon ja millä budjettinimikkeellä rahaa ohjataan korkean työttömyyden maihin? Olet sotkenut tulonsiirtoajatuksen johonkin perussuomaiseen propangandaan.

"Jakavathan. Sitä kutsutaan liittovaltion velaksi." Olen ymmärtänyt että liittovaltiolla on oma budjettinsa osavaltioilla omansa. Osavaltiot vastaavat omasta budjetistaan ja jos velkaantvuvat, sitä kutsutaan osavaltioiden velaksi. Liittovaltio saattaa velkaantua omista menoistaan, puolustusmenot, NASA, NSA, FBI etc mitä niitä lyhenteitä onkaan… ja liittovaltion velka on liittovaltion velka.

En tietenkään suhtaudu liittovaltiokehitykseen varauksetta. Hyvin toteutettuna se olisi varmasti suomalaisten ja muidenkin eurooppalaisten etu.

Kohdista joista olin eri mieltä, sanoit etten perustellut. Voisit varmaan itsekin perustella? Luulen etten ole perehtynyt aiheeseen yhtä hyvin kuin sinä ja kaipaan mieluummin faktapohjaisia perusteluja kuin kategorisia kommentteja tyyliin "eipäs ole".

EDIT: http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2012/07/12/ka...
googlasin ja huomasin että jenkeissä jopa kunnat ovat vastuullisia omista veloistaan… oletko nyt ihan varma että tämä uutinen on propagandaa ja nämäkin velat ovat nimenomaan liittovaltion veloissa?

EDIT: Kerro mielellään visiosi Suomen tulevaisuudesta irrallaan sekä Euraasian että Euroopan liittovaltioista.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #80

Kesä ja tabin varassa. Jos teen puheenvuoron iltasella?

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #80

Pahoittelut, että viivästyy. Kuolemantapaus ja ylimääräistä puuhaa.

Antti Jokinen

http://www.bbc.com/news/world-europe-26014387

Ja tollasen porukan kanssa tahdot mennä liittovaltioon. Ei me pohjoismaalaiset pärjätä siellä. Liian erilaisia kulttuureita ja moraalikäsityksiä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

En edes lukenut linkkiäsi, kun ei liittovaltio ole sellainen että sinne mennään ja saadaan turpiin. Sinne mennään jos on perusteita, mutta nyt ei tätä keskustelua nosteta ollenkaan esiin, kun kaikki torpataan sanoilla, että se ei ole Suomen edun mukaista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

No kävin sitten linkkisi katsomassa, mutta korruption kanssa ei liittovaltiolla ole mitään tekemistä. Yhdysvalloissa on korruptio-ongelma, mutta niin on monissa maissa jotka eivät ole liittovaltiossa kuten linkkisi osoittaa.

Sveitsikin on liittovaltio ja onko siellä mitään sellaista ongelmaa mitä suomalaisten tulisi pelätä?

Kysehän on siitä, että nykyinen EU ja sen malli eiväät toimi toivomallamme tavalla ja ainoa mahdollisuus on liittovaltio tai sitten impivaaralaisuus.

Antti Jokinen

No mutta kerro nyt niistä hyödyistä mitä liittovaltio toisi mukanaan verrattuna nykyiseen?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #28

No esimerkiksi sen, että asiat voitaisiin päättää jossakin ja joku olisi vastuullinen, nythän annetaan vain ajan kulua ja ajatellaan, että kyllä siitä hyvä tulee, eli kuka vastaa EU:ssa virheistä? Ei ainakaan Barroso tai Olli Rehn.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #36

Että tuon takia sitten liittovaltio. Minä enemminkin lopettaisin koko komission ja tehtävät ja vastuut siirettäisiin ministerineuvostolle ja sen sihteeristölle.

Joka tapauksessa EU:n tehtäviä tulee karsia ja selkeyttää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #38

No milloin luulet niiden siirtyvän? Ei se yhteiskunta sillä tavoin pyöri, että vain odotellaan.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #42

Olet oikeassa ja siksi toivonkin eu-kriittisten puolueiden kasvua. Ei ehkä vielä tällä kertaa mutta ehkäpä sitten ensikerralla.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #46

OK, sinä odottelet kriittisten kasvua ja minä yhteistyökykyisten järjestäytymistä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #48

Olen samaa mieltä. Liittovaltion kannattajat tarvitsevat oman puolueensa Suomeenkin.

Kylmän sodan aikaan oli silloisille liittovaltion kannattajilla SKP. Nyt ei taida olla mitään selläista liittovaltiopuoluetta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #50

Minäkin jouduin äänestämään ei liittovaltion kannattajaa, kun kukaan ei uskalla sanoa olevansa liittovaltion kannalla, ei edes Stubb.

Kouvolan Sanomista löysin tälläisen kommentin ja se on varsin lähellä omaa käsitystäni kansallisen ja liittovaltiomallin eroista.

Pekka Raukko (vihr.) kirjoitti:
"Täydellistä itsenäisyyttä ei ole olemassa muilla, kuin yksinäisellä ihmisellä autiolla saarella. Sen perään haikailevat elävät illuusiossa.

Realimaailmassa jokaisen ihmisen suvereniteetti on ripoteltu erilaisiin ihmissuhteisiin ja monelle hallinnolliselle tasolle.

Täydellisen itsenäisessä valtiossa kun ei voi olla täydellisen itsenäistä kuntaa, vaan suvereniteetti on niiden kesken jaettu enemmän tai vähemmän tarkoituksenmukaisella tavalla. Sama tilanne on Suomen ja EU:n välillä ja vielä EU:n ja YK:n välillä.

Minusta määräysvalta on aina hyvä jakaa niin, että päätöksiä tekemässä ovat kaikki ne, joita päätöksen seuraukset koskevat. On aivan turha kuvitella, että EU:n päätökset eivät tavalla tai toisella koskisi Suomea, jos emme olisi itse mukana niitä tekemässä".

Käyttäjän KimmoSainio kuva
Kimmo Sainio

Miten me pärjätään ilman sitä?

Ehkä euraalsian liitto olisi mieleinen?

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Jos et kannata liittovaltiokehitystä, olet putinisti ja keltainen vaara tulee, juuh.

Käyttäjän KimmoSainio kuva
Kimmo Sainio Vastaus kommenttiin #82

Jee, odotan mielenkiinnolla Huopaisen visiota menestyvästä Suomesta kahden liiton välissä

Käyttäjän KimmoSainio kuva
Kimmo Sainio Vastaus kommenttiin #82

Jee, odotan mielenkiinnolla Huopaisen visiota menestyvästä Suomesta kahden liiton välissä

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #89

Ei EU:ssa ollut mitään vikaa, ennenkuin keksittiin alkaa kuvitella, että se voisi olla enemmän ja suurempaa, kuin mihin rahkeet riittävät. Olisi hauska tyhjän suunsoiton lisäksi kuulla jotain konkreettista siitä, miten muka Aasia vs US-napojen välille tiivistyvä EU toisi jotain merkittävää uutta.

Seppo-Juha Pietikäinen muistuttaa jatkuvasti näistä "poliittisista ulottuvuuksista". Ryssällä pelottelu on ihan täyttä tuubaa tässä yhteydessä, ja kertoo lähinnä siitä, että säkkisi on tyhjä - samaten Alsion.

Mitä EU-liittovaltio muka toisi, mitä Naton ja euroa edeltävän EU:n myötä ei jo olisi - ehkä jotain, mutta se tarkemmin määrittelemätön hyöty on syytä suhteuttaa kustannuksiin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #90

Ja en ole tiennytkään, että tämä foorumi on vain täysisäkkisille.

Käyttäjän KimmoSainio kuva
Kimmo Sainio Vastaus kommenttiin #90

Just ja saisinko visiosi Huopainen?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Liittovaltio ei muka toimi, mutta kukaan ei perustele enempää kuin, että jäsenmaat ovat erillaisia. No avioparitkin ovat erisukupuolta jopa.

Eikä avioliitot toimikkaan, mutta silti niitä solmitaan ja jopa homot vaativat samaa etuoikeutta itselleen.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Kyllä tätä keskustelua on käyty hyllykilometreittäin. On oma valinta, jos aiheeseen perehtyminen ei kiinnosta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eikä avioliitot toimikkaan, mutta silti niitä solmitaan"

Avioliitot solmitaan länsimaissa yleensä vapaaehtoisesti ja kummaltakin osapuolelta kysytään mielipidettä. EU taas on erittäin epädemokraattinen yhteisö joka välttää kansalaismielipiteen kysymistä kaikilla keinoilla mihin pystyy.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä minä vapaaehtoisesti esitin liittovaltiomalliin menemistä ei tässä mikään pakko ole.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Verovarojen kierrätys Suomen kannalta epäedullista jos se kierrätetään Brysselin kautta, mihin tämä teesi perustuu?

Mitä tahansa voidaan alkaa mitätöimään sillä perusteella, että se ei nyt ole meidän edun mukaista.

Missä on perusteet?

Antti Jokinen

Tekstistäsi selvisi, että kannatat liittovaltiota mutta kerropas nyt tarkan pohdintasi jälkeen, ne hyödyt esim. Suomelle liittovaltiosta. Ne asiat mitkä olisivat sitten paremmin verrattuna nyt?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

No päätöksien teko esimerkiksi, nythän ei päätöksiä saada aikaan jos yksikin jäsenmaa on vastaan. Briteille annetaan yksiä etuja, ranskalaisille on pyhä asia että Strasbourgin rallia pidetään ja niin edelleen.

On kaksi vaihtoehtoa, sillä nykyiseen ei voi jäädä, joko Impivaaraan tai liittovaltioon ja minä kannatan liittovaltiomallia, ei siinä sen kummempaa ole.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #49

Jotenkin aina kun kuulen tuon "impivaaran" tulee mieleen, että onpa heikko itsentunto tai identiteettikriisi. Olenko mielestäsi impivaaralainen, kun en kannata liittovaltiota?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #49

"No päätöksien teko esimerkiksi, nythän ei päätöksiä saada aikaan jos yksikin jäsenmaa on vastaan."

Pidätkö todella realistisena näkemystä että kaikki EU-maat ottaisivat yhteisvaluutan käyttöön ja hyväksyisivät määräykset Brysselistä?

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #49

Samanlaista demokraattisen päätöksenteon hitauden ja tehottomuuden kritiikkiä tuotiin esille eräässä saksalaisessa kirjassa vuodelta 1925.
Ratkaisukin oli sama kuin Arilla, yksi (liitto-)valtio, yksi (liitto-)kansa, yksi Johtaja. Lopputuloskin olisi varmaan sama. Savun hälvettyä kaikille sopiva unilippis jäisi ainoastaan vähemmistötaiteilijoiden fetissisksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ari Alsio valikoi mihin vastaa, kirjoitti kyllä aiemmin ettei demokratia voisi häntä vähempää kiinnostaa eli on kyllä rehellinen valikoivissa kannanotoissaan mutta välttää näkemyksiensä perusteluja.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Olen vastannut tässäkin avauksessa lähes kaikkiin kommentteihin joten sellainen valitsija minä olen.

Perusteluja en ole pantannut, mutta en voi levittää liittovaltiomallia yhdessä kommentissa, joten pientä rajaa tuohon kritiikkiin.

Kannatan liittovaltion suuntaan menoa ja jopa liittovaltioon saakka, mutta mikä tahansa liittovaltiomalli ei käy. Mutta perustelut liittovaltiota vastaan on perin omituisia, eli perusteena on, että se ei vain ole edullinen Suomelle, mutta koko kysymystä liittovaltiomallista ei ole edes avattu keskusteluun saati sopimusneuvottelun asteelle.

Ainahan te voitte haukkua viestintuojan, mutta siihen se yleensä jääkin.

Antti Jokinen

no annan nyt muutama hyvä perustelu, älä pihtaa. Tai kerro vaikka millaiseen liittovaltioon olisit valmis.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Toistan: tätä keskustelua on käyty erittäin runsaasti. On ihan oma vika, jos aihe ei kiinnosta sen vertaa, että siitä lukisi. Menisit itseesi, ja tekisint kotiläksysi. On naurettavaa aikuiselta mieheltä kuunnella valitusta, että ei ole keskusteltu, eikä muka edes tiedetä, mistä keskustella, kun suunnitelmat, ja niihin kohdistuva kriittinen keskustelu on googlen päässä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #34

Jaa että minun vika jos ei ole liittovaltiohalukkaita ehdokkaita, siitähän avaus oli.

Aikuinen mies tulee nimittelemään toista aikuista miestä hänen omassa blogissaan, joten syytellä kyllä osataan, mutta ei ensimmäistäkään rakentavaa keskustelualoitetta.

Tämä samainen aikuinen mies kerran sanoi, että ei tule inttämään tähän blogiin, mutta niin vain tulee.

Tule keskustelemaan, älä ala inttämään hyllymetreistä minulle. Minun hyllyssäni ei ole metriäkään liittovaltiokeskusteluja.

Suomessa saattaa olla kilometritolkulla periaateohjelmiakin, mutta minulla on vain oma periaatteeni, eikä siitäkään ole ohjelmaa tehty, kuten ei halustani liittovaltioon.

Vastaan kyllä tuolla ylempänä olevaan yhteen kommenttiin, mutta tässä piti ensin tehdä välissä muutakin.

Syyttely ei ole keskustelua.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #44

Minä en nimitellyt sinua. Totesin vain, että väitteesi keskustelun puutteesta ei pidä paikkaansa, ja esitin käsitykseni, että sellaiset väitteet ovat syvältä. Olet toki oikeassa, että Suomessa ei julkisuudessa asiasta keskustella - mutta siihen on syynä kädetön media. Netti ja asiantuntijafoorumit jauhavat asiaa kyllä koko ajan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #55

"Olet toki oikeassa, että Suomessa ei julkisuudessa asiasta keskustella - mutta siihen on syynä kädetön media. Netti ja asiantuntijafoorumit jauhavat asiaa kyllä koko ajan".

Tuossahan tuon tiivistät itsekin, eli ei keskustella, mutta vouhkataan kovasti. Minä peräsin keskustelua.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #61

Ilmeisesti median ammattitaito ei riitä, aihe ei kiinnosta suurta yleisöä, monet liittovaltiokehityksen kannattajat haluavat asioiden etenevän ilman keskustelua ja poliitikot teeskentelevät, että mitään ei muka tapahdu. Eihän tämä poikkea esim. Nato-keskustelusta tai monesta muusta vaikeasta aiheesta mitenkään. Tuossa kun katsoin hesatin pääkirjoitukset, viimeisten parinkymmenen jutun joukossa taisi neljä tai viisi koskettaa liittovaltioistumista / valtioistamista. Puheenvuorossa aihe on myös kestosuosikki. Siksi en ymmärrä, miksi koet, että aiheesta ei keskustella.

Oletan, että oikeasti tarkoitat, että keskustelu on vääränlaista. Siitä vain kirjoittamaan, miten tämä on hyvä juttu Suomelle. Missä tahansa liittovaltiossa hyvät alueet maksavat huonommille. Näin USA:ssa ja Saksassakin on. Euroalueen liittovaltiossa Suomi maksaa. Simple as that.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Miksi EU:n vastustajia ei kutsuta separatisteiksi, niin kuin vastaavia ihmisiä Ukrainassa?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei se täyty vielä, koska toiminta on vain uhittelua. Sitten kun joku alkaa ammuskelemaan se melonin pipo päässään, niin ehkä nimitys irtoaa.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Impivaaralainen, vastuuton, populisti. Äärioikeistolainen, kaksinumeroisia asuntolainakorkoja kaipaava, menneisyydessä elävä. Kreikkalaisten lasten nälkiintymistä toivova. Persu, rasisti, kaikkia ratkaisuja vastustava.

Nyt implisiittinen toive päästä kutsumaan separatistiksi. Älä huoli, kyllä se sieltä tulee vielä. Tai sehän tuli jo sinulta.

Ette taida tajuta, että teistä on tullut sitä, mitä kuvittelitte vastustavanne.

Käyttäjän KasperKontola kuva
Kasper Kontola

Olen itsekin liittovaltion kannalla niin kauan kun se rakennetaan järkevästi. Kokoomuksen Aura Sallalla on mielestäni ihan järkeviä ajatuksia sen suhteen. http://www.aurasalla.fi/post/liittovaltio-impivaar...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Rakennetaan järkevästi...

Siinäpä mainiot alkusanat liittovaltiolle.

Käyttäjän KasperKontola kuva
Kasper Kontola

Olen itsekin liittovaltion kannalla niin kauan kun se rakennetaan järkevästi. Kokoomuksen Aura Sallalla on mielestäni ihan järkeviä ajatuksia sen suhteen. http://www.aurasalla.fi/post/liittovaltio-impivaar...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juu linkkisi on täyttä asiaa, kannattaa käydä toistenkin se lukemassa.

Antti Jokinen

Pelkkää sanahelinää. Ja kuten hän itse kirjoittaa itsestään niin taitaa tavoitella vain henkilökohtaista etua tuolla liittovaltiolla.

" Rakastan hyviä ravintoloita, perhettäni, suurkaupunkeja ja merenrantaa. Toiveeni on saada asua mahdollisimman monessa eri maassa ja työskennellä kansainvälisen politiikan parissa."

"Opiskelin pääaineenani valtio-oppia Turun yliopistossa sekä Eurooppa-politiikkaa, johtamista ja poliittista historiaa Helsingin yliopistossa haaveenani EU-virkamiehen ura."

Aika kevyttä, ja jossain oli taas se ikuinen Impivaara. Minä en ainakaan halua päättäjiä, joilla on heikko itsetunto tai identiteettikriisi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #67

Kevyttä toki, mutta kuten sanottua ei monikaan edes uskalla puhua asiata edes kevyesti, joten tämäkin keveys on jo alkua.

Joskus tuntuu siltä, että liittovaltion kannattajan tulisi joku suuri guru, jonka jokainen kommentti sitten ammutaan alas sanoilla, UH - täyttä tuubaa!

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #68

Asia on sen verran suuri, että mielestäni pitää ollakin vankat perusteet sille, jos aletaan itsemääräämisoikeutta kaventamaan ja suomalaisten elintasoa pudottamaan vielä lisää ilman järkiperusteita. Kun luin tuota Auran kotisivua, niin en löytänyt muita perusteita, kuin henkilökohtaiset toiveet istuskella hyvissä ravintoloissa ja asustella mahdollisimman monissa maissa. Ja mitä ilmeisimmin veronmaksajien kululla. Tuli jotenkin mieleen Stubb. Tutkijat ja professorit väittävät, että pelkkä euro on tiputtanut suomalaisten hyvinvointia 10%, paljonkohan tuo liittovaltio tekisi lisää?

Käyttäjän JouniMankonen kuva
Jouni Mankonen

Liittovaltio ei tarkoita mitään muuta kuin sopimista vallanjaosta. Siksi on masentavaa että keskustelu ei syvene asiasisältöihin vaan juuttuu hokemiseen kyllä tai ei liittovaltiolle ja tyhjien iskulauseiden toistamiseen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvin tiiviisti juuri näin. Tämä on hyvä kommentti, eli Jounille meni pointsit tästä.

Antti Jokinen

Mielestäni esim. Juhani Huopainen on tuonut todella paljon asiasisältöä tämänkin blogin keskusteluun. Blogi sinänsä ei sisältänyt asiaa.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Liittovaltion kannattaja on näissä vaaleissa samanlainen leimakirves kuin neuvostovastainen aikoinaan. Erityisen ahkerasti tätä leimakirvestä pyritään käyttämään keskustan ehdokkaita kohtaan.

Jotta silleen.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Liittovaltion vastustus kaikissa EU-maissa on hyvin voimakasta. Kysymys on pikemminkin siitä, että osa poliitikoista ajaa asioita, joita äänestäjistä suurin osa vastustaa, ja kun jotain osoittaa sormella, että taidat kannattaa liittovaltiota, tuloksena on voimakas asian kieltäminen.

Sen jälkeen mitä liittovaltion ja euron kyseenalaistajat ovat saaneet kuulla parikymmentä vuotta, liittovaltiofantsuttelijoiden hätähuuto ja vertaus suomettumiseen ja neuvostovastaisuuteen on absurdia tuubaa.

Kun argumentteja oman kannan tueksi ei ole, uhriudutaan ja syytetään muita siitä, mitä itse on tehnyt pitkään ja hartaasti. Häpeäisit.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Timo Soinin oppihan oli, että omaa mielipidettä ei tarvitse hävetä, koska sehän on oma mielipide.

Käyttäjän ToniTervo kuva
Toni Tervo

Daniel Hannan: "Democracy and the rule of law work best in units where everybody feels that they have enough in common to accept government from each others hands".

Kukaan ei voi väittää, että Eurooppa olisi riittävän yhtenäinen tähän vallanjakoon.

Aslak Koivuila

Missä on "keksitty" peesaminen ?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tarkoitatko poliittisen sanoman peesaamista puolueen omiin tarkoituksiin sopivalla tavaölla, eli kokoomus nappasi vasemmistolta työväen "aatteen" ja porskutti sillä voittajaksi.

Sehän on keksitty myös nyt muissa puolueissa, joten kaikki satsaavat juuri sinun äänesi nappaamiseen, itse asiasta ei kukaan puhu mitään.

Käyttäjän Verraton kuva
Kalle Salava

Avoimia liittovaltion kannattajia on tosiaan aika vähän ehdokkaissa, mutta kyllä heitä on.

Esimerkiksi Aura Salla ei näkökulmaansa piilottele lainkaan.

http://aurasalla.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158026-p...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset