Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Vika ei ole EU:n, vaan päätös on sinun

Mikä EU:ssa mättää, useampi kuin yksi meppi on ottanut tänään kantaa asiaan ja lisää varmasti vappupuheissa tänään myöhemmin. Suuri huoli on työttömyys ja vähittäismyynnin romahtaminen joka johtaa Japani-ilmiöön eli ikuiseen deflaatioon.

On huomattava, että Japani ei ole EU ja siellä on vuosia ollut samat ongelmat, joten vika on jossain muualla. Se on korvien välissä, ja ehkä EU: ja Japanin kykenemättömyydessä ottaa askelia, joko eteen tai taakse. Seisova talous ei nouse, jos ei ole mitään liikehdintää, olkoonpa suunta sitten mikä tahansa, mutta jotain ”tarttis tehrä”!

Euroopan pankkijärjestelmä on käytännössä lamautunut, kukaan ei halua investoida ja raha ei käy kaupaksi. Paniikkiin on vastattu ylimittaisilla säästötoimilla, jotka kohdistuvat aivan väärään kohtaan, eli vähittäismyynnin tyrehdyttämiseen. Nyt pitää säästöjen kohdistua hallintoon ja julkisen talouden ylimitoitettuihin etuihin.

Kolme tai neljä vuotta on hukattu talouden koko ajan kurjistuessa, pahoinvointi etenee reunoilta ytimeen ja poliitikoilla on kädet ylhäällä ja ehkä housutkin jo kintuissa.

Toukokuun puoliväli on mielenkiintoinen vedenjakaja, Suomessa Petteri Orpon ryhmä paljastaa kyntensä ja Euroopassa julkaistaan vuoden 2013 virallisia kasvulukuja ensimmäiseltä neljännekseltä. Rahapolitiikka toimii aina viiveellä, joten korjausliikkeet joita mahdollisesti teemme talouslukujen perusteella vaikuttavat joskus ensi vuonna.

Espanjan BKT on laskenut 0,5 % ja työttömyys on siellä aivan mahdottomissa mitoissa Angela Merkel on betonoinut itsensä ja odottelee Saksan vaaleja syksyyn asti, ennen kuin mitään uutta tapahtuu. Hän ei halua sekaantua lainojen leikkauksiin ennen kohtalonpäiväänsä.

Kuinka pitkään eurooppalaisten on siedettävä näitä sadomasokistien sovellutuksia, koska uudistusohjelmat antavat odotuttaa itseään vaaleista vaaleihin. Demokratia on siitä hauska laji, että äänestäjien kapasiteetti ei riitä ymmärtämään meppien murheita, ja siksi valitaan jatkuvasti vääriä meppejä ja kansanedustajia yhteiskunnan hallintoon.

Olen sata varma, että äänestäjien enemmistö ei tiedä miten pankkijärjestelmä tai EU toimii, puhumattakaan kansallisesta päätöksenteosta, joka on vajonnut jo niin alas, että fantastisenakin pidettyjä päätöksiä parsitaan jo viikko niiden juhlimisesta.

Demokratia on tullut tiensä päähän tai sitten meidän äänestäjien tulee ottaa edes joltinen selko asioista ennen äänestyspäätöstä ja toimittava myös keskellä vaalikautta edustajiemme omanatuntona. Nyt jätämme kuin koira paskansa vallan edustajillemme ja tyydymme korkeintaan naureskelemaan sivusta.

Kehitys ei kulje eteenpäin, jos jokainen laistaa velvollisuutensa, nyt ymmärtämättömät valitsevat päättömiä päätöksentekoon, - ja siitä ei hyvä seuraa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

"Kehitys ei kulje eteenpäin, jos jokainen laistaa velvollisuutensa, nyt ymmärtämättömät valitsevat päättömiä päätöksentekoon, - ja siitä ei hyvä seuraa."

Tästähän minä olen teille koko viimeisen vuoden kirjoitellut. Silti lähinnä nämä päättömät täällä aina reagoivat ymmärtämättömiä houkutellakseen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kyllä Börjen viisaudet on huomioitu, mutta ei yksi pääsky vielä kesää tee.

Pentti Järvi

Börje ei taida elää kyllin vanhaksi ehtiäkseen kokea unelmansa: Euroopan Liittovaltio

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Voiko yhteismitallisesti sanoa,että nyt pitää julkiselta puolelta säästää joka maassa?

Kuitenkin joissain maissa on julkinen ylivelkaantunut ja joissakin yksityinen. Kuitenkin näitä kaikkia maita koitetaan samalla politiikalla "pelastaa". Esim. Suomessa tullaan ongelmiin hyvinkin nopeasti,jos julkinen lopettaa velkaantumisensa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ehkä ei voi, mutta suuntana se on selkeämpi,kuin...

Eurokriisin paheneminen on täysin europäättäjien syytä, sillä kriisitoimet ovat toimineet tarkoitustaan vastaan. Nyt on mietittävä jotain muuta, se ei pelkästään ole säästöjä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Lainaampa hyvän kommentin

"Niin sanotun talouden ylivallan sijaan kyse on pikemminkin 'taloudella oikeuttamisen ylivallasta'. Emme elä talouden ylivallan vaan TALOUSTEORIAN keskellä. Miksi teorian? Koska kyseessä ovat oletukset ja mallit, joita ei perustella, vaan JOILLA perustellaan.

Talouden yhteydessä puhutaan usein 'realismista'. Se talousteoria, jolla todellisuutemme on kyllästetty, ei kuitenkaan sitä ole. Se on pikemminkin idealismia, jolla on reaalisia vaikutuksia."

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #11

Pikkuaskelten avulla ei enää voida edetä ja EU:n rahkeet eivät harppauksiin riitä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Mielipiteeni EUsta ilmenee parhaiten kun jätän EU-vaaleissa ääneni antamatta. Itse asiassa ääneni on mitätön satojen miljoonien eteläeurooppalaisten äänten joukossa.

Eduskuntavaaleissa sitä vastoin äänestän, koska haluan palauttaa eduskunnallemme päätösvallan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kaikkien äänestäjien ymmärrys ei riitä edes noin pitkälle.

Pjotr Hadermann

''Eduskuntavaaleissa sitä vastoin äänestän, koska haluan palauttaa eduskunnallemme päätösvallan.''

Miksi luulet virkaeliitin luopuvan vallastaan? Eivät he luovu.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Virkaeliitin valta tulee olla tulevan eduskunnan käsissä. Nykyinen eduskuntamme on hiukan löperö, virkailijoiden vietävissä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Virkamiehet toimvat virkavastuulla johon he helposti vetoavat ja luottamusmiehet haluavat miellyttää äänestäjiään, mutta joutuvat tekemään kompromisseja jatkuvasti. Koska kaikki tekevät kompromissejä ei ole yhtään suoraselkäistä joukossa.

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen

Nykyinen demokratia (mies/ääni periaate) on historian valossa varsin uusi kokeilu. Monet tänne blokeihin kirjoittavat uskovat demokratiaan, mutta mihin he tosiasiassa uskovat?
Luomakunnan säännöt ovat julmia ja me olemme osa luomakuntaa. Vain demokratiassa voidaan valita päätökseksi kompromissi, mikä on huonompi kuin kaikki muut ehdotetut ratkaisut. Tälläisellä järjestemällä ei ole elämisen oikeutta.
Ihmiset eivät kaipaa demokratiaa vaan hyvää ja oikeudenmukaista elämää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Seppo puhuu asiaa, minäkin vihaan kompromissejä.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Hyvä elämä on paljolti riippuvainen siitä, että kokee olevansa mukana, ja demokratia ottaa sen lähtökohdakseen.

Kannatan demokratiaa, koska silloin on todennäköisempää, että kokonaisuudesta tulee monimuotoisempi (kuin viidakon biosfääri).

Älyäkin on monenlaista. Joku voi sanoa, ettei ymmärrys riitä ‒ minä en sano. Meitä on monta ja monenlaista; se on haastavaa ja elämälle tarkoitusta antavaa kun porukalla luovitaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Jokseenkin noinhan se Birgitta menee, mutta ei ole pahitteeksi jos enemmistö suomalaisista äänestäjistä preppaisi Eurooppa-tietonsa ja ajattelisi edes hiukan tukensa antamista edustajilleen pitkin vaalikautta.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Jos puhutaan taloudellisten ja yhteiskunnallisten asioiden jatkuvasta seuraamisesta ja päivittämisestä luulen, että parhaimmassa asemassa ovat ne, joilla on ollut onni saada hyvää preppausta kouluaikana. Motivaation täytyy tässäkin olla ”kohillaan”, että kiinnostus pysyy yllä.

Minulla on lähipiirissä yksi, joka sanoo, ettei muista historiantunneilta muuta kuin, että ”aina oli yhteiskunnassa juopa näiden ja näiden välillä” ja boring… Vaaleissa hän ottaa kantaa puolueiden ja ehdokkaiden arvopohjalta, ja niin luulen monen muunkin tekevän. Harhauttamisen mahdollisuushan tällöin kasvaa, mutta sekin on demokratiaa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #45

Minä kävin kouluni jo ennen EU:ta joten aikuisenakin on opiskeltava.

Jos nyt kysyn, mikä on EU:n korkein päättävä elin, niin moniko osaa lunttaamatta vastata oikein?

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen Vastaus kommenttiin #48

Viidennes, 20%. Oma vastaukseni on Euroopan neuvosto.

edit. Tarkoitin, että koulusta saa hyvällä preppauksella motivaation seurata muuttuvaa yhteiskuntaa. Ja nyt kun tarkistin oikea sanamuoto on Eurooppa-neuvosto :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #49

Puuttuuko yksi "p" eli päätä itse.

Euroopan neuvostoa ei myöskään pidä sekoittaa EU:n Eurooppa-neuvostoon (European Council), jolla tarkoitetaan Euroopan unionin huippukokousta eli valtionpäämiestapaamista.

Henri Ilmonen
Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #68

Hyvä oppi. Oppia ikä kaikki!

"mene kouluuuuuuuuuun koditon!" :'''D

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen

Hyvä elämä on jokaisen itse tehtävä ja tätä duunia ei voi ulkoistaa yhteiskunnalle. Demokratia tarkoittaa monelle ihmisille, etekin politiikoille vain etuja, jotka jokin toinen saa maksaa. Yksilön vastuu on meidän tuntemassamme demokratiassa yhteiskuntaa kohtaan täyttä sanahelinää.
Lopputulema on nyt kaikkien nähtävillä ja euroa ja EU:ta on siitä turha syyttää .
Yhteiskunnassa on sisäänrakennettu demokratiavaje, mikä osaltaan johtuu siitä, että huonoilla tiedoilla varustetut ihmiset valttuuttavat päättämään asioista ihmisiä, jotka ovat siihen kykemättömiä :-)

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Seppo V.:"Yhteiskunnassa on sisäänrakennettu demokratiavaje, mikä osaltaan johtuu siitä, että huonoilla tiedoilla varustetut ihmiset valttuuttavat päättämään asioista ihmisiä, jotka ovat siihen kykemättömiä"

Mitä tarkoitat demokratiavajeella? Mitä demokratian vajetta tuossa lainauksen tarkoittamassa on?

Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen Vastaus kommenttiin #55

Meillähän on ns. edustuksellinen demokratia, joka sinällään aiheuttaa lähtökohtaisesti jo vajetta. Ihmiselle on maassamme saatu uskoteltua, että meillä demokratia toimii. Demokratia tulee nähdä vain yhtenä hallinto-ja johtamismallina, jonka tarkoituksena on mahdollistaa kansalaisille hyvä ja oikeudenmukainen elämä. Huonoilla tiedoilla varustetut ihmiset esim. lapset eivät saa äänestää, mutta vino liuta vastaavia saa. ELÄMÄ EI OLE OIKEUDENMUKAINEN EIKÄ TULE?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #64

Onko demokratialle muuta vaihtoehtoa, kuin opastaa äänestäjiä rehellisen puheen avulla, kuten Eija-Riitta tuossa ylempänä yrittää?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Yhteiskunnassa on sisäänrakennettu demokrativaje, mikä osaltaan johtuu siitä, että huonoilla tiedoilla varustetut ihmiset valttuuttavat päättämään asioista ihmisiä, jotka ovat siihen kykemättömiä :-)

Hyvä tiivistys;p)

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen Vastaus kommenttiin #56

Rautalangasta, pliis, kun en ymmärrä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #57

Birgitalle rautalankaa, eli jos matematiikan proffat valittaisiin äänestyksellä ja äänestäjä eivät tietäisi matematiikasta mitään olisiko se järkevää?

Nyt moni äänestäjä ei tiedä mitä tehtäviä esim. mepillä on ja miten EU toimii, voiko sellainen äänestäjä valita oikeaa ehdokasta koskaan? Vaikka se olisi demokraattista, niin silti se on ennen kaikkea tyhmää.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen Vastaus kommenttiin #60

Ok, siis järkevyys/järkivaje. Tässä asiassa olen tosikko, en leikittele demokratia-sanan kanssa.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #61

Juuri siihen perustuu demokratian olemus, eli me ymmärrämme päättävämme, mutta edustajat ymmärtävät, että me emme päätä mitään.

On suorastaan harhaanjohtavaa myös nämä nimitykset eri päättävillä elimillä.

Kuten:

Euroopan neuvosto (EN) (Council of Europe, Conseil de l’Europe). Hallitusten välinen poliittinen järjestö, johon kuuluu 46 eurooppalaista maata. EN toimii Strasbourgissa, Ranskassa ja se on eri järjestö kuin Euroopan unioni (EU).

Eurooppa-neuvosto (European Council, Conseil européen). Euroopan unionin (EU) jäsenmaiden valtion- tai hallitusten päämiesten yleensä kahdesti vuodessa pitämä huippukokous.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #56

Ari, näinhän on ollut kautta historian, punaisesta viivasta lähtien. "Ns. viisaammat" ovat antaneet muille neuvojaan ja osaltaan manipuloineet vaalitulosta halauamaansa suuntaan. Kuitenkin maailman ja päätettävien asioiden monimutkaituessa tuo ongelma on kasvanut merkittävästi.

Demokratian kunnioittaminen tavallaan vaatii ihmisiltä enemmän. Pitää seurata asioita, selvittää päätöksentekomekanismeja. Asioiden keskinäisiä vaikutuksia jne. Onko sitten ihmisillä tähän aikaa tai edes halua? Itse kuitenkin pidän demokratiaa kaikista sen puutteista ja vajeista huolimatta parhaana yhteiskuntajärjestelmänä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #63

Ja Pekka Lukkala puhuu kuin Sir Winston Leonard Spencer Churchill;)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Japanista puheenollen, se ei ole velkaantunut ulkomaille.
Se on velkaantunut kotimaisille rahoittajille, ja kansalaisilleen.

Japanilaiset sijoittajat vastuuseen, ja Japani on kuivilla.

Jotenkin vaikuttaisi olevan helpompaa olla sisäisesti velkaantunut, kuin ulkoisesti, koska asiaa voidaan käsitellä omassa parlamentissa.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Japanilaiset saavat laatia omat lakinsa, toki huomioiden USAn.
Suomi tänään kysyy EUlta mitä saadaan tehdä huomioimatta itseään.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

EU:ssa ei ole minkäänlaista demokratiaa.

Markku Nieminen

Hyvä kirjoitus! Itse en vain usko että vasemmistobyrokraattien johtama jättimäinen EU kykenisi dynaamiseen päätöksentekoon tai edes tuohon päätöksentekoon kuten Ari kirjoitti. EU kykenee tekemään vain "kokoomuksia" = keksimään jonkin viranomaimääräyksen ja siihen lupalappusirkuksen jossa kokoomuslainen korruptio"yrittäjä" vääntää tilin virkaloisen kanssa. Esimerkkinä vaikkapa "uudistetut" ajokorttimääräykset niin opetuslupa- kuin raskaankin kaluston puolella. Pelkkiä rikollisia.

Reijo Tossavainen

Media on avainasemassa oikean ja tasapuolinen tiedon välittämisessä. Valitettavasti se ei ole tehtäviensä tasalla, vaan levittää pääasiassa EU- ja euromyönteistä ilosanomaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Onneksi on Uusi Suomi ja Tossavainen: Onko päivitettyä tietoa siitä milloin Kreikka kaatuu?

Pentti Järvi

Onneksi meill´ on Huopainen, Myllyniemi, Hurri, Pusa ja tietysti ulkomaisia medioita niin pitkälle kuin kielitaito riittää.

Pentti Järvi

"Media on avainasemassa oikean ja tasapuolinen tiedon välittämisessä. Valitettavasti se ei ole tehtäviensä tasalla, vaan levittää pääasiassa EU- ja euromyönteistä ilosanomaa."

Reijo Tossavainen on oikeilla jäljillä. Turhan myönteinen uutisointi laiskistaa ihmiset. Kriittinen tai epäileväinen, jopa negatiivinen uutisointi herkistää lukijan joka saattaa yrittää ottaa asioista tarkemmin selvää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Vai onko jo valmiiksi laiskistunut jos seuraa vain yhtä uutiskanavaa, ja ellen väärin ymmärtänyt Tossavainen esitti ainoaksi oikeaksi uutiskanavaksi uutta uljasta Perussuomalaiset -lehteä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #104

Parempi kuin ei seuraa mitään vaan tekee omat johtopäätökset mahdollisimman monista eri lähteistä koostuvin tiedoin. Yksi hyvä paikka on seurata päivän blogiavauksia ja tehdä niistä oma lisäosa tietovuohonsa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #105

Useamman ylläpitäjän blogiavauksia, I presume;)

Pentti Järvi

Taloussanomissa lyhyesti syy eurokriisiin

"Tällä lausunnollaan Merkel osui ensi kerran yhteen eurotalouden ja -kriisin keskeisistä kipupisteistä. Kriisi on keskeisiltä osin peräisin useiden tyystin eriparisten jäsenmaiden yhteisen rahapolitiikan vahingollisista vaikutuksista.

Euroajan alkuvuosina heikolle Saksalle sopiva korkotaso oli useimmille muille euromaille aivan liian matala. Nopeiten kasvaneille niin sanotuille reunamaille EKP:n määräämät korot olivat reaalisesti negatiivisia useiden vuosien ajan.

Euro poisti Saksan yksityisiltä säästöiltä valuuttariskin, joten rahaa virtasi Saksan omia korkoja korkeampien tuottojen perään pienempiin euromaihin pidäkkeettä. Näin syntyivät liian suuret velat ja liian suuret riskipitoiset saatavat – ja näin syntyi eurokriisi."

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Oliko tämä järkevä EU meppimme Eija-Riitta Korhola joka kirjoitti hiljattain blokin jossa kertoi kuinkä järjetöntä on lainsäädäntö Brysselissä. Mepeille pakataan lakinippuja kuten omasa eduskunnassammekin joista ei ota kukaan selvää kokonaiskuvaa ja älyttömyydet pääsevät järkevien lakien mukana läpi joista kiitos lobbareille ja mepeille sekä Suomen kansanedustajille jotka eivät vaadi muutosta demokratian kannalta älyvapaaseen järjestelmään.

Pentti Järvi

Sama meppi. Kirjoitti parlamentissä äänestämisen vaikeudesta. Siellä JAA-nappi saattaakin tarkoittaa EI.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ja siellähän harvoin edes käytetään nappia, eli ryhmänjohtaja nostaa tai laskee peukalon ja sihteerit laskevat äänet ryhmyrien peukaloista. Joutusampi tapa kuin kone.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Vika ei ole todellakaan EU:ssa. Mutta osittain vika on siinä, että ei ymmärretä, mikä osuus päätöksenteosta pitäisi jättää kaikkein alimmalle kuntatasolle, mikä kansalliselle tasolle ja mikä sitten vaikkapa jopa liittovaltiotasolle. Ei edes liittovaltio sinällään mikään piru ole, kyse on vain, miten sen liittovaltion toiminta määritellään.

Ikävä, että en voi äänestää Korholaa ainakaan, jos hän on Kokoomuksen ehdokkaana. Mutta yksi tärkeimpiä vaatimuksia omalle ehdokkaalleni on, että hän sanoo menevänsä sitten neljäksi vuodeksi Brysseliin, jos valinta osuu kohdalleen. Sekä ilmoittaa ajavansa ensisijaisesti suomalaisten, seuraavaksi eurooppalaisten ja viimeiseksi oman puolueensa etua. Minä pidän petoksena sitä, että 2014 EU:n parlamenttiin valittu palaa 2015 eduskuntavaaleihin ehdokkaaksi. Vaikka olisi millainen hankmo tahansa äänten suhteen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kommentti 118 on päivän parhaimmistoa, vaikka huonojahan ei ole edes ollut. Varsinkin ensimmäinen kappale olisi jokaisen eurooppalaisen/suomalaisen sisäistettävä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kiitos kehuista, Ari. Kai sitä joskus onnistuu, kun usein yrittää...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Hyvä vihje Juho! Pitääpä olla tarkkana PS:n ehdokaslistaa syynätessä!

Käyttäjän JonnePosti kuva
Jonne Posti

Päätös ei minun mielestäni ole minun, koska minun päätökselläni ei ole merkitystä niin kauan kuin suurin osa suomalaisista ei välitä, mitä valtaan äänestämänsä henkilöt vaalien välillä tekevät. Vika onkin suomalaisen pakkokonsensuskulttuurin ja sairaaloisen auktoriteettien pelkäämisen. Suomi on kuin EU-myönteiseksi ohjelmoitu Matrix (elokuva)joka deterministisesti kulkee kohti syvempää integraatiota riippumatta siitä, onko EU-politiikka tai siihen kuuluminen enää suomalaisten edun mukaista. Mutta kuka tämän järjestelmän on ohjelmoinut, että poliitikot ja hallituspuolueet vaihtuu, mutta sama kritiikitön EU-lumo säilyy?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

On masentavaa ajatella noin, sillä jokainen päättää haluaako antautua vaiko jatkaako omaa etenemistään umpihangessa vapaana kansalaisena.

Silloin tietää ainakin, että yksi on ainakin samaa mieltä, eli sinä itse. Kaikkein vaikeinta on saada se ensimmäinen puolelleen, jos kulkee ns valtavirtaa vastaan.

Jarmo Alanko

Vika ei ole EU:n, vaan päätös on sinun

Vaaleilla valitsemattomat suurlobbarit päättävät meidän, eu:n asioista ja vika on meidän..

Nyt v*ttu..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset