Liittovaltion kannattajia vähän ehdokkaina

Pahin pelko ei ehkä koskaan toteudu ja se on valitettavaa. EU:sta ei ole koskaan tulossa liittovaltio, mutta liittovaltion pelottelulla moni pääsee mepiksi.

Liittovaltiopelko perustuu hokemaan, että omenalle ja melonille ei sovi sama pipo. Kaava ei siis jousta. Jos tehdään pipoon kunnon resorit, niin pipo mahtuu niin omenalle, kuin melonillekin, mutta sellaista ei saa edes keskusteluna käydä.

Yksiniitisyys on nyt pop, jos johtava meppiehdokas on jotain mieltä kaikki ehdokkaat tukevat tätä käsitystä, koska haluavat "varastaa" osan johtavan meppiehdokkaan äänistä. Äänestäjien kosiskelu on mennyt aivan älyttömiin mittasuhteisiin. Vaalikoneisiin valmennetaan ehdokkaita vastaamaan tietyt mekanismit mielessä.

Kun minä nyt satun olemaan liittovaltion kannattaja, ja meitä on paljon, niin miksi yksikään ehdokas ei uskalla siitä huolimatta liputtaa liittovaltion puolesta? Siksi, koska hän tarvitsee niitä kriittisiäkin ääniä, sillä muuten ne valuisivat perussuomalaisille tai itsenäisyyspuolueelle.

Kyse ei siis ole siitä, että halutaan katsoa mihin oman ajattelutavan puheilla kannatus riittää, vaan kalastellaan lipevästi niidenkin äänestäjien ääniä, jotka ovat täysin erimielisiä ehdokkaan itsensä kanssa.

Tämä johtuu demokratian kumartamisesta, rikkaita on niin vähän että he eivät saa omaa ehdokastaan lävitse, jos eivät osta niitä työväen keskuudesta.

Samoin on kaikkien muiden "vähemmistöjen" kanssa, eli suomenruotsalaisilla, kristillisillä, ja maahanmuuttajilla on vaikeuksia omilla äänillään saada ehdokasta parlamenttiin. Siksi on keksitty peesaaminen. Ehdokkaat peesaavat toisiaan, joten kaikki ovat samaa mössöä ja silloin on helpompi rahamiesten ohjailla omat ehdokkaat rahan ja vaalimainonnan turvin mepeiksi.

Äänestäjä ei siis voi tietää mitä äänellään saa. Tavallisella äänestäjällä on siis valta, koska tavallisia sukankuluttajia on eniten, mutta kukapa heistä haluaa itsensä kaltaisen talliaisen edustamaan itseään?

Siksi ihmiset äänestävät mahdollisia ääniharavia ja kohuehdokkaita, koska he haluavat antaa äänensä jollekin joka poikkeaa heistä itsestään. Mutta ehdokkaat tekevät juuri päinvastoin, eli yrittävät olla niin talliaista niin talliaista ja vastustavat liittovaltiota.

arialsio
Sitoutumaton Oulu

I was born in Hyvinkää, Southern Finland, June 12th 1956. I have done my life’s work as an entrepreneur in the construction business. Now I am a free lord and write poems and blogs for fun. My hobbies also include oil painting, and during the last few weeks watercolors have got a hold of me.
I have written palindromes and created poems in Kalevala meter, which is a loose trochaic tetrameter used in the Finnish national epic Kalevala. I have also done haiku in palindrome. I cannot really say which interests me the most: painting, poetry or outings with the dogs. Writing has always been a big part of my life, and I write a blog in a Finnish online newspaper Uusi Suomi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu