Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Sipilä, Sipilä, Sipilä

Suomen Keskustan puheenjohtaja on noussut parrasvaloihin. Häntä on alettu syyttelemään tai mollaamaan tarkoitushakuisesti. Kihlausaika on aikaa sitten ohitettu, mutta nyt vasta media aloitti arkielämän Juha Sipilän kanssa.

Sitähän saa mitä tilaa, eli jos asetut ehdolle johonkin saat heti vihamiehiä, vaikka et tekisi mitään. Jos satut vielä pärjäämään vaaleissa ja saat olla varma, että viholliset sen kuin vain lisivät olemassaoloaan, vaikka et vieläkään tekisi mitään.

Juha Sipiläkään ei ole tehnyt mitään, mutta silti Keskustan kannatus kohosi alhosta hyppäyksen omaisesti, nyt Sipilä sitten auttoi hallitusta SOTE-asiassa ja heti alkoi syyttely. Ensi omat ja sitten vieraat.

On tehty verosuunnittelua, on annettu väärää informaatiota on tehty sitä sun tätä, mutta Sipilä on kaikkeen syyllinen.

Vaikka oikeasti Sipilä ei ole tehnyt kerrassaan mitään, koska mies on ollut sairauslomalla tai tutkimuksissa Oulun keskussairaalassa, niin silti hänen sanotaan tehneen jotain sellaista, mistä pitäisi kohu nostaa. Jos ei ole verosuunnitellut, niin on ainakin ajatellut suunnittelevansa jotain koiruuksia.

Minullekin sanottiin, että politiikka = yhteistyötä, mutta se on kaikkea muuta, jos erhehdyt tekemään yhteistyötä, eli politiikkaa niin se kostetaan seuraavalla viikolla häväistyskirjoituksin.

Rehellinen ei politiikassa pärjää, koska rehellinen tulee kusauttaneeksi kanssapoliitikot, vaikka ei todella tekisi mitään väärää niin saa syyt silti päällensä, kun ei osaa odottaa paskakuormaa niskaansa.

Sipilällä tulisi olla "golgatekalvo" , eli kauhuntasapaino, silloin häntäö ei kukaan uskaltaisi turhaan sohia, koska paska kaatuisi välittömästi myös omaan niskaan.

Susilaumassa tulee siis ulvoa susien kanssa, mutta miten käy karitsalle, joka ei osaa pitää varaansa?

Karitsa pistetään ensimmäisenä lihoiksi ja media huutaa kohta lisää huttua, sillä kaikkihan me tunnemme tarinan miehestä, joka näin pääsiäiosen aikoihin tuli aasilla kaupunkiin ja kaikki hurrasivat. Sitten hiukan myöhemmin hän roikkui ristillä, vaikka ei itse tehnyt mitään.

Juudas on aina taskut pullottaen pussaamassa, mutta suudelma on kylmä ja hengitys haisee mätäntyneelle puoluepelille.

Kansa pesee kätensä, tuomittuaan ensin median uhrin ja vapauttaa mieluimmin suurrikolliset, kuin kuuntelee tämän viattoman lampaan määkinää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kivireessäni on paljonkin kivä, jos niitä kaipaat, niin tallessa ovat;)

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Ensinnäkin, SOTE -saatiin, Sipilän massiivisen ulostulon ja siihen liittyvän Soinin myötäelämiselllä!

Sipilä on bisnesmies, laskelmoiva ja lestadiolainen!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mitä vikaa on bisnesajattelussa?

Mitä vikaa on laskelmoinnissa jos tavoite on rehellinen?

Mitä lestadiolaisuus sinussa herättää? Minua se ei liikauta mitenkään, koska uskon Suomessa olevan uskonnon ja järjestäytymisen vapauden.

SOTEa ei ole vielä saatu on vain avattu pandoran lipas.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Ari, tärkeitä kysymyksiä!

Lestadiolainen, (tulen itse lestadiolaisesta perheestä)yltiörehellinen mielentila ei aina ole paras vaihtoehto. Tunnistan Juha Sipilän toimissa sekä bisnesajattelua että lestadiolaisuutta. Siitähän ei mihinkään pääse.

Arvostan älyllistä bisnesajattelua - silti on hyvä olla jossain määrin varauksellinen!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #5

Minulla ei ole edes sivuosumaa lestadiolaisuuteen, joten en voi sanoa mitään tuohon uskontoon.

Tai olen tavannut ja työskennellyt lestadiolaisten kanssa ja olen keskustellut (heidän aloite) heidän uskonnosta. No ei ole traumoja minulle sekään tuottanut. Pidän heitä samanlaisina syntisinä, kuin itseänikin.

Bisnes-sanalla on ikävän huono kaiku, joten se tuottaa viluväristeitä jo pelkällä olemuksellaan. Yrittäminen ja tuloksen tekeminen tämän hetken Suomessa vaatii bisnesajattelua ja siksi en minä enää pärjännyt, kun pää ei taipunut härskiin toisten taskuilla vierailemiseen oman aseman säilyttämiseksi.

He ketkä ovat sellaiset kierot lait säätäneet, ovat yleisesti vaalimainonnassaan pienen ihmisen puolella, mutta eivät ymmärrä, että omilla "hyvillä" teoillaan ovat juuri aiheuttaneet pienen ihmisen ahdinkotilat.

Uskon, että juuri tästä syystä kannattaa olla varuillaan.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Ari, Raamatun mukaan, synti on sydämen luopumista Jumalasta. Lahkoista huolimatta, syntiä teemme joka päivä, mitä se sitten tarkoittaakaan.

Ihmisten luoma lahkolaisuus rajoittaa ihmisen itsemäärämisoikeutta Jumalasta! Ihmisten tuomarointi saattaa olla julmaa ja tuhoavaa!

Tästä ja myös monista muista syistä, olen onnistunut irtautumaan lapsuuteni lahkolaisperinteestä.

Viisaasti valtiota ohjaava liiketaloudellinen toiminta on välttämätöntä. Valtio on selkeä yksikkö, johon tarvitaan ekonomisen ohjauksen ymmärrystä, jota Juha Sipilä, Keskustan puheenjohtajana edustaa.

Olen vakuuttunut siitä, että suomalainen yhteiskunta on nykymuodossaan kulkenut tiensä päähän.

Vaurautensa keränneet selviytyvät, tehdastyöläisillä aikaa on enää niukalti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hienoa Mirjami, että olet omillasi, niin minäkin olen. Eli olen lahkolaisesta perheestä lähtöisin ja hyppäsin kelkasta 15 vuotisna, eli heti kun se oli Suomen lakien mukaista.

Pääsin lopullisesti irti vasta yli kolmekymppisenä, koska lahko piti minua vasten minun tahtoani omissa nimissään.

Nyt olen saanut olla rauhassa, - luojan kiitos!

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Meillä on siten samankaltaiset lähtökohdat! Minua ei ole kuitenkaan rajoitettu, eli olen voinut vapaasti luoda oman elämäni raiteet.

Tosin, takaraivossa, eli dissosiaatiossa, tunnistan, että, eräänlainen uskonnollisuus toimii.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #12

Hyvä niin, että kaikki on hyvin.

Nyt asun kyllä seudulla jossa on naapurustossa paljon lestadiolaisuutta, sen näkee, kun ei ole telkkariantenneja katoilla.

No se kai on vain urbaani legenda.

Entisessä asuinkunnassa oli paljon Herran kansalaisia, ja heistä minulla on vain hyvä ulkopuolisen käsitys, koska he eivät tuputa uskontoaan. Tietääkseni ainakin yksi ehdokkaista meppivaaleissa on taustaltaan Herran kansalainen.

Kumma, että Sipilän uskontoa revitellään mediassa aika ajoin, mutta tämä henkilö on päässyt olemaan pimennossa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Eipä tuota tilannetta "Sipilä" - voisi juuri paremmin kuvata kuin Ari sen teki. Nyt otetaan miehestä ja myös taustajoukoista mittaa. Luotan kyllä Sipilän strategiseen kykyyn, joka taas useimmilta puuttuu.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Olipa negatiivinen kirjoitus poliitikoista! Poliitikan tekeminen ja osaaminen vaatii ominaisuuksia kuten minkä tahansa homman hallinta.
En kyllä Sipilää pidä minään erikoisen pelkästään keksintönä nostaa henkilö Soinin ( = osaava poliitikko) pelossa ylimääräiseen nosteeseen lehdistön ansiosta.
Soinin uskonnollinen vakaumus ( = uskonnon vapaus) on nostettu pelkästään negatiivisena esiin. Lestadiolaisuus on yksi herätysliike monen muun joukossa. Itsekin olen vasta äskettäin liittynyt yhteen sellaiseen. Koska olen jo eläkkeellä ei minulla enää ole mitään "hyvä-sisko" ansioita siitä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Politiikan julkikuvaa voit kiilloittaa omalta osaltasi, minä yritän katsella asiaa omalta tontiltani.

Kyllä politiikka on mennyt yhä likaisemmaksi ja sen sisältäpäin kerran nähtyään ei voi muuta kirjoittaa.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

En koe, että politiikka olisi likaisempaa kuin ennen, päinvastoin. Somen mukaantulo tuo aivan oikein esille mokat, jotka aikaisemmin pysyivät salassa.
Omassa puoluessani tuli mielestäni parhaiten esille nykypolitiikan ongelmat eli se, että sekoitetaan pätevyys jossain ammatissa ja politiikassa. Se, että on hyvä jossain omassa ammatissa ei takaa sitä että yhteiskunnallisen järjestelmän pelisäännöt olisivat hanskassa ilman pitkääkin oppimisjaksoa.
Väyrynenhän on poliitikko parhaasta päästä. Eri asia on olenko hänen kannattajansa. Presidentintekijä filmatisoinnissa Tujunen oli poliittista tajua omaava poliitikko.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

En vie mielipidettäsi, vaikka en sitä allekirjoita.

Kirjoitin vain siitä mitä sisälläni koen, kun luen Sipilästä viimepäivien uutisoinneissa. Jos se on mielestäsi likaista, niin sellaisena asita näen, mutta en itse osaa sanoa entisestä politiikasta kuin 1960 luvulle saakka.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Sipilä on järkimies, joka varmaan tietää, että kun karavaani kulkee, niin koirat haukkuvat.

Jos Sipilästä ei tule pääministeriä, tulee hänestä kuitenkin oiva valtiovarainministeri, joka tulee samaa kunnolla sontaa päälleen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Varmasti tietää. Mutta ei se poissulje sitä, että se ei sattuisi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Aika hyvin vertauskuvin esitit asian jälleen.

Jos haetaan yhteistyötä, on etsittävä niitä asioita, mitkä ovat yhteisiä. Sen jälkeen voidaan hakea ratkaisua myös niihin asioihin, joista on eriävä näkemys. Tämä on myös yrityselämän lähtökohta. Tätä ajatusta Sipilä minusta yrittää soveltaa ja se lienee aika erikoista politiikassa.

Tuomo Hirvi tuossa jokunen päivä sitten kertoi tuntevansa Sipilän myös henkilökohtaisesti. Hänen mukaansa tuo kuva miehestä, joka suhtautuu jokaiseen ihmiseen ihmisenä, pitää paikkansa. Tai kuten saamani vastaus, kun kyselin Sipilästä: 'Korkeakouluja käyneeksi ihan tolkun mies'.

Samat henkilöt, jotka kauhistelevat Sipilän 'verosuunnittelua', ovat samanaikaisesti hyväksymässä Wahlroosin veropakolaisuuden. Wahlroos osoittaa esimerkillään, kuinka tolkuttomaksi Suomen verotus on mennyt. Kuulostaa hiukan kaksoisstandardilta. Sipilä kommentoi mielestäni tuohon omaan tapaukseensa liittyen, että on maksanut veronsa Suomeen ja tulee tekemään näin jatkossakin.

Sinänsä minua hiukan kiusaa se, että kehun Sipilää. Ei kukaan ihminen ole, eikä voi olla, ylivertainen. Keskustaa hän ei tule pelastamaan. Keskustan ainoa pelastus on, että joukoista löytyy lisää uusia Sipilöitä, jotka tekevät politiikkaa asiapohjalta. Pekkaristen ja Väyrysten on aika väistyä. Politiikka ei voi olla enää suurta taistelua ja retoriikkaa vaan yhteisten ratkaisujen etsimistä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juho, tunnen kaksi henkilöä, jotka tuntevat Sipilän varsin hyvin. Kummatkin kertovat samaa, vaikka he eivät tunne toisiaan.

Sitten olen itse seurannut Juha Sipilän toimia, kuten oletkin jo huomannut, ja päätynyt samaan mitä ystäväni hänestä sanovat.

En kannata keskustalaisuutta, mutta kannatan yksilöitä, jotka osaavat kiertää sudenkuoppia sortumatta vanhoihin jippoihin ja tukeutumatta kabinettien ja salaseurojen suojelukseen.

Se on kapea polku, jota pitkin voi hädintuskin kulkea, mutta ilmeisesti sellainen köysi vielä jossain on, jonka avulla voi poliittisen mädännäisyydenrotkon ylittää.

Sipilä ei todellakaan ole messias, joka pelastaa yhden puolueen tai oman nahkansa, mutta hän voi pelastaa politiikan ja sen uskottavuus on nyt koetuksella.

Seireenit kutsuvat ja kuiskuttelevat, rienaajat kiusaavat ja media lyö vastedes tulevaisuudessa kuin vierasta sikaa, mutta jos pää kestää, niin toisten on tultava perässä, eli muutettava toimintatapojaan. Tämän vuoksi tuen Sipilää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset