Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Wolfgang Schäuble, mies jolla on selkäranka

Wolfgang Schäuble vertasi Putinin toimia Krimillä, harvinaista kyllä saksalaisena poliitikkona Adolf Hitlerin hyökkäykseen Tsekkoslovakiaan 1938. Fall Grün eli operaatio Vihreä, toteutettiin siis Wolfgang Schäublenkin mukaan samoin menetelmin nyt käynnissä olevan Krimin hyökkäyksen tai valloituksen kanssa.

Aiemmin näitä kahta asiaa  on verrannut yhdysvaltalainen ex-ulkoministeri Hillary Clinton, jota on peesattu sen jälkeen useammalta taholta ja nyt siis ensimmäinen saksalainen tunnustaa väriä.

Tarvitaanko nyt jälleen Münchenin sopimus, jolla liitetään Krim väliaikaisesti Venäjään ja sopu säilytetään, vai tarvitaanko uusi Molotov–Ribbentrop-sopimus , jolla rajataan uudet etupiirirajat Yhdysvaltojen (NATO-maat), EU:n ja Venäjän kesken?


Wolfgang Schäuble on avannut saksalaisten historian likaisemman puolen keskusteluun. Kuka tietää milloin likapyykki pestään aidosti, jotta uutta konfliktia ei enää syntyisi?

Rautaesirippu on kuitenkin taas muistuttanut olemassaolostaan hyvin konkreettisella tavalla. Diplomatian keinot tuntuvat olevan vähäiset, mutta neuvotteluja on jatkettava. 

Nyt olemme kuitenkin sellaisessa vaiheessa, että kun toiselle osapuolelle kumartaa, niin pyllistää samalla vastapuolelle ja se on hyvin heikko neuvottelutie.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Saksan osaltahan tuo likapyykki on pesty mutta Ryssien osalta ei (käytän termiä ryssä koska se kattaa sekä Neuvostoliiton että Venäjän). Ryssät eivät vieläkään puhu rikosistaan, etnisistä puhdistuksista, juutalaisten surmista eikä sotien aloituksesta vaan ainoastaan juhlistavat hyvin kyseenalaisesti Voitonpäivää sodasta jonka he itse aloittivat yhteistyössä Saksan kanssa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juuri näin, eli tarkoitin kokonaispyykkiä, eli sellaista jossa kaikki olisivat pesemässä paitojaan, koska yksin Venäjä ei ilmeisesti ja kertakaikkiaan osaa pestä punaista paitaansa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jyrki Katainen on Suomessa jo yhtä epäsuosittu kuin Neville Chamberlain konsanaan. Ainakin jos kansanedustaja Reijo Tossavaista lukee päivittäin;)

Ja ohi aiheesta:

Nyt kun ministeriposteja ei täytetä ulkopuolelta, niin vassareiden ministeriys on ollut kuin yhtä tyhjän kanssa. Mahtaa heitä potuttaa, kun arvostus on sellainen, että heidän työn voi hoitaa joku toinen vasemmalla kädellä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Meillähän on ilmiselvä Roosevelt; nimittäin Omaba omabacareineen!
Ranskan presidentti Mistral aluksineen on potentiaalinen Neville Chamberlain!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Schauble ampuu tahallaan yli. Kyse on pikemmin ns. Suudettisaksan alueen haltuunotosta. Näin Tsekkoslovakkian puolustusasemat saatiin vallattua laukaustakaan ampumatta. Sudeettisaksan pakolaisilla (heidän jälkeläisillään) lienee vieläkin vaikutusvaltaa Saksassa.

Saihan Venäjä melkein kaikki Ukrainan laivoston alukset ja suuren osan Ukrainan hävittäjälentokoneista itselleen. Portti Ukrainaan on avoin.
Venäjä ja USA lienevät jo jakaneet Ukrainan keskenään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Mahdollisesti. Mutta missä on Euroopan puolustusvoimat?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Taitavat olla vielä Venäjällä?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #8

Sielläpä hyvinkin ja läheskään kaikkia ei tarvittu Ukrainan rajapintaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset