Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Naisen sentit?

Euroyksikön puoliintuminen tai osittuminen naisen euroksi jatkuu, mutta kukaan ei mahda asialle mitään. Vai mahtaako?

Allekirjoittanut vakuuttaa, että asia voidaan laittaa kuntoon, kuten kaikki muukin riippuu tämäkin ainoastaan tahtotilasta.

Tässä onnettomassa tapauksessa naisten tahtotilasta. He eivät selvästikään tahdo asiaa korjattavan, vaan tyytyvät piikittelemään asialla pitkin vuotta.

Jos tahtotilaa oikeasti olisi, he eivät olisi tässä jamassa. Eikä heidän tarvitsisi koko ajan olla murheissa mielin.

Tasa-arvotyöryhmiä perustetaan ja niitä suunnitelmia päivitetään, mutta itse asiaa ei aja kukaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Gagarin (nimimerkki)

Asiaa ei tarvitse "laittaa kuntoon", sillä mitään ongelmaa ei ole olemassa. Tasa-arvolain mukaan samasta työstä tulee maksaa sukupuoleen katsomatta sama palkka ja lakia noudatetaan hyvin kirjaimellisesti Suomessa. Lakia valvomassa on jopa erillinen viranomainen, jolla ei suinkaan ole ollut kädet täynnä työtä. Kaikkien viime aikoina julkistettujen tutkimusten mukaan ei ole löytynyt yhtäkään syrjintätapausta kyseisen lain periaatteen suhteen.
On vain kuriositeetti, että tilastollisesti kaikki naiset Suomessa keskimäärin ansaitsevat noin 80% kaikkien miesten keskimääräisiin ansioihin verrattuna. Tuohon tilastolliseen eroon on monia syitä ja pieniä erojahan nyt aina tilastollisesti tulee esiintymään. Syynä ei kuitenkaan ole palkkasyrjintä - siitä on pidetty huoli.

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

Jos tarkastelujaksoksi otetaan ihmisen koko elämä, naiset "ansaitsevat" paremmin kuin miehet. Naisen elämä on monta, monta vuotta pidempi kuin miehen. Nainen ehtii nautia esim. eläkettä huomattavasti miestä pidempään.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Mitäs meidän NAISTEN pitäisi asialle tehdä tehdä, ryhtyä aseelliseen kapinaan? :D

Kyseessä on lienee osittain sama ilmiö, kuin kerran muinoin töitä hakiessani: työnantaja sanoi työhaastattelussa -Olet ehdottomasti paras hakija koulutukseltasi ja kokemukseltasi. Täytyy silti palkata opiskelija, joka ei osaa mitään. Hänelle ei tarvitse maksaa. Sinulle pitäisi.
Mitäpä minä siihen? Toivotin onnea yritykselle.

Niinpä ehdotankin, että lamatalkoiden nimissä annetaan kenkää kaikille miehille kaikista yrityksistä ja palkataan tilalle naisia. Mikä säästö palkkakuluissa! Eivätkä työllisyys-/työttömyystilastotkaan näytä silti pahoille. Samalla tasa-arvokiintiö tulisi ylitettyä monin verroin! :D :D

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eikös jokainen hinnoittele itsensä, kun ottaa työn vastaan. Jos on silloin tullut jollakin matalammalla korvauksella, niin pulinat pois.

Työehtosopimuksetko ovat Mertsi ja kumppanit tasa-arvoisia?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Gagarin,
erään tietämäni naisen työpaikalla vasta koulusta valmistuneiden MIESTEN alkupalkka on suurempi kuin samaa työtä jo vuosia tehneiden naisten palkka.
Kyseessä on suuren kansainvälisen yrityksen Suomen toimipisteet.

Mertsi,
naiset myös maksavat työeläke- sun muita maksuja ja veroja koko pidemmän elämänsä ajan.

Kuriositeettina ja liittyen tasa-arvoon+arvoihin: Isossa Britanniassa alettiin maksaa hiljakkoin lapsilisät äitien tileille, koska oli havahduttu siihen että naiset käyttävät lapsilisät lasten ruokkimiseen ja vaatettamiseen. Aiemmin, kun lapsilisät maksettiin UK:ssa isille, rahat menivät pubiin ja tupakkiin. Muutos tehtiin juuri tästä (tutkimustuloksiin perustuvasta) syystä.

Gagarin (nimimerkki)

#5 Riikka Söyring
"erään tietämäni naisen työpaikalla vasta koulusta valmistuneiden MIESTEN alkupalkka on suurempi kuin samaa työtä jo vuosia tehneiden naisten palkka.
Kyseessä on suuren kansainvälisen yrityksen Suomen toimipisteet."

En tiedä mitä tarkoittaa tuo "erään tietämäni", mutta jos asia voidaan dokumentoida, on se helppo viedä tasa-arvoviranomaisen käsittelyyn. Tällainen edellyttää kuitenkin, että kyseessä on täsmälleen sama työ, täsmälleen samassa ympäristössä ja täsmälleen samanlaisin mitattavissa olevin tuloksin. Olen 100% vakuuttunut, että löytyy myös tapauksia, joissa koulusta valmistunut nainen syystä tai toisesta saa aloittaessaan työpaikalla parempaa palkkaa kuin joku palkkakuoppaansa alistunut vuosia palvellut miespuolinen luuseri.

"naiset myös maksavat työeläke- sun muita maksuja ja veroja koko pidemmän elämänsä ajan."

Tuo nyt ei taida pitää paikkaansa. Eläkkeellä ollessa ei makseta enää eläkkeestä työeläkemaksuja ja naiset jäävät keskimäärin nuorempina eläkkeelle kuin miehet. Tietysti palkasta tai eläkkeestä menevät verot y.m. pakolliset maksut. Naiset ovat kuitenkin myös elämänsä aikana keskimääräistä enemmän pois työelämästä jo ennen eläkeikää. Tietääkseni esimerkiksi Saksassa edelleenkin lähes 40% työikäisistä naisista on kotirouvia.

"Kuriositeettina ja liittyen tasa-arvoon+arvoihin: Isossa Britanniassa alettiin maksaa hiljakkoin lapsilisät äitien tileille, koska oli havahduttu siihen että naiset käyttävät lapsilisät lasten ruokkimiseen ja vaatettamiseen. Aiemmin, kun lapsilisät maksettiin UK:ssa isille, rahat menivät pubiin ja tupakkiin. Muutos tehtiin juuri tästä (tutkimustuloksiin perustuvasta) syystä."

Tuo kuriositeetti liittyy juuri siihen väärään asenteeseen, joka monilla on tasa-arvokysymyksiä koskien. Yllä mainitulla tavalla ei olisi tullut menetellä, vaan lapsilisä tulisi maksaa joko yhteiselle tilille taikka sitten vanhempien yhdessä sopiman maksukanavan mukaisesti tarpeen vaatiessa sosiaaliviranomaisen tapauskohtaisella harkinnalla. On miehiin kohdistuvaa syrjintää tehdä yksittäistä perheenisää kurittava päätös pelkästään tilastollisiin näkökohtiin vedoten. Myös Englannissa on juoppoja tupakoivia äitejä, joilla on vastuuntuntoiset ja lapsistaan huolehtivät aviomiehet. (Itse asiassa esimerkiksi Ruotsissa naiset tupakoivat enemmän kuin miehet. Pitäisiköhän tämän tilaston valossa Ruotsissa maksaa lapsilisä sitten pääsääntöisesti miehelle?).

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Todellisuudessa on kyse siitä mitä mitataan. Sopimusalan alin tehtävänmukainen palkka tulee varmasti miehelle ja naiselle, mutta se ei tarkoita ansioiden olevan samansuuruisia. Ylityöt, henkilökohtaiset lisät jne. saavat aikaan eroja sukupuolten välillä.

Sitten ovat vielä miesten ja naisten alat, jälkimmäisissä maksetaan samasta tai samankaltaisesta työstä edellisessä tapauksessa enemmän kuin jälkimmäisessä.

Enpä tiedä, mitä Ari tarkalleen tarkoittaa, mutta palkkaohjelmilla koetetaan hoitaa tätä alojen välistä eroa. Sanon vaan, että ei siitä mitään ole tullut eikä näytä tulevan, valitettavasti.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Gagarin,
#6, havainnollistit hyvin kielen epätarkan käytön vaarat :D

Ryhtyykö kukaan ko. firmassa rettelöimään palkoista nykyisessä maailmantaloudellisessa tilanteessa, on kyseenalaista, eikä minun päätettävissäni. Tiedän, että asia on otettu esille työntekijöiden toimesta. Vastauksena on ollut mm. -Valitapa asiasta Sveitsin päähän.

Tarkennuksia: -naiset maksavat työeläke- ym. maksuja työssäolonsa ajalta ja veroja senkin jälkeen.

-Se, että naiset jäävät kotiäideiksi, ei aina ole pelkästään naisen valinta.

- Kuule, en millään muotoa tarkoittanut vihjailla että kaikki miehet ovat juoppoja, tupakoivia renttuja ja vastuuntunnottomia retkuja. Tai ettei (äidinkin antamalla) kotikasvatuksella olisi osaa asiaan, jos mies on sellainen.
Yksilöistä on lopultakin kyse. Mutta jos UK:ssa tutkimus osoitta, että enemmistö brittimiehistä käyttää lapsilisät tupakkiin ja pubiin, on perusteltua maksaa silloin äidille se lapsilisä. Eikä sekään takaa, että lapsilisä menee lasten hyväksi. Äiti saattaa sen käyttää muuhun tai aviomies viedä rahan äidiltä vaikka väkisin.
Aukotonta systeemiä on vaikea luoda.

Harmaasusi™ (nimimerkki)

Älä tahtotilata Ari!/b

Ratkaisu on helppo, kelpo ja se on keksitty jo aikaa sitten.
Ongelma on siinä ettei sitä voi ottaa käytäntöön jos aina
on munat jalkain välissä - eikä vain tilapäisesti.

Laskemalla miesten palkat naisten tasolle homma on valmis
ja ongelma poistuu. Säästyneillä rahoilla voi palkata lisää
työntekijöitä tuottamaan lisäarvoa pääomalle.

Yöttömässä yössä,
Harmaasusi™

Harmaasusi™ (nimimerkki)

Tori tuo koodi kämmi!

Zacke (nimimerkki)

Mitään ongelmaa ei ole, sillä naiset saavat tilastojen mukaan täysin samaa palkkaa samasta työstä ja työmäärästä samalla työpaikalla. Tämä on tasa-arvoa, kun taas feministien vaatiman keskivertoinen samapalkkaisuus kommunismia.

http://zachrishaaparinne.wordpress.com/2008/12/18/...

Zacke (nimimerkki)

"Mertsi,
naiset myös maksavat työeläke- sun muita maksuja ja veroja koko pidemmän elämänsä ajan."

Höpö höpö, eläkeläinen ei kamalasti niitä veroja maksele. Sitäpaitsi naiset saavat maksamansa eläkerahat 120% takaisin, kun taas miehet vain 84% takaisin.

Zacke (nimimerkki)

"Ryhtyykö kukaan ko. firmassa rettelöimään palkoista nykyisessä maailmantaloudellisessa tilanteessa, on kyseenalaista, eikä minun päätettävissäni. Tiedän, että asia on otettu esille työntekijöiden toimesta. Vastauksena on ollut mm. -Valitapa asiasta Sveitsin päähän."

Itseasiassa myös sinä voit valittaa käsittääkseni asiasta. Lisäksi työnantaja ei voi kehoittaa ottamaan yhteyttä emotoimistoon, sillä firma toimii Suomessa ja on Suomen lain alainen. http://www.tasa-arvo.fi/Resource.phx/tasa-arvo/tas...

Lääkärinhoitaja (nimimerkki)

Riikka kommentoi: ”naiset myös maksavat työeläke- sun muita maksuja ja veroja koko pidemmän elämänsä ajan.”

Gagarin vastasi Riikalle: "Tuo nyt ei taida pitää paikkaansa. Eläkkeellä ollessa ei makseta enää eläkkeestä työeläkemaksuja ja naiset jäävät keskimäärin nuorempina eläkkeelle kuin miehet. Tietysti palkasta tai eläkkeestä menevät verot y.m. pakolliset maksut."

Gagarin unohtaa nyt, että melkoinen osa miehistä myös kuolee aikas nuorina. Omasta tuttavapiiristäkin on kaatunut suorilta jaloilta nimenomaan miehiä 38-42 -vuotiaina Useimmissa tapauksissa kyseessä on ollut sydänkuolema. Lisäksi kaikki työtapaturma-, liikenne-, alkoholi- ja väkivaltakuolema- sekä itsemurhatilastot osoittavat (nuorehkojen) miesten huiman yliedustuksen samanikäisiin naisiin verrattuina. Joten kyllä arvelisin että keskimäärin naiset ehtivät maksaa erilaisia veroja elämänsä aikana PITEMMÄN AIKAA aikaa kuin miehet. Silti pienten tulojen vuoksi (naisethan enimmäkseen kuitenkin työskentelevät naisvaltaisilla PIENIpalkkaisilla aloilla) naisten maksamat verot eivät välttämättä määrällisesti ole se suurempi osuus veropotista. Ne miehet, jotka porskuttavat keskimääräistä vanhemmiksi ja vielä hyvissä voimissa, ovat paljolti hyvinkoulutettuja ja hyvätuloisia (myös eläkeiässä). Kuten tilastotkin osoittavat, koulutus on useassa tapauksessa tae terveemmästä ja pitemmästä elämästä. Moni mies saa myös paljon suurempaa eläkettä kuin keskipalkkainen työikäinen nainen varsinaista palkkaa.

yrittäjä (nimimerkki)

ensin on poistettava syyt epätasa-arvolle, jota tasa-arvo toteutuisi. Jotta syyt voidaan poistaa, pitää tietää, mitä ne ovat.
Yllä olevat kirjoitukset (ilman rautalangan tarvetta) kuvaavat mainiosti, mitä ne ovat - miehet jotka ovat paremmassa asemassa eivät näe eivätkä myönnä epätasa-arvoa.
Kun väitetään ettei ongelmaa ole, asia ei voi edetä. Keisarilla on vaatteet koska useimmat uskovat niin...
Ilmeisesti suurena enemmistönä on niin raukkamaisia miehiä (= tosiasiallisia neitejä) jotka eivät uskalla taistella niiden puolesta, jos HIStoria on kaltoin kohdellut tuhansia vuosia. Pääasia että itsellä menee hyvin - muista viis veisataan.

Zacke (nimimerkki)

"Gagarin unohtaa nyt, että melkoinen osa miehistä myös kuolee aikas nuorina. Omasta tuttavapiiristäkin on kaatunut suorilta jaloilta nimenomaan miehiä 38-42 -vuotiaina Useimmissa tapauksissa kyseessä on ollut sydänkuolema. Lisäksi kaikki työtapaturma-, liikenne-, alkoholi- ja väkivaltakuolema- sekä itsemurhatilastot osoittavat (nuorehkojen) miesten huiman yliedustuksen samanikäisiin naisiin verrattuina. Joten kyllä arvelisin että keskimäärin naiset ehtivät maksaa erilaisia veroja elämänsä aikana PITEMMÄN AIKAA aikaa kuin miehet."

Mitähän väliä tällä on? En ymmärrä miksi kuolleen ja naisen eläkemaksuja pitäisi verrata, kun kuollut ei eläkettä koskaan tule saamaankaan.

"Silti pienten tulojen vuoksi (naisethan enimmäkseen kuitenkin työskentelevät naisvaltaisilla PIENIpalkkaisilla aloilla) naisten maksamat verot eivät välttämättä määrällisesti ole se suurempi osuus veropotista. Ne miehet, jotka porskuttavat keskimääräistä vanhemmiksi ja vielä hyvissä voimissa, ovat paljolti hyvinkoulutettuja ja hyvätuloisia (myös eläkeiässä). Kuten tilastotkin osoittavat, koulutus on useassa tapauksessa tae terveemmästä ja pitemmästä elämästä. Moni mies saa myös paljon suurempaa eläkettä kuin keskipalkkainen työikäinen nainen varsinaista palkkaa."

Kuten jo osoitettu, naiset saavat maksamansa eläkerahat 120% takaisin ja miehet vain 84%.

Zacke (nimimerkki)

"Yllä olevat kirjoitukset (ilman rautalangan tarvetta) kuvaavat mainiosti, mitä ne ovat - miehet jotka ovat paremmassa asemassa eivät näe eivätkä myönnä epätasa-arvoa."

Jos minuun viittasit, niin myönnän. Esimerkiksi biologisella isällä ei ole edelleenkään tasavertaisia oikeuksia ja kasvava työttömyys koskee lähinnä nuoria miehiä. Se, etten tunnusta naisen euroa 80 sentiksi johtuu vain ja ainoastaan siitä seikasta, ettei naisen euro ole 80 senttiä, vaan TUTKITUSTI noin euron.

"Ilmeisesti suurena enemmistönä on niin raukkamaisia miehiä (= tosiasiallisia neitejä) jotka eivät uskalla taistella niiden puolesta, jos HIStoria on kaltoin kohdellut tuhansia vuosia."

Naisia on kohdeltu historian saatossa huonosti, mutta olennaista on se, ettei niin toimita enää (Suomessa). Ei ole mitään muuta kuin äärimmäisen huono argumentaatiovirhe vedota historiaan. Argumentum ad traditionemiksikin sitä tavataan kutsua. Sitäpaitsi, tasa-arvo ei saa olla akkavaltaa, vaan se on myös miesten oikeus - toisin kuin feministit sanovat ja toivovat.

Zacke (nimimerkki)

Lisäksi on naurettavaa, että sukupuolilla on eläkelaskelmissa sama elinikäkerroin, vaikka faktaa on, että naiset elävät pidempään.

Gagarin (nimimerkki)

Joistakin kommenteista paistaa täydellinen ymmärtämättömyys kompleksisesta todellisuudesta. Yksi tuolla ylempänä vouhottaa, että "lasketaan miesten palkat naisten tasolle". Mitä ovat "miesten palkat" ja mitä ovat "naisten palkat"? Onko Tarja Halosella naisen palkka vai miehen palkka? Onko tuntitaksaisella satama-ahtaajalla, joka joskus selvempinä päivinään huudetaan työhön, miehen palkka vai naisen palkka? Mitä pitää laskea ja miten?
Riikka puolestaan edelleen puolustaa englantilaista sukupuolirasismia tilastollisislla faktoilla. Tämä jos mikä on seksististä! Eihän nykypäivinä sallita mustalaisiakaan kohtaan ennakkoluuloja sillä perusteella, että heikäläiset tilastollisesti tekevät enemmän rikoksia. Jokaista yksilöä ja jokaista tapausta pitää tarkastella yksilönä ja tapauksena. Ei ole mitään syytä maksaa lapsilisiä kummallekaan sukupuolelle hallinnollisella päätöksellä, vaan ne on maksettava perheelle. Tämän näkökannan vastustaminen paljastaa feminismin sukupuolirasistisen ja seksistisen luonteen.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

" Zacke kommentoi:
26.5.2009 10.12
Sitäpaitsi, tasa-arvo ei saa olla akkavaltaa, vaan se on myös miesten oikeus - toisin kuin feministit sanovat ja toivovat. "

Niinpä!

Tasa-arvoyksikön virkamiehet

Johtaja Heinilä-Hannikainen Tarja

Ylitarkastaja Asikainen Annamari
Valtavirtaistaminen, naisten urakehitys, naisyrittäjyys ja naisjohtajuus sekä pohjoismainen tasa-arvoyhteistyö

Tasa-arvoneuvos Martikainen Riitta
Yleiset tasa-arvopolitiikan kysymykset, työelämän tasa-arvokysymykset, erityisesti samapalkkaisuus

Projektisuunnittelija McAteer Mari-Elina
Samapalkkaisuusohjelman toimenpiteiden seuranta ja edistäminen

Ylitarkastaja Onwen-Huma Hanna
Valtavirtaistaminen ja YK-asiat

Osastosihteeri Pajula Birgitta
Yksikön johtajan, EU -virkamiehen, juristin ja samapalkkaisuuskysymyksiä hoitavien virkamiesten sihteeri

Ylitarkastaja Raevaara Eeva
Tasa-arvoselonteko, YK:n naisten asema-toimikunnan työhön liittyvät tehtävät ja tasa-arvoon liittyvät EU -asiat

Projektisihteeri Seligson Anna
EU -Progress -hanke

Ylitarkastaja Sinclair Pamela
Tasa-arvolainsäädännön valmistelu ja seuranta

Projektisuunnittelija Siukola Reetta
EU -Progress -hanke

Hallitussihteeri Tulkki Terhi
EU:n neuvoston tasa-arvolainsäädännön ja -politiikan valmistelu ja seuranta

Osastosihteeri Tynkkynen Leena
Yksikön neljän virkamiehen sihteeri

Projektikoordinaattori Viitamaa-Tervonen Outi
Samapalkkaisuusohjelman toimenpiteiden seuranta ja edistäminen

Ylitarkastaja Yli-Pietilä Päivi
Hallituksen tasa-arvo-ohjelman toimeenpanon koordinointi ja toteutuksen seuranta. Työelämän tasa-arvokysymykset mm. työn ja perheen yhteensovittaminen

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta

Pääsihteeri Varsa Hannele
Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan pääsihteeri

Osastosihteeri Silfverberg Anne
Neuvottelukunnan tekninen sihteeri

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Nyt tuli paha!

Pressa voisi näyttää esimerkkiä naisten eurosta ja kuitata ainostaan 80% palkastaan.

Samoin kaikille yrittäjille, jotka kuuluvat Yrittäjänaisiin tarvitsee maksaa vain naisten euroilla.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Gagarin,
#19, "/.../Yksilöistä on lopultakin kyse/.../" kommentissa 8 = että se sukupuolirasismista.

Tiedä vaikka esittäisinkin valituksen ko. firman palkkaussysteemeistä. Olen sen ennenkin tehnyt, erään toisen lafkan yhteydessä kun kusettivat maahanmuuttajia palkoissa.

Eläkeläisillä on muuten korkeampi veroprosentti kuin matalapalkkaisilla, samoin on työttömillä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset