Ari Alsio - puolueisiin sitoutumaton Aappa A taistelee paremman maailman puolesta "Oulusa".

Kenet blogistaniassa haluaisit tavata?

Puheenvuoro, Uusi Suomi ja Vapaavuoro vetävät lukijoita miljoonittain, mutta kuka on mielitiettysi, tai kenet kirjoittajista haluaisit ehdottomasti nähdä livenä?

Minä olen tavannut muutamia ja mukavaa on ollut, tosin tulipiippu Pekka Siikala häipyi jonnekin kesken keskustelun, mutta väliäkö sillä enää on.

Tällä hetkellä haluaisin ehdottomasti tavat muutamia henkilökohtaisesti, eli Sirpa Abdallah on listallani kärjessä, mutta ei himmennä muiden kohta mainittujen hohtoa lainkaan.

Ämmin haluaisin myös tavata,  yllättäen vaikka kauppahallissa tai taidemuseossa. Myös Hemmo Koskiniemi olisi mukava tuttavuus, vaikkapa Rovaniemen kävelykadulla.

Arvo Kuusela kiinnostaa, koska hän käytti niin rumaa vierasta naamakuvaa, mutta osaa ajatella asioita.

Jaana Pajun haluaisin ehdottomasti tavata ja myös hänen miehensä. Sitten noita kirjoittaja/kommentaattoreita onkin pitkä liuta, Jyri Parkkinen, Pertti Väänänen, Heikki Mäntynen, j.olavi heikkinen, Taru Jousia, Jooel Jaakkola, Antti Ukkonen, Arto Oksanen, Risto Jääskeläinen ja kymmenet kymmenet henkilöt. Kaikki ei voi tässä edes luetella, mutta silti heidät haluaisi kohdat jossain aidosti ja vaihtaa pienet kuulumiset.

Henkilöitä joita en haluaisi tavata missään nimessä ei ole paljon, mutta yksi sellainekin löytyy. Häntä en halua tavata, koska meillä ei ole mitään yhteistä, eikä ilmeisesti koskaan voi edes kuvitella olevan, silti arvostan hänen kirjoituksiaan täällä.

Paljon muistuu vielä lisääkin henkilöitä ja paljon jää tähän kirjaamatta, mutta älkää suuttuko jos nimeä ei löydy vika on minun ei Teidän.

Elina Viitala, Tapio Vehmaskoski, Tuure Piittinen, Pentti Järvi, Juho Joensuu, Sini Lappalainen, Henri Myllyniemi, Arto Granlund, Ville Kauppinen, Seppo Saari, Henry Björklid, Juha Uronen, Tarja Kaltiomaa, Viola Heistonen, Sari Laitinen, Tarja Parkkila, Irja Laamanen, Jaakko Ojaniemi, Teppo Nygren Petra Nyqvist, Henri Heikkinen ja jopa Markku Tyrykin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (223 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Mitenniin "jopa Markku Tyrynkin". Vähätteletkö vai inhoatko?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

En vähättele ketään, laitoin vain kevennykseksi loppuun tuon jopa, joten Tyry varmaan ymmärtää, koska pitää minua virheellisesti kapitalistina.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Tuohon aikaisempaan "jopa Markku Tyrynkin" kommentiini.
Taidatkin pelätä tuota "suoraan tulittajaa".

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

En sanoisi pelkääväni, tulkitsen Tyryn ja minun suhteen olevan oikealla tolalla, vaikka herra suorasuu puhuukin suunsa puhtaaksi, minua ei hän pysty loukkaamaan.

Eikä Teuvo Valkonen, joka valitettavasti ei kirjautunut itse vavaukseen vaikka olisi selkeästi kuulunut. Sieltä loistavat monet nimet poissaolollaan, koska ei tule heti mieleen, esim. Sepot Lavikainen ja Leskinen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ari, mielenkiintoista. Pannanpa mietintä myssyyn milloin voitaisiin tavata ja missäpäin face to face. Ei nyt kuitenkaan paljasteta paikkaa ja aikaa noin yleiseen tietoon,vai? )

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei koska silloin siellä olisimme kaikki, niin listatut kuin listaamattomatkin;)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Listaamattomathan olivat saada hallitukselta pääpotin, kunnes joltain lipsahti... ;-)

Aimo Suomi

Tapaamishalukkuutta voi lähestyä myös negaation kautta.

Tapaisin mielihyvin kaikki vakiblogistit, erityisesti Tossavaisen, jota et jostain syystä maininnut.

Ainoa, jota en kuuna päivänä halua tavata, on Aimo Suomi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tossavaista en maininnut, enkä monia muitakaan jo tapaamiani, koska useimmat olen tavannut ja Tossavainen ei herätä mitään hytinöitä, miksi hänet haluaisin nähdä livenä.

Aimo Suomi on kyllä esitarkkailussa;)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jos Tossavainen kuitenkin ilmaantuisi kommentoimaan niin voisitko ystävällisesti pyytää tutustumiskäyntiä PS:n puoluetoimistoon Yrjönkatu 10 B:hen. Olen näet asunut opiskeluaikana juuri siinä portaassa eikä viitsisi pelkkää porraskäytävää muistella, vaikka siitä joitain muistoja saattaisi ollakin. Jotta voisihan tarkistaa vaikka onko huoneistoissa enää poleteilla toimivaa kaasuhellaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #205

Seija, anteeksi kun otan osaa keskusteluun jonka osoitit Arille, mutta et kai sinä voi olla niin hiljainen ettet voisi ottaa suoraan yhteyttä PS:n puoluetoimistoon ja pyytää käydä tutustumiskäynnillä talossa jossa olet aiemmin asunut? Netistähän löydät toimiston puhelinnumeron.

Jouni Haimi

tulikerranmieleen vähän vastaava asia eli olisiko esim mahdollista järjestää esim puheenvuoro tapaaminen esin jonkun suuren yleisötapahtuman ohella?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sellaiset joukkotapaamiset eivät vastaa henkilökohtaista tapaamista. Muistan erään tapaamisen jos toisenkin, jossa olemme tavanneet tarkoituksella ja mukavaa on ollut. Nyt ei jo tavattuja ole listalla, joten jääköön heidät mainitsematta, mutta kävimme yhdessä taidenäyttelyssä ja syömässä. Mutta pääasia oli, että ei tapahtuma ollut ohjattu tai jälkeenpäin suuresti julkisoitu. Kahden persoonan oma hetki.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #13

En silti tarkoita, että sellaiset joukkotapaamiset olisi syytä unohtaa. Esimerkiksi lieksalaiset voisivat kutsua Ruunaalle koskenlaskuun ja Uusi Suomi voisi sponssata matkasta jotain.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Nimeäni ei olluit listassasi, mutta haluaisin myös tavata muutamia, vain näyttääkseni, että en ole sellainen mitä moni luulee. Olen tavannut markku Huuskon henkilökohtaisesti ja meillä oli mukava keskustelu.

Ihmiset eivät aina välttämättä ole sellaisia, mitä plokien perusteella kuvitellaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Toki sinutkin haluaisin kohdata, mutta meitä on niin paljon, että ei millään muista jokaista silloin, kun listoja laatii. Olli Pusa esimerkiksi ehdottomasti kuuluu listoille, mutta hänkin muistui vasta jälkeen päin.

Tarkoitus olikin enemmän nostaa mölyä ja keskustelua tapaamishalukkuudesta.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Kiitos Ari huomaavaisuudesta. Minulle kainona "politiikan opiskelijana" riittää tosi hyvin Puheenvuoron mainioiden opettajien kirjoitusten lueskeleminen. Sinä yx parhaista. Viis vuotta sitten en tajunnut kuin pikkasen yhenlaisesta poliittisesta "totuudesta". Nyt huomaan, etten tajua enää siitä pennin vertaa. Hitsi maailman meno näyttää täältä blogisektorilta katsottuna aika paljon monisyisemmältä.
Heh. Hyvä, että ehdin tuon havaitsemaan enneko aika loppuu.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niinhän se Teuvo taitaa olla, että blogeja lukemalla oppii aina itsekin jotain, enemmän täällä on tietoa, kuin tavallisessa sanomalehdessä, koska täällä on jokaisen näkemys hyvin esillä taustatiedon lisäksi.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Ei yhtään mainintaa. Taidan olla nevari.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sinut haluaisin tietysti tavata, mutta vain esiliinan kanssa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jassoo, nuorelle naiselle olisi oikein itsevalmistettua sapuskaa tarjolla :)

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Mitäs täällä oikein pelätään? En aio tehdä väärää raiskausilmoitusta kahdenkeskeisestä tapaamisestakaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #25

En minä raiskauksesta tai sinusta vaan ympäristö katsoisi meitä kieroon. Kuljetin kerran yhden nuoren naisen huutokauppaan ja siellä kateelliset katselivat minua niin, että hartioihin sattui.

Nuorelle naiselle sanottiin kahvijonossa, että miten sinä tuollaisen vanhan miehen kanssa olet liikkeellä.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #29

Hahaha.

Tuli vähän mieleen kun siskoni oli isäni pitämällä luentosarjalla. Menivät sitten aina yhdessä luentotauolla kahville ja ihmiset vähän katsoivat oudosti. Eivät siis tienneet heidän perhesuhteestaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #32

Tätä juuri tarkoitin. Noloa, jos vielä tulevat nuhtelemaan. Tilaisuudessa oli silloin elokuvaohjaaja Markku Pölönen ja isä Mitrokin. Yleisö paheksui myös isä Mitron juttuja ja hänen hulvatonta siiderin juontia. Meklarina toimi Raimo "höyry" Häyrinen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #29

Moderoitu kysymyssarja:

Kenet haluaisit/ haluaisit tavata/ haluaisit hakata ?

Laura Huhtasaari Vastaus kommenttiin #34

Sivistyneessä valtiossa puhuvat päät, eivät nyrkit ;)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #29

Sehän oli ihan etelämaalaista meininkiä. Italiassa esimerkiksi vanhemmat miehet loistavat nuorten naisten seurassa. Meille ei toistaiseksi ole tuollainen matsoilu tullut. Tuleekohan muiden tapojen ja ajan saatossa sekin kuten kaikenlainen muukin ennen kokematon?

Teppo Nygren

Saara Huttunen on käsittääkseni feministi, joten mitään esiliinaa tuskin tarvitset, vaan jääkiekkoilijan alasuojuksen :)

(Anteeksi Saara en voinut vastustaa kiusausta)

Joachim Seetaucher Vastaus kommenttiin #162

Öh, jos tässä olisi miinussuositusmahdollisuus, niin ...

Teppo Nygren Vastaus kommenttiin #163

Kun se tuli tänne alas, niin se ei oikein toimi huumorina niinkuin pitäisi.
Sehän liittyy pelkjästään siihen esiliina sanaan ja käsitykseen feminismistä. Lupaan etten enää mitään vitsaile, koska ilmeisesti tunnet henkilön niin hyvin ja tiedät ettei ehkä ymmärrä huumoria. Vaikkain se oli Alsiolle kohdistettu vitsi ja Arvon neidille anteeksipyyntö. Mutta ollaan tosikkoja, niin vaikutetaan viisailta :)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Saaran kanssa pitäis ehdottomasti päästä kaffelle. Tällaiset vihulaiset olis kiva ruoskia ihan naamatusten. No, vitsi, vitsi. Ihan oikeesti käsitys vastapelureista ja heistä ihmisinä ja toistemme arvoista muuttuisi varmasti.

Treffaan todennäköisesti kesällä yhden vihulaisen kanssa Höytiäisellä, siis persujen perivihollisen Börje Uimosen. Börje tulee porukoineen kalaan ja sähköpostitse jo alustavasti sovimme tapaamisesta uistelun merkeissä. Hieno homma!

Samuli Mikkola

Tuo on totta. Naamatusten ollaan yleensä maltillisempia ja näin sitä yhteistä kosketuspintaakin löytyy huomattavasti enemmän.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onnea veneeseen ja olutta oikeaan aikaan.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #33

Kalastukseen ei saa toivottaa onnea! Ari perkule!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #39

Siksi juuri, varsinki Börjelle;)

Susanna Kinnunen

Uskon, että sinun kanssasi ei tulisi aika pitkäksi. Suosikkeja on minullakin monia, mutta mielenkiintoisuus ei liity suosioon.

Ben Kaergin

Kahvia ja tuoreita sämpylöitä meillä sinulle tarjoaisimme. :)

Lasse Laaksonen

Jospas oletkin revari etkä vain nevari.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Naamakkain kohtaaminen antaa kyllä lisää potkua kirjoitteluuunkin. Itse kohtasin muutama vuosi sitten parikymmentä ennestään vierasta bloggaria Luxemburgissa yhteisessä koulutustilaisuudessa. Jälkeenpäin näistä varsinkin lähi-idästä kotoisin olleista on ollut apua sikäläisten tapahtumien taustoittajina - kuva on hieman erilainen kuin valtamediasta luettuna. Blogistiyhteyksien kautta on avautunut mahdollisuuksia muihinkin vaikutuskanaviin kuten kirjoihin, printtimediaan, dokumenttifilmeihin tai opinnäytteisiin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ari Alsio,

Kysyn vaan, kenen miesblogistin/-kommentaattorin kanssa tervehtisit kuten Brezhnev ja Honecker tapasivat toisiaan tervehtiä ?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

En harrasta bresneviläisiä miesten kesken.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Miten voit harrastaa bresneviläisiä naisten kesken ?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #42

Leikin, että Honeker on vastassa.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Olen niin sosiaalinen ihminen, että tapaisin useimmat arvoisista blogisti kollegoista vallan mielelläni. Luontainen kohteliaisuuteni estää minua mainitsemasta nimeltä niitä muutamia poikkeuksia. Joten jos satutte liikkumaan Kangasalla päin, senkun pistätte poiketen. Tai no, soittakaa kuitenkin ensin, edes puolta tuntia aikaisemmin. (Laitan lapset ja miehen siivoamaan.)

Luontainen optimisminikaan ei kuitenkaan saa minua odottamaan suurta vierastulvaa. Lainaan nyt tähän miehelleni antamani tyynyn lauseen: I was meant for someone, who welcomes a challence. Mutta ihan totta: minä olen itse asiassa todiste siitä, ettei haukkuva koira pure.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Jaa että kenet?

Emerituspoliitikko Raimo Ilaskiven kanssa uskoisin viettäväni laatuaikaa jos tilaisuus sellaiseen keskustelutuokioon joskus tulisi.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Jep. Puheenvuioro-ristely vain pystyyn.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Niklas Herlin kapteeniksi ja Pekka Siikala järjestysmieheksi !

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ei pöllömpi idea, siis tuo risteily.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pelkäätkö putkareissua, jos Pekka Siikala toimii järjestysmiehenä ?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen Vastaus kommenttiin #38

No putkaahan sitä tulis varmasti. En kuitenkaan sitä pelkää, vaan sitä, etten pääsis ulos putkasta, kun Herlini täräyttää paatin karille.

Käyttäjän jumminoma kuva
jukka makinen Vastaus kommenttiin #40

" kun Herlini täräyttää paatin karille."

itsensätelomishistorian perusteella varsin suuri todennäköisyys.

Jaakko Paavilainen

Maatalonemäntä Riikka Söyring puuttuu listoista...

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

"Henkilöitä joita en haluaisi tavata missään nimessä ei ole paljon, mutta yksi sellainekin löytyy."

Tämäkö jää sitten arvoitukseksi?

Muutamia olen salaa tai julkisesti tavannut, mutta ainoastaan Severin tahtoisin tavata. Ehkä Oikkosen ja Hyötyniemenkin... Ja Söyringin likan.

Pentti Järvi

"ainoastaan Severin tahtoisin tavata"

Severi hiukan muistuttaa VeliSynkkää, missähän sekin nyt liehuu?

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/3...

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Synkän kanssa oli kyllä kivoja vääntöjä (nimimerkillä)... Severi on ainoa aidosti mielenkiintoinen tavattavaksi. Muista tavallaan tietää mitä saa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tapaamatta paras!

Nytkin täällä Usarissa on aivan riittävästi näitä hyvä veli/sisar porukoita!

Sanan säilä heilukoon vapaasti!

Olisihan se tietenkin nastaa nähdä itse Pekka Siikala ja Ari Alsio livenä!

Pentti Järvi

Ostaisitko peräkärryn Pekka Siikalalta?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kyllä ostaisin, jos Pekka antaa kunnon alennuksen! Olenhan sentään vuosien ajan jaksanut väitellä Pekan kanssa Puheenvuorossa!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Mukavaa viikonvaihdetta!

En tavoittele treffejä erityisesti kenenkään kanssa. Rakkauslaulu on "tarkoitettu" Ari Alsiolle, kun hän mainitsi myös minut listalla.Kiitos!

http://www.youtube.com/watch?v=QSnhHSfvx50

Vapaamuotoinen käännös suomeksi :

"Oh, heisi kukkii"

Oh, Viburnum kukkii lähellä puroa.
Epäonneksi rakastuin nuoreen kaveriin.
En voi avautua ja kertoa siitä, en löydä siihen sanoja.
Hän itse ei tiedä tästä mitään, mitä eräs neito ajattelee hänestä.
Puron lähellä heisistä väri katoa, vaan neidon rakkaus ei lakkaa, ei!
Joka päivä se vain vahvistuu. Miten uskaltaisin kertoa siitä?
En uskalla mennä sanomaan. Arvaa itse hyvä, rakas! Arvaa itse!

Текст песни «Ой, цветет калина»

Ой цветет калина в поле у ручья
Парня молодого полюбила я
Парня полюбила на свою беду
Не могу открыться слов я не найду
Не могу открыться слов я не найду
Он живет не знает ничего о том
Что одна дивчина думает о нем
У ручья с калины облетает цвет
А любовь девичья не проходит нет
А любовь девичья не проходит нет
А любовь девичья с каждым днем сильней
Как бы мне решиться рассказать о ней
Я хожу не смея волю дать словам
Милый мой хороший догадайся сам
Милый мой хороший догадайся сам

Käyttäjän jumminoma kuva
jukka makinen

Severin työpaja kiinnostaa.
Ihmisistä en niinkään välitä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Severin työpajassaan. Ja Antti Alfthanin. Ynnä muutaman muun.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kukahan haluaisi tulla Julmajärvelle pöttösaunaan.

Lämmittäisin mielelläni saunan ja tarjoaisin kalaa sekä kirkasta lähdevettä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vaikkapa ensi kesänä, jos vielä silloin sopii.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Ari,
kyllä sopii. Ota sopivaksi katsomasia ryhmä mukaan ja ilmoita ennakkoon aijankohta milloin tulette.

Kysymys on tietenkin PÖNTTÖSAUNASTA.

Muista myöskin kokoonpanoa miettiessäsi tasa-arvo pykälä ja eri suuntautumiset, jotta saunominen pysyy palanssissa.

Lauteille mahtuu kerralla 7-8 koosta riippuen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #106
Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #112

Josko Ari koppaisi kyytiin matkan varrelta Nurmeksesta?

Terv. KK

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #125
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Varmaan lähes kaikki, mutta arvelisin että osa joko ennen tai jälkeen sääski- ja mäkäräiskauden.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Räkkä kuuluu peräpohjalaiseen luontoon ja sielunmaisemaan. Välttämättä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Jos nyt poissuljetaan muut esiintymisareenat (esimerkiksi meppi tai kansanedustajat nyt ovat muuallakin esillä) niin eipä tässä ole montaa listalla.

Avaaja-Aaappa-A (akronyymisti tripla A -reitattu!), sekä Ville Kauppisen.

Lista on siksi lyhyt, että monet kiinnostavat tyypit olenkin jo tavannut. Kohteliaisuussyistä eivät vain kerro, mitenkä rasittava tyyppi oikeastaan olenkaan. :)

Pentti Järvi

Jos "joku" Joensuussa tapaa Kaisa Mäkäräisen (voitti tänään jonkun kilpailun Venäjällä), sanokoon hänelle, että opettelee kesän aikana osumaan tauluun.

Käyttäjän amgs kuva

Sinua olisi mielenkiintoista tavata. Samoin Eeva Vaseniusta. Seppo Lavikainen on mielenkiintoinen persoona. Luulen, että Reijo Tossavaisen kanssa juttuja tulisi. Jotua Karjalaista halailisin. Jotu sanoi joskus todella pahasti, mutta sitten oli kiltti. Myös Jussi Jalonen, Taru, Sini, Mikael kuuluvat listaan.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Rehellisesti sanottuna en ketään. Tai no jos ajatellaan sen pohjalta, kuka on ainoana ollut minulle aina ystävällinen minun kokemukseni mukaan, keiden kanssa on ollut juttua, niin rehellisesti sanon Severi Sironen. Ihmisen tulee osata käyttäytyä netissä yhtä hyvin kuin kohdatessa. Muuten ei kyse voi olla samasta ihmisestä, käytöstapoja täytyy olla, vaikka hauska saa toki olla. Koen myös, ettei minua ole tämä palvelu kohdellut oikeudenmukaisesti.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jännä ilmiö muuten tää "miittihakuisuus", jotenkin se on meihin ihmisiin sisäänrakennettu, että kun ollaan vuorovaikutuksessa niin halutaan nähdä face to face. Nettipeleissä ja yhteisöissä se on ollut läsnä niin pitkään kuin on ollut nettipelejä tai yhteisöjä netissä.

Jo miun 11v tytärpuolikin haluaisi gosupermodel tyttönettipelin tiimoilta tavata toisella puolella suomea asuvia samanikäisiä nettiakavereitaan.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

"Jaana Pajun haluaisin ehdottomasti tavata ja..."

Niin minäkin. Kuka lienee?

Sovitaan ja tavataan joskus kolmistaan tai nelistään.

Satu mukaan, hän saa määritellä koordinaatit,
paikkakuntaa ei tiedetä etukäteen.

Suunnistetaan ja navigoidaan.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Jos Ari järjestää keskustelutapaamisen ja ilmoittaa siitä tässä mediassa julkisesti, muistaa sitten palkata turvahenkilöstön, koska se on nykyisin oikeistolainen vaatimus.

Neljästä kuuteen korstoa riittää mielestäni, koska ei pidä provosoida vastapuolta mitenkään.

Köh, köh...

Lavikaisen uistelu kaverin kanssa on siinä rajoilla, mutta voisi olla hyvä, että vartija tykötarpeineen, eli käsirautoineen istuisi keskituhdolla.....Varmuuden vuoksi nääs.

Kai Haavisto tuolla sanoi "Ihmiset eivät aina välttämättä ole sellaisia, mitä plokien perusteella kuvitellaan."

Tuohon en yhdy sitten millään. Blogikirjoittelun tarkoitus nimenomaan on tuoda rehellisesti omaa itseä esille sellaisena kuin on.
Noin minä sen ymmärrän, ja ehkä siksi olen aika monen mielestä ehkä vittumainen mies.

No, minä olen esimerkiksi vittumaisuuteni lisäksi tämän foorumin humoristisin mies juu nääs... Ei se minun vikani ole, ettei suurin osa sitä tajua.

Kröhön, köh, köh.....Vaihdoin juuri kesärenkaat, mikä itseasiassa olikin asiani tässä ketjussa, koska pyrin aina pysymään asiassa nääs.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Unhodin mainita Freddyn PerusSuomalaisista, aina ollut ystävällinen. Muutama muukin voi löytyä, mutta aika harvassa on. Hirveä temmellyskenttä rehellisesti sanottuna minun mielestäni: todella törkeää ihmisten arvostelua, vihamielisiä kommentteja, toisten ihmisten häirintää ja kiusaamista. Nettimaailma on vielä toistaiseksi niin uusi, ettei keinoja siellä huonon käytöksen rajaamiseen samassa määrin ole. Ainoa hyvä keino poliitikolla on varmaankin käyttää omia kotisivuja, ettei törkypostia ja kommentteja pääse sinne kasvamaan liikaa.

Joachim Seetaucher

"todella törkeää ihmisten arvostelua, vihamielisiä kommentteja, toisten ihmisten häirintää ja kiusaamista."

Taidat olla aika tauhki, oikein pistää vihaksi! Tekisi mieli tukkia meiliosoitteesi miljoonalla spämmillä. ;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Suuta soukemmalle kohta sukelletaan, eli ei Mariaa saa kiusata.

Joachim Seetaucher Vastaus kommenttiin #92

Kokemukseni mukaan hänellä on hyvä huumorintaju.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #94

Jatkakaa sitten jos huumori kestää.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari Vastaus kommenttiin #105

En tarvitse täällä mitään puolustamisia enää, sekin juna meni ohi jo. Kovin on turha paskanjauhamisen paikka tämäkin blogistania mielestäni.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #115

Pastakoneella saa mukavia piiraspohjia.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Minä haluaisin tavata Teuvo Hakkaraisen. Vilpittömästi.
Ja vilpillisesti toivoisin että Teukka olisi kuskina.

Olli Polli

Minä haluaisin tavata kaikki, koska jokaisesta löytyy se pieni pala joka omasta palapelistä puuttuu ja vastavuoroisesti minunkin palapeliin sopimattomia paloja jaan mielelläni niitä tarvitseville!

Ihmiset ja kanssakäyminen on kaiken ihmisyyden perusta.

Ugh olen puhunut
Hämis

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Juha Hämäläinen, tuo oli laittamattoman hienosti sanottu. Valitettavasti vain ihmiset tuntuvat melko lailla keskittyvän torjumaan kaksin käsin kaikki uudet ihmiset (ja osin myös vanhat ystävät) elämästään. Nykyään puhutaan trendikkäästi paljon "omasta ajasta". Onko väärinymmärretty niin, että kaikki mitä muille antaa on pois siitä "omasta". Vai onko kysymys tästä tämän päivän syövästä: kiireestä. Joka tosin ei tunnu mitenkään estävän esim. kotikadun katselemista.

Olli Polli

Hyvä Kristiina, näitä viisauksia oppii, kunhan jää hetkeksi kuuntelemaan oman egonsa pumpaamisen sijaan.

Kaikki me tarvitaan toisiamme ja jokaiselta voi oppia jotain, vaikka se ajoittain saakin aikaan päänsärkyäkin....

Kiitokset sinullekin olemassa olostasi.

Hämis

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #121

Juu, minäkin ajattelin, että kaikkia haluaisin tavata, mutta enhän minä noin runollisesti osaa sitä sanoa.

Henry

Pentti Järvi

Kovin vahvoja persoonallisuuksia en tohtisi tavata - olen aika helposti ympäripuhuttavissa. :)

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Mutta minua tapaamaan varmaan uskaltaisit tulla? Voisit tulla yhtäaikaa Teuvo Hakkaraisen kanssa, kaksi kärpästä yhdellä iskulla? (Tämä oli kielikuva , ei mikään peitelty saati sitten avoin uhkaus. Älkää siis ilmoittako turhaan ylläpidolle.)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Teksti Erkki Tantun kuvituksista: En minä pakanalähetykselle mitään anna, mutta tuokaa tänne yks pakana niin käännytän sen heti.

Tapio Vehmaskoski

Blogistien tapaaminen

1. Kokoontuminen ja järjestäytyminen, esittäytymiset

2. Tapaamiseen järjestetyn yllätysvieraan (Katainen) lyhyt
tilannekatsaus EU/Suomi

a. Katsauksen jälkeinen kyselytunti

3. Blogistit jaetaan 4…6 hengen ryhmiin (ennakkojako – US
toimitus)

4. Ryhmätöitä

a. Aihe 1 Kuinka kehittäisimme blogipalvelu/blogeja/kirjoittajia

b. Aihe 2 Haasteet tulevalle kaksivuotisjaksolle koskien US:sää

c. ? jne

Ryhmätöille annetaan aikaa 45 minuuttia, jossa ajassa kukin ryhmä esittää kolme parasta ehdotusta valituista aiheista.

5. Ryhmätöiden purku kaikki yhdessä.

6. Valitaan kaikista ryhmien ehdotuksista koko tapaamisen kolme parasta ehdotusta, joiden ehdotusten toteutukselle US-toimitus sovittavassa harkinta-ajassa antaa jatkosuunnitelmista palautteen osallistujille toteuttamiskelpoisuudesta, mahdollisesta tulevasta toteuttamisesta ja aikataulusta.

7. Yhteistä vapaa-ajanviettoa ja seurustelua

Sitten vain parannusehdotuksia em. suunnitelmaan.

Tapio Vehmaskoski

Kataisen ollessa estyneenä kelpaa yllätysvieraaksi Teuvo Hakkarainen tuleva EU-meppi? Teuvoa voisi oikeastaan tukea talouskatsauksella Henri.

Tapio Vehmaskoski

Voisimme oikeastaan ottaa mukaan tuon Himasenkin (Kataisen suostumuksella tietenkin). Tapaamisen kustannuspuoleen voisi Himanen antaa vähän siitä 700000,- €:sta.

Samalla Himanen raottaisi pikkuisen noita teesejään.

Tuula Saskia

Hyvä Ari A, ehkä arvelet, että loukkaannuin, koska nimeni ei tullut esille.

Vakuutan, että kyse ei ole siitä.

Ehdotuksesi ja aloitteesi ei oikein istu blogien ideaan.

Miksi meidän pitäisi kohdata toisemme?

Ajatus on kuolleena syntynyt.

Joachim Seetaucher

Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sinut juurikin haluasin tavata oikeasti, kuten myös Hämiksen ja Kuikankin.

Miksi meidän tulisi kohdata, en tiedä, ei sitten kohdata. Olen kuitenkin tavannut monia blogisteja ja hauskaa on ollut. Raimo Myöhänen ja Vesa Hack ovat myös toivomuslistallani.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

"Ajatus on kuolleena syntynyt."

Kuoleman mainitseminen johti ajatukseni elämän katoavaisuuteen samoin kuin tekstiemme katoamiseen äärettömään bittiavaruuteen.

Ehkä voisimme sopia, että aina kun US:n Puheenvuorossa joku ilmoittaa kohta kuolevansa, niin yksi meistä kommentoijista menee pitämään pienen puheenvuoron tuleviin hautajaisiin.

Blogisti-vainajalta voisi itse asiassa lainata tämän omia korkealentoisia mietelmiä kirjoittamistaan blogeista ja laatia näin vainajan näköinen muistopuhe. Ehkä sukulaiset ja ystävät saisivat uutta syvyyttä edesmenneen blogistin persoonallisuuteen ja henkevyyteen, joka jopa lähiomaisilta on saattanut jäädä täysin huomaamatta eletyn yhteisen, pitkänkin elämän aikana.

Ja olisihan sekin eräänlainen tapaaminen.

Kaisa Jalis

Tuula Saskia on ainoa, jota en haluaisi tavata, koska en tiedä, miten päin pitäisin kahvikuppia kädessä. (Siis yhtä vähän kuin S. Niinistöä.)

Muutamaa prostituoiduissa käyvää en myöskään haluaisi tavata (yllättävän montaa siis). En myöskään sitä vasemmistolaista naispoliitikkoa, joka ajaa prostituoitujen asiaa. Metsästäjiäkään en haluaisi tavata. Aika moni siis jäisi tapaamatta.

Tosin uskon, ettei minuakaan haluta tavata. Yhden olen tavannut, ja se oli ihan kiva.

Kaikkia isällisiä ja viisaita mieshahmoja, kuten Markku Tyry, Antti Alftan, tai Seppo Oikkonen, haluaisin oikein paljon tavata, koska suhtautuvat naisiin ihmisinä, kuin myös ei-niin-isällinen J.Olavi Heikkinen. Muutamia naisia, kuten Sini Lappalainen ja muutama muu nuorempi feministi, kuten krista virta ym., olisi ihan mukavaa seuraa, vaikkei olla pilkulleen samaa mieltä kaikesta.

Tuula Saskia

Hienoa, että rinnastuin Sauli Niinistöön.

Onneksi en sentään prostituoituihin, jotka tosin seuraavaksi mainitsit.

Kaisa Jalis Vastaus kommenttiin #232

Pidät hippejä valheellisina - en ymmärrä: etkö tunne heitä ollenkaan? Hehän kyseenalaistavat juuri ylikansallisia riistoyhtiöitä sekä ovat miehinä hoivaavia lapsiaan kohtaan. Heillä on yleensä sydän auki. Kapitalisteja ei paljon muu kuin oma takalisto kiinnosta.

Miten et näe Saulin kuminaaman taakse? Teennäisyys ja teeskennelty sivistyneisyys on tylsää teatteria. Ei aitoa ihmisyyttä.

Tuula Saskia Vastaus kommenttiin #235

En rohkenisi mennä arvioimaan juuri kenenkään ihmisyyttä, en sinunkaan.

Kaisa Jalis Vastaus kommenttiin #236

Niinistö on Kiinassa nytkin nuolemassa kiinalaisten kuminaamojen persuksia ainoana länsimaalaisena edustajana. Sopii hänelle. En ymmärrä, miksi tyyppi yrittää olla jokin viisas isällinen hahmo tukien muka nuorisoa? Hänellehän tiibetiläisten tai muidenkaan ihmisoikeudet eivät merkkaa mitään. Hän ymmärtää vain plus- ja miinuslaskuja ja rahan arvon. Halpaa.

Ilkka Huotari

"Tosin uskon, ettei minuakaan haluta tavata. "

Kyllä minulle tuli mieleen että saisinko nostettua mies-sukupuolen osakkeita jos Jaliksen tapaisi ... vai laskisivatko ne (osakkeet).

Yleensäkin kiinnostavia tuntuu olevan ihmiset jotka ovat jotenkin haasteellisia... että ois niinkuin jotain keskusteltavaa ja "työstettävää". Näitähän on täällä.

Heikki Virkkunen

Tapaamisesta nyt niin väliä, mutta Henri Myllyniemen ja Esko Seppäsen blogikirjoitukset loistavat tietämyksellään.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minä olen jo tavannut vaikka ketä ja yllättävän normaaleja ihmisiä ovat olleet.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

En luetellut jo tapaamiani Pekka Siikalaa lukuun ottamatta, mutta kyllä kaikki tapaamiset ovat olleet hauskoja. Eihän me ihmisiä kummempia kukaan olla. Helenan tapasin ensikertaa sattumalta Lieksan keskustassa. Tunsin Kuhasen on aiemmin, joten helppo bongaus.

Pentti Järvi

"yllättävän normaaleja ihmisiä ovat olleet"

:) :)

Ne on vaan ujostelleet!

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Moisia kyselyjä on ollut joskus aiemminkin ja samoja nimiä siellä loisti tuolloinikin. Vakioblogisteja siis.

Itse haluaisin tavata tämän päivän blogisteista Niklas Herlinin ja Markku Huuskon. Huuskon tapaaminen oli kuntavaalikiertueen aikana lähelläkin, mutta sairauskohtaus esti sen.

Menneistä menisi Jari Tervo, Tuomas Enbuske ja Jukka Relander nyt ainakin. Kiinnostavia persoonia ja lähellä ajatusmaailmaani.

Itse en ole tavannut blogisteista kuin Teemu Kammosen kuntavaalikiertueen yhteydessä virallisissa merkeissä emmekä kerinneet vaihtaa kuin muutaman sanan.

En ole aivan varma, mutta mielestäni blogistien suhteen Etelä-Pohjanmaa tarjoaa pienen tyhjiön minun lisäkseni, joten ei ihmekään, ettei muita blogisteja ole vastaan tullut.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kai Arikin on tarkoittanut näin, pakkoruåtsiksi med en nypa salt

http://www.youtube.com/watch?v=gRdcm2Lx7qo

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kiitos, ja kyllä Seijankin seura kelpaisi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #133

Kuten myös, mutta ehkä ei puhuttaisi puoluepolitiikkaa etten sortuisi käännyttämään pakanaa.

Sampo Ali-Jaakkola

Olisihan nuita tavattavia vaikka kuinka paljon, mutta riittänee tämä kirjoittelu alkuun. Tarjoan kyllä oluen jos jossain tunnistetaan/ nährään.
Tosin kuka minua edes tunnistaa :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Laita kuvaasi lähemmäs niin joku voi tunnistaakin.

Pentti Järvi

Tästäkin blogista näkee, minkä puolueiden kannattajat ovat niitä vähiten huumorintajuisia.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Puoluepolitiikka ei ole huumorin asia, mutta kyllä se naurattaa, kun Sipilä neuvoo ja Arhinmäki kuuntelee, sitten tehdään muutos ja Sipilä neuvoo taas.

Aimo Suomi

...ja Katainen nauraa matkalla pankkiin...

Teppo Nygren

Aika moni on kiinnostava henkilö, jonka varmaan tapaisi ihan mielellään. Severi Sironen, Juha Uronen, Seppo Hildén, J.Olavi Heikkinen, Ari Alsio. Olisi kyllä kenen kanssa vaan mukava käydä kaljoilla tai kahvilla jos sattuisi törmäilemään. Naishenkilöitä millään tavoin vähättelemättä. Viola Heistosen pyydän kyllä kahvilaan kupilliselle, jos satun Imatralla törmäämään.

Jos kesällä lähtee kiertelemään valtakuntaa, niin eihän sitä tiedä kehen törmää. En ehkä ilmoita missä liikun, mutta voin laittaa kuvan autostani, jota ei voi olla tunnistamatta ja minut saa kyllä pysäyttää kun näkee. Tai sitten en uskalla laittaa autoni kuvaa ja en tapaa vahingossakaan ketään. :)

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Kirjoitin tuolla kommentissani Ari Alsiolle, etten tavoittelee ketään treffeille, mutta yllättävät kohtaamiset on mielestäni aina kivat!
Näinä vuosina jokaisesta kommentin kirjoittajasta jää mieleeni joku omalaatuinen kuva, jonka haluaisin säilyttää.

Täällä blogistanissa on tosi paljon mielenkiintoisia persoonia! Jokainen on ainutlaatuinen. Jokainen, kehen olen kommenttien välityksellä tutustunut.

Se, että löysin tien tänne Puhee- ja Vapaavuoroon, on rikastuttanut elämääni ja avartanut ajatusmaailmani! Olen oppinut ottamaan vastaan epämiellyttäviäkin kommentteja, joita alkuvaiheessa tuli aika runsaasti.

Kivahan olisi yllätyksenä kohdata niin Joensuussa, kuin Imatralla tai jossain muualla tutuksi tulleita näillä keskustelu palstoilla!

Oikein mukavaa kevättä, ja hienoja tapaamisia joko yllättäviä, tai etukäteen suunniteltuja!

Arvo Kuusela

En ole kovin innostunut ihmisten tapaamista, nämä mielipiteet ja niiden esittäminen vain etupäässä kiinnostavat minua.

Joskus on tullut treffailtua nettituttuja. Pettymyksiä näissä tapaamisissa ei sinänsä ole koskaan tullut, mutta se on aina vähän eri asia kun tapaa ihmisen luonnossa. Ihmisen kohtaaminen kun on niin paljon muutakin kuin ne mielipiteet, joista täällä blogistaniassa on pääasiassa kyse. Siinä henkilökohtaisessa kohtaamissa on aina niin paljon sitä sanatonta viestintää mukana.

Minulle riittää tämä sanallinen viestintä.

Tietenkin haluaisin joskus tavata oikein ihania ihmisiä ihan luonnossa, mutta ei niiden kohtaaminen tätä kautta ole yhtään sen todennäköisempää kuin sellaiseen törmääminen jossain kaupungilla. Aina välillä niitä on tullut kohdattua, mutta on vain aika vähän todennäköistä että juuri ne mielenkiintoiset ihmiset olisivat millään tavalla tai yhtään kiinnostuneita minusta, tai seurustelusta kanssani.

Tällä en tahdo sanoa etteikö niitä ihania löytyisi US:n bloggareissa. Niitä on varmaan samassa suhteessa täällä kuin muissakin ihmisissä, suhteessa 1:100 osapuilleen. Sellainen "ihana" voi olla ihminen joka on kaikessa eri mieltä kanssani, yhtä hyvin kuin sellainen joka on kaikessa samaa mieltä kanssani.

Todennäköistä on myös se etteivät ne ihmiset jotka ovat minun mielestäni mielenkiintoisia, ole minusta lainkaan kiinnostuneita. Minä nimittäin olen miellyttävä ja mielenkiintoinen ihminen vielä harvemman kuin joka sadannen mielestä.

Todennäköisyys sille että minä löytäisin sellaisen mielenkiintoisen ihmisen jonka mielestä minä olen mielenkiintoinen, on pienempi kuin yhden suhde 100x100, eli 1:10000. Aika pieni todennäköisyys. Aika monta treffiä pitäisi järjestää jotta lykästäisi. ;)

.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Nyt tulee virtuaalimuisku misantroopin nenään;)

Arvo Kuusela

"Nyt tulee virtuaalimuisku misantroopin nenään;)"

Oliko tämä minun nenäni?
olikoi täällä muita misantrooppeja?¨

Jos se olisi minun nenäni,
niin se tuntuisi ehdottoman ihanalta.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #279

Kyllä se sinun nenääsi tuli:)

Arvo Kuusela Vastaus kommenttiin #280

Siinä tapauksessa aloitan heti salaisen muistikirjan pidon
ja siihen tulee ensimmäiseksi merkinnäksi "käytä misantroopiaa"
ja laitan viitteeksi koko sen misantropiaviestin.

Nimittäin edellisestä virtuaalimuiskusta on jo luvattoman kauan aikaa ja olen kokonaan unohtanut mistä ne tulivat. Nyt en unohda.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Paljonpa keräsit kommentteja. Moni selvästi on kiinnostunut onko mukana listallasi. Minä hämmästyin kovasti nimeni löytymisestä. Ilostuinkin. Kyllä tällainen huomaaminen tekee hyvää itse kullekin ja nimen puuttuminenkin selvästi vaikuttaa. Onko meille bloggareille sittenkin myös tärkeää olla esillä tai tietoisuudessa muutenkin kuin mielipiteinemme? Nuo suosittelut ovat kuitenkin melko näkymättömiä huomion osoituksia. Toki runsas määrä voi jonkin verran säväyttää.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Tavallaan tämä on hyvin hauska idea blogikirjoitukseksi. Ja toisaalta, aloin tässä miettiä, tässä on ongelmansa, juuri tuohon liittyen, Irja Laamanen, mitä sanoit tuosta ilahtumisesta, kun huomataan. Entäs ne, joita ei huomata. Tai jotka ainakaan eivät löydä nimeänsä täältä kenenkään mainitsemana, vaikka etsivät. Puhuin tässä vähän aikaa sitten erään ystäväni kanssa, joka muisteli miten traumaattisia kokemuksia olivat koulun liikuntatunnilla joukkueiden valintatilanteet. Muistatte kai? Tai ainakin ne muistavat, jotka aina olivat viimeisten valittavien joukossa.

Kuinka paljon meitä mahtaa olla täällä kirjoittavien joukossa, meitä viimeisenä valittuja. Heihin nimittäin olen aina samaistunut koko elämäni ajan, siitäkin huolimatta, että jo lukioaika muutti kohdallani tuon asetelman. Varmaan senkin takia, että mielenkiintoisimmat ja eniten tuntemisen arvoiset löytyivät mielestäni aina tuolta "altavastaajien" joukosta. Niinpä tiedän myös ,että moni kantaa sisällään esim. kouluajoilta asti juontuvia näkymättömiä haavoja ja monet ihmiset ovat huomattavasti hauraampia kuin miltä näyttävät. Eli koitetaan jatkossa muistaa se näissä keskusteluissa. Itse olen aina silloin tällöin miettinyt jälkeenpäin sanomisiani, enkä ole niistä aina suinkaan niin ylpeä voinut olla. En nyt tarkoita, että meidän pitäisi täällä ryhtyä tylsän poliittisesti korrekteiksi ja vaisuiksi ja jotkut mielestäni ansaitsevat joskus aika terävänkin huomautuksen esim. toisten lyttäämisestään. Mutta: harva meistä näkee pinnan alle ja vielä harvempi näkee sydämeen asti, se on hyvä muistaa.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kristiina se mitä sanoit herätti minussakin muistoja kouluajan peleistä, ennen kaikkea pesäpallosta. Siinä minutkin valittiin joukkueeseen aina hännillä. Ei tainnut pallosilmä oikein toimia, eikä juoksutkaan. Korkeushypyssä oli alkuun niin kova rimakauhu, että matalinkaan rima ei ylittynyt. Ihmettelin miten kaikki muut uskaltavat. Isäni teki avukseni korkeushyppytelineen ja kesäloma meni harjoitellessä, syksyllä meni jo 110 cm kieppeillä ja olin luokan parhaiden joukossa. Jotenkin samaan malliin on sitten ollut jatkettava, odottaen aina jotain, missä voisi olla hyvä ja ehkä myös hyväksyttykin. Se ehkä on ihmiluontoa täällä päin pohjolassa. Jotenkin lapset tuolla etelässä saavat kaiken aikaan enemmän huomiota ja hellyyttä. Meidän on ansaittava se, jopa taisteltava siitä. Isoäidilläkin oli aina ranskalaisia kulhossa. Halipalkaksi ne olivat. Halimisellakin siis ansaitsi, hyväksyntääkin samalla.

Pentti Järvi Vastaus kommenttiin #202

" Se ehkä on ihmiluontoa täällä päin pohjolassa. Jotenkin lapset tuolla etelässä saavat kaiken aikaan enemmän huomiota ja hellyyttä."

Vastapainoksi "tuolla etelässä" kakarat kyllä osataan panna kuriinkin, päinvastoin kuin meillä.

Joka lastansa kurittaa se lastansa rakastaa.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Kyllä minä mieleni pahoitin, kun kukaan ei näköjään halua tavata minua. Auttaako, jos lupaan tuplaviskin, miksei kaksikin sellaista, jos joku lupaa kuunnella minun tutkimustuloksiani puoli tuntia? Vai menikö nyt loppukin mielenkiinto?

Teppo Nygren

Parin tuplaviskin jälkeen joutuisit itse kuuntelemaan :) Ei kyllä kannata mieltänsä pahoittaa. Minäkin jätin monia mainitsematta, joita haluaisin tavata ja tuumasin että jos ne nyt pahoitta siitä mielensä, niin pahoittakoon. Moni tuolla haluaisi tavata kaikki.

Käyttäjän SampsaMkel kuva
Sampsa Mäkelä

Minäpä veikkaan, että olet tosielämässä aivan muuta kuin Puheenvuoron keskustelujen mukaan voisi päätellä. Ja tuskin jaksaisit itsekään pienelle yleisölle kauan esittää samaa aihetta. Tuplalviski saa teeman vaihtumaan hyvinkin nopeasti.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ihan mukava ketju, mutta yksi ongelma.

Ette ole aivan rehellisellä,- tai rohkealla mielellä ajatuksessa mukana.

Kaikki suurinpiirtein haluaisi tavata itselleen mukavan, ja siinä mielessä haasteettoman kaverin.

No, jos tarkoitus olikin mukavimman tapaaminen, ei siinä sitten mitään.

Minun mielestäni haasteellista olisi tavata blogin,- itselle kriittinen tyyppi.

Pientä arkailua tapaamis-ehdotukset mielestäni osoittavat.

Minä olen ainoana lyhyesti tavannut Rikhard Järnefeltin parikin kertaa.... Vaistosin heti että synkkasi...Palaisi tänne takaisin. Hänellähän on oma blogipalsta, ja pitänee käydä katsomassa jahka...

Pentti Järvi

Järnefelt oli vallan mainio persoonallisuus hänkin. Vahinko, että män pois. Kerro terveiset, jos tapaat.

Käyttäjän SampsaMkel kuva
Sampsa Mäkelä

Eihän kukaan ihminen ole samanlainen kuin toinen. Hyvinkin erilaisen maailmankuvan omaavat ihmiset voivat tulla toimeen keskenään niin kauan kuin toinen ei junttaa omaa näkemystään väkipakolla toiselle.

Keskustelupalstoilla ihmiset tuovat esiin itselleen tärkeitä asioita. Silloin ihminen helposti identifioituu liian kapea-alaisesti johonkin tarkasti rajattuun ryhmään ja ihmisestä ei saa kokonaisvaltaista kuvaa. Normielämässä ei ole pakko koko ajan yrittää käännyttää toista omien näkemysten hyväksymiseen - ainakaan suurin osa ihmisistä ei toimi näin.

Muuten keskusteluun innokkaasti osallistuvat ihmiset antavat itsestää kuvan, että heillä ajatuksia arkielämänkin ulkopuolella. Se on aina plussaa tässä perustylsyydessä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Totta turiset:"Keskustelupalstoilla ihmiset tuovat esiin itselleen tärkeitä asioita. Silloin ihminen helposti identifioituu liian kapea-alaisesti johonkin tarkasti rajattuun ryhmään ja ihmisestä ei saa kokonaisvaltaista kuvaa." Asiantuntijoitahan olemme vain kapealla alueella. Toki politiikassa melkein kaikki erikoisasiantuntijoita kuitenkin, joka merkitsee, että silloin tiedetään juuri tarkkaan miten tätä maata on hoidettava oikein, paremmin kuin yksikään tuolla Eduskunnan rakennuksessa tekee..... ;D

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #199

Irja, mitäpä ajattelet kun luet täälläkin esimerkiksi jonkin henkilön aina olevan ehdoton asiassa kuin asiassa? Ikäänkuin joustovaraa eli ymmärrystä ei toista keskustelijaa kohtaan olisi lainkaan.

Itselleni tulee ainakin sellainen mielikuva että keskustelu face to face saattaisi olla jokseenkin vaikeaa. Tuskin tulisi juttua.

Pentti Järvi Vastaus kommenttiin #214

Henkilö johon viittaat, on nyt joukostamme poissa - ainakin tillsvidare.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #228

Tuli vain mieleeni kertoa, että jos kellä on jo kovat vieroitusoireet päivittäisen Siikala-annoksen puuttuessa, lievitysta voi hakea Aamulehden blogisivustolta tai tietenkin Siikalan omasta blogista: www.pekka.siikala.net/

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #214

Kesksutelu kulttuuria kaipaan.Siihen on matkaa, mutta ehkä sellainen syntyy, kunhan tarpeeksi paljon harjoitellaan. Oikeassa oleminen on ehkä helpompaa kuin sen myöntäminen, että ajattelussa jokin voisi olla toisinkin.

Kaisa Jalis

Ongelmani ovat tietyt kysymykset, joihin olen kehittänyt vuosien varrella tunteen tai ajattelun pohjalta voimakkaat, valtaväestön keskilinjasta poikkeavat kannat, enkä kykene niistä joustamaan. Olisin esim. huorissakävijän seurassa inhon tunne ihonpinnassa, jota en kykene ylittämään.

Toisaalta olisi haastavaa yrittää käännyttää esim. tuollaisia miehiä ulos toiminnasta, mutta koen sen aivan turhana. Menetetyt sielut tai jotain.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Millä ihmeen konstilla saat mieleesi prostituution ja pornon jokaisessa blogissa, aloituksesta viis?

Onko sinulla jokin ongelma?

Kaisa Jalis Vastaus kommenttiin #255

On. Keskustelen vain joistain asioista, kuten naisten asemasta, islamista, eläinten suojelusta ja Niinistöstä/rahan vallasta/valheista/Kokoomuksesta.

Ne ovat minulle ongelmia, joihin haluan vaikuttaa. En yleensä lätise täällä "niitä näitä".

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #258

Onko sinun siis pakko julistaa asiaasi myös keskusteluissa, joissa ei ole kyse noista asioista?

Kaisa Jalis Vastaus kommenttiin #260

Oli puhe ihmisistä, joilla on ehdottomia mielipiteitä, ja toin sellaisen esimerkkinä omista ehdottomuuksista, joille en oikein voi mitään.

Tällaiset asiat estävät mukavaa jutustelua.

Joachim Seetaucher

Nettiyhteisön syntyminen on tietyssä mielessä hyvin uudenlainen sosiaalipsykologinen ilmiö. Sen olemusta ja lainalaisuuksia ei ole vielä kovin paljon tutkittu. Tietysti pitää myös huomioida, että nettiyhteisöjä on sitoutumisasteeltaan ja intensiteetiltään erilaatuisia.

Joku on joskus teoretisoinut, että aikoinaan ihmisyhteisöt koostuivat muutaman sadan hengen "heimoista". Sen teorian mukaan nykyajan ihmisenkin varsinaiset kontaktit rajoittuvat tuohon samaan lukumäärään, muuttuen koostumukseltaan elämän eri vaiheissa. Tietysti jollain voi olla facebookissa 10.000 "ystävää", mutta se onkin toinen juttu.

Vaikka yleensä kritisoin ja kyseenalaistankin Oikkosen syväluotaavat "yhteisölliset" teoriat, niin tässä mielessä niillä lienee oma perustansa.

Erittäin sisäpiirinen ja intensiteetiltaan voimakas yhteisö oli noin vuosien 2000 - 2006 välillä Karelia Forum, jossa Karjalan palauttajat keskustelivat keskenään - allekirjoittanut mukaan lukien. Siellä "tutustuin" mm. Helena Eroseen, Jouko Pihoon, Juhani Putkiseen, Veikko Saksiin, Markus Lehtipuuhun, Seppo Lehtoon ja moniin muihin, jotka yllättäen ovat tupsahtaneet samoille forumeille kuin itsekin olen Karelia Forumin lakkauttamisen jälkeen ajautunut.

Luulisin, että kasvokkain tapahtuva tapaaminen ei korvaa nettiforumia. Ei se sitä romutakaan, mutta kyseessä on eri juttu.

Arvo Kuusela

"Minun mielestäni haasteellista olisi tavata blogin,- itselle kriittinen tyyppi."

Kuka haluaisi jatkaa vielä livenäkin muutenkin paikoilleen juuttunutta asemasotadebattia.

Kyllä siinä tilaisuudessa tarvittaisiin ulkopuolisia ammattiviihdyttäjiä ja joku sponsori, vastaamassa sen ohjelman kustannuksista, sekä mielialaa nostattavien juomien kustannuksista.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kiitos Arille mielenkiinnosta. Minä olen huono lähtemään tapaamisiin, tai ainakin pitää houkutella, lahjoa, ylipuhua, maanitella sinnikkäästi. Niin se on yleensä mennyt. Ja pari blogistia minulla on ollut kunnia ja ilo tavatakin.

Mutta blogosfäärissä on montakin hyvää kirjoittajaa, jonka kanssa olisi kiva mennä souturetkelle. Ilman läppäreitä.

Pentti Järvi

Suomalaiset soutuveneet ovat siitä omituisia, että sitä mennään selkä edellä, ellei halua huovata, mikä on paljon raskaampaa toki.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ne ovat tietenkin sellaisia siksi, että soutaja voi ihailla takatuhdolla istuvaa ystävää.

Pentti Järvi Vastaus kommenttiin #164

Ja maamerkki otetaan siitä perätuhdolla istujasta :)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Petra: Suosittelen itseäni. Olen hyvä ja vahva soutaja. Juttua riittäisi souturetken jälkeenkin - ainakin pakkoruotsista ja vähän hevosistakin:)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Mää voisin lähtee jos sää sourat.

Aimo Suomi

Markku, soutu onkin naisten hommaa, se kiinteyttää povea. Ainakin Savossa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Markku, minun soutuveneeni on vaihtanut omistajaa. Jos saan hommattua uuden, kutsun sinut soutelemaan. Ja minä tosiaan soudan.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #213
Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Voisin oikeastaan ketä tahansa mennä kuuntelemaan,mutta ehkä Oikkonen luennoimassa jostakin voisi olla kiehtovinta kuultavaa.

Mutta tapaaminen olisi varmaankin liiallista hälinää ilman hiljaisuutta ja sitä kautta turhaa.Siksipä ainoa toivottava tapaaminen pitäisikin tapahtua sattumalta.

Arvo Kuusela

"Voisin oikeastaan ketä tahansa mennä kuuntelemaan,mutta ehkä Oikkonen luennoimassa jostakin voisi olla kiehtovinta kuultavaa."

Oikkosen kuunteleminen on kyllä kiehtovaa, kunhan ei vain erehdy miettimään mitä hän oikeasti sanoo ja tarkoittaa, siinä touhussa nimittäin katoaa juhlatunnelma. :)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Olet selkeästi tietoinen mitä Oikkonen oikeasti sanoo ja tarkoittaa?

Mielenkiintoista..jostain syystä minulle on muodostunut sellainen mielikuva ettei moni hänen tekstejään kommentoiva oikeastaan ymmärrä paljoakaan. Ihme kyllä..näilläkin palstoilla pitäisi kovin oppineita ihmisiä pyöriä.

No mutta kuitenkin,kenen tahansa kuunteleminen on kiehtovaa. Varsinkin,kun oikeasti alkaa kuuntelemaan ja koittaa selvittää mitä se toinen yrittää sanoa. Eikä laisinkaan ala luokittelemaan tai lokeroimaan saati sitten valmiiksi jo asennoidu jollakin tapaa.

Sinänsä oikeastaan,voisithan sinäkin Kuusela kirjoittaa vaikka psykologiasta jotakin..vaikkapa liittyen tähän kansaan? Voitaisiin katsoa sitten mitä siitä saadaan revittyä irti.

Pentti Järvi

Vieläkään en ole oppinut ymmärtämään, mitä ja mistä Olli Rehn höpäjööttee.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #167

Mutta kiehtovaa se on..varsinkin,kun seuraa miten luovasti hän miettii mitä sanoo seuraavaksi ettei ihan suoraan valehtele.

Joachim Seetaucher

Täytyy siitä huolimatta että maailmalla on viime aikoina tapahtunut paljon, todeta, että Oikkonen näyttää todeksi meihin kohdistuvaa tietotarvetta. Jopa Wittgenstein opettaa sisäistämään vastuunalaisia kontradiktioita.

Vaikka osaltamme onkin saatettu syyllistyä laiminlyönteihin, voidaan taholtamme kuitenkin todeta, että rasismi auttaa käyttäjää ymmärtämään huonoja taloudellisia ja hallinnollisia oloja. Oudoksuttavaa kyllä, on useasti todettu, että koherentti ajattelu näyttelee keskeistä osaa pohdittaessa viimeaikaisia absurdeja väittämiä.

Vaikka usein kuuleekin aivan järjettömiä mielipiteitä, on kuitenkin tosiasia, että yhteisöllisyys yllättää toimivuudellaan, ja selvittää samalla meihin kohdistuvaa tietotarvetta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #174

"Vaikka osaltamme onkin saatettu syyllistyä laiminlyönteihin, voidaan taholtamme kuitenkin todeta, että rasismi auttaa käyttäjää ymmärtämään huonoja taloudellisia ja hallinnollisia oloja. Oudoksuttavaa kyllä, on useasti todettu, että koherentti ajattelu näyttelee keskeistä osaa pohdittaessa viimeaikaisia absurdeja väittämiä."

Minun mielestäni rasismi ei auta ymmärtämään huonoja taloudellisia oloja,enkä keksi edes miten se voisi niin tehdä.. kerrot varmasti?

Mitä nämä viimeaikaiset absurdit väittämät olisi sitten mitä voimme selvittää?

Joachim Seetaucher Vastaus kommenttiin #176

Heh, onkohan muitakin, jotka eivät ole kuulleet tästä: http://puppulausegeneraattori.fi/

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #177
Joachim Seetaucher Vastaus kommenttiin #178

Jos tarkoitat "vaivautumaan" siinä mielessä, että olisin jotenkin vaivautunut edellisestä kommentistasi, niin siitä ei ole kyse.

Mutta jos tarkoitat "vaivautumaan" siinä mielessä, että olen nähnyt vaivaa, niin enpä osaa siihen muuta todeta kuin, että se on vain osoitus nuorekkaasta energisyydestäni. Sopi niin hyvin tuohon Oikkoskeskusteluun.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #177

" Vertaile autokatsastuksen hintoja osoitteessa www.katsastushinnat.fi"

Tarkoitatko tätä?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Oikkosen luento kestää päivän.

Käyttäjän samihaukka kuva
Sami Haukka

Olisi mukava tavata monia bloggaajia. Itsellä on monesta eri puolueesta hyviä kavereita ja hyvin tullaan toimeen. Vaikka näkemyksemme asioista olisi aivan erinlaisia, niin ei se tarkoita, että henkilön kanssa ei voisi tulla muuten toimeen.
Blogimaailmassa saa nopeasti ensivaikutelman henkilöistä ja todellisuudessa se voi olla kaikkea muuta. Sitä en ymmärrä, että jos henkilö kirjoittaa julkiseen blogimaailmaan ajatuksiaan ja provosoituu negatiivisista kirjoituksista. Esimerkiksi on paljon henkilöitä, jotka käyvät aina kirjoittamassa blogiini ainoastaan negatiivistä palautetta, oli aihe mikä tahansa. Tämä kertoo se, että kyseinen henkilö on jo profiloinut inut valmiiksi, tietämttä millainen oikeasti olen. Tämän takia olisi todella mielenkiintoista nähdä eri blogisteja.

Eli olisin valmis tapaamaan kaikki! Aina voi ottaa yhteyttä, jos Vantaalla päin liikkuu :)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Eipä ole tullut hirveästi ajateltua asiaa, mitä nyt Sirosta olisi mukava nähdä ahjon rakentamisen ja noitimisen merkeissä.

Minua häiritsee jo se, että joku tulee "livenä" sanomaan lukeneensa kirjoituksiani. Se on kummallinen juttu, tulee vaivautunut olo. Itseaiheutettuahan se on tietenkin, mutta kummallista silti. Ihme dissosiointia. Että etukäteen ajatellessa ei välitä, mutta sitten kuitenkin kokee olonsa epämukavaksi. Tai ehkä se on siinä, kun se palaute on ollut positiivista. Se on epäilyttävää.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Heikki Hyötyniemi on ehdoton ykkönen. Itselläsi on usein elämänmakuista sanottavaa. Risto Jääskeläinen. Naisista Sini Lappalaisella on sydän paikallaan. Susanna Kinnusella taas erittäin terävää kommenttia. Toisaalta nokikkain tavattaessa voisi illuusio särkyä. Antti Ukkonen tuossa yllä otti aika hyvän kannan.

Kaiken kaikkiaan vaikea lähteä jaottelemaan. Tuossa nyt oli jonkinlainen ajatusten virta juuri nyt. Monen muunkin kanssa on väliin tullut tunne, että joko toisen kommentti tai oma kommentti osui kohdalleen. Syntyi sanaton silta. Timo Anttila ja Taru Jousia.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Mää en haluu nährä teistä ketään...Pysykää pois....Soitan poliisit...

Antakaa mun olla rauhassa? Menkää matkoihinne...Hus, hus, häipykää, vai haenko haulipyssyn.....

Äläkä sinä huutele sieltä mitään.....Senkin ilkimys!...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ei kantsi, Reinikainenki kuali.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Markku, kun lueskelen kommenttejasi, niin usein naureskelen täällä itsekseni sinun huumorilla höystetylle kirjoituksille. Ilmeisesti olet arkielämässä hyvin huumorilla "höystetty" henkilö. Tosiasiahan lienee että huumorilla elää kauemmin. Tosikoilla kääntäen ilmaistuna olisi siten lyhyt elämän kaari. Voineeko pitää paikkaansa?

Mutta, Markku huumoria lisää! Joka ei ymmärrä, on vika hänessä.

Arvo Kuusela

"Mutta, Markku huumoria lisää! Joka ei ymmärrä, on vika hänessä."

Miksi totuus pitää aina yrittää tulkita huumoriksi
jos se ei satu itseä miellyttämään?

Eikö totuutta voisi edes joskus kohdata
ja katsoa silmästä silmään?

Jotta voisimme kunnolla kohdata toisen ihmisen
pitäisi ensin pystyä kohtaamaan totuus.

:)

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Keskustorilla nährään, mestaruusjuhlissa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Voisin järjestää vaellusretken Lapin tuntureihin, jos jollakin kiinnostaa.

Kuusmon karhunkierros (53km), Pallas-Hetta (56km) tai Pyhä-Luosto (32km).

Sopiva määrä 5-10.

Ilmoittakaa ryhmänne nimet

hemmo.koskiniemi@gmail.com

Aimo Suomi

Hemmo, kumpi on parempi, Pallas vai Ylläs?

Aimo Suomi Vastaus kommenttiin #206

Väärä vastaus Hemmo.
Pallaksella vasta yritellään kun Ylläksellä jo paritellaan...(:_))

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #225

Aimo,
minä olenkin luontoihmisiä, vaikka tottapuhuen kyllähän Ylläkselläkin ihan luontoon meneviä juttuja harrastetaan. Sävyjä tosin on niin paljon, että ei tahdo pysyä kameleonttien perässä.

Aimo Suomi Vastaus kommenttiin #242

Eräoppaan sääntö N:ro 1:
Ryhmän koko pitää alkaa parillisella luvulla, ei siis 5-10, vaan 6, 8, 10..., vai ajattelitko itse jäädä ilman...?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Taitaisi tulla huomattava hinnankorotus, jotta parasta kääntyä itänaapurin taikka vaikka Kanadan puoleen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi Vastaus kommenttiin #204

Seija,
suosittelen Sinulle Vienankarjalan Pistojärvellä käyntiä.
Uhtuan Timoset hoitaa järjestelyt :)

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Tapio,
onnistuu 29 000 hehtaaria yhteismetsän aluetta tai Mustarinnan natura-alue samassa erämaassa.

Meillä porukan erämaja Julmajärvellä (Posio). Jos kiinnostaa niin pistä tekstiä, kerron tarkemmin.

hemmo.koskiniemi@gmail.com

Kaisa Jalis

"Onnistuisko metsästys?"

Haluat tappaa eläimiä?

Moni eläinlaji on jo vähälukuinen. Lintulajeja ei saisi metsästää ollenkaan, koska kannat romahtaneet. Isäni, joka oli 70-luvulla luontohullu, ei suostu enää lähtemään metsään, koska "siellä ei ole enää mitään". Hänen mukaansa kaikki metrsästys pitäisi kieltää 10 vuodeksi, jotta eläinkannat voisi palautua.

Tapio Vehmaskoski Vastaus kommenttiin #249

Ja pöh siun kanssas Kaisa!

Lintukannat vaihtelee luonnossa vuodesta riippuen ja metsästäjistä riippumatta. Eniten lintukantojen ja yleisriistan vaihteluun vaikuttaa luonnonolosuhteet ja petokannat. Erityisesti pesinnän onnistuminen riippuu sellaisista olosuhteista kuten lämpötilat, ruuan saatavuus ja pedot.

Isäsi 10 vuoden metsästämättömyys ei tilannetta ratkaise. Pääosa metsästäjistä on hyvin maltillista väkeä. Metsästyseurakohtaisesti on kiintiöity saalismäärät kunkin vuoden riistatilanteen mukaan.
Pääosa metsästäjistä vanhemmista ikäluokista erityisesti on erähenkisiä nuotiolla istujia

Metsätalous on riistakannoille haitallista. Uudet pedot kuten supikoira ovat todellisia tuholaisia.

Kaisa Jalis Vastaus kommenttiin #264

Et näköjään seuraa asioita? Et ollut metsässä 60-70-luvuilla, jolloin lintuja oli 70% enemmän?

Lintujen määrään vaikuttaa monet asiat, kuten saasteet. Kana- ja vesilintujen metsästys tulisi kieltää. Juurihan asiasta oli juttu lehdessä, että moni lintulaji on vaarassa.

Pitääkö joidenkin harrastelijoiden tuhota luontoa vielä lisää posauttelemalla huviksensa eläviä olentoja elävältä? Hanki joku järkevä harrastus. Kiikaroi niitä eläimiä vaikka, jos löydät niitä enää. "Sulkia" saisit hattuusi ihan muusta toiminnasta kuin tappamisesta.

Tapio Vehmaskoski Vastaus kommenttiin #272

Kaisalle

”Et näköjään seuraa asioita? Et ollut metsässä 60-70-luvuilla, jolloin lintuja oli 70% enemmän?”

• Ensimmäisen virallisen metsästysluvan sain vuonna 1961

• Muistan luontoon ja metsästykseen liittyviä tapahtumia 1950-luvulta. Käytännössä elin maaseutuympäristössä, jossa metsästys oli osa elinpiiriä. Ei siis pelkästään harrastus. Esimerkiksi oravia oli joka talossa nahkapuissa odottamassa jälleenmyyntiä. Ketun nahasta sai erityisen hyvän hinnan.

• Lintuja oli hyvin 1960-luvulla, mutta ihmiset muistelivat jo silloinkin: ”Kyllä ennen oli riistaa enemmän.”
==========================================================================

”Lintujen määrään vaikuttaa monet asiat, kuten saasteet. Kana- ja vesilintujen metsästys tulisi kieltää. Juurihan asiasta oli juttu lehdessä, että moni lintulaji on vaarassa.”

• 1960-luvulla lintukantaa vähensi tienvarsimyrkytykset. Taisivat jatkua 1970-luvulle

• Soiden ojitukset ja kuivatukset kadottivat riekot Etelä-Suomesta.

• Tehometsänhoito ei huomioinut riistanhoitoa.

• Pienviljelykset katosivat maaseudulta 1970…1990 ja yhä jatkuu. Asukkaiden ja pienviljelysten kadotessa lintujen ruokinta-alueet vähenivät ja jopa katosivat.

• Ihmisten poistuessa maaseudulta pedot lisääntyivät. Suomen luontoon kuulumaton pienpeto Supi Venäjältä on kotiutunut koko Suomen alueelle nykypäiviin saakka. Supi on erittäin paha tuholainen riistalintujen hävittämisessä.

• Lehtien ”jutut” eivät ole sellaista tietoa, jonka varaan kannattaa pelkästään jättäytyä.
==========================================================================

”Pitääkö joidenkin harrastelijoiden tuhota luontoa vielä lisää posauttelemalla huviksensa eläviä olentoja elävältä? Hanki joku järkevä harrastus. Kiikaroi niitä eläimiä vaikka, jos löydät niitä enää. "Sulkia" saisit hattuusi ihan muusta toiminnasta kuin tappamisesta.”

• Metsästyksen harrastajat tekevät enemmän riistanhoitotyötä riistan ja luonnon hyväksi kuin nämä kiikaroijat ja itseään kaikkitietävinä pitävät lehtien vihreät toimittajat. Metsästäjät ja seuratoiminta eivät tuhoa luontoa.

• Olen itse elänyt lapsuuteni eläinten kanssa sekä kotieläinten että luonnonelävien.

• Kunnioitan luontoa ja kaikkea elävää mm. eläimiä. En ”posauttele” huvikseni eläviä olentoja. En ole tappaja.

• Minulla on ollut ja on yhä useita erilaisia harrastuksia, joista myös pidän.

• Olen kirjoittanut em. asiat omakohtaiseen kokemukseen perustuen.

• Pyydän asiallista suhtautumista metsästäjiin ja heidän tekemäänsä työhön Suomen luonnon ja riistahoidon hyödyksi.

Mark Bayer
Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Mark,
Karhunkierros alkaa Lapista ja päättyy Rukalle.

Kuusamon kirkonkylä ei minustakaan ole Lappia, mutta Ruka on, vaikka kuuluukin Oulun lääniin.

Kuusamolaiset haluaisivat kuuluua Lappiin mutta Oulun ja Helsingin herrat estävät.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Heh :)

Ei Rovaniemikään ole Lappia.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros Vastaus kommenttiin #239

Eikä Oulukaan. Turpiin meinasin Oulussa v. 1970 saada kun sanoin portsaria Aslakiksi.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #252

Nykyään on sentään GPS mistä tietää missä mennään. Jos on.

astrid mustonen
astrid mustonen

Täytynee ensiksi todeta etten ole pahemmin (siis ollenkaan) ajatuksia vaihdellut kenenkään kanssa. Mutta olen kyllä lukenut paljonkin blogeja. Kovin kiintoisa kysymys on että keiden / kenet haluaisin tavata / kohdata / kuunnella lähemmin.

Haluaisin kuunnella lähemmin niitä ihmisiä jotka ovat jotenkin vastahankasia / riitasia / "fakki - idiootteja" ja kaikkea siltä väliltä. Perustuen ihan siihen että erilaisilta ja yksinäisiltä ihmisiltä olen oppinut kaikkein eniten matkan varrelta.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Kiitos Ari. Minäkin tapaisin sinut mielelläni:)

Täällä on niin paljon kirjoittajia, jotka tahtoisin tavata etten ala listaa vääntämään. Joku unohtuisi kuitenkin.

Blogisteista vanhin kamu on Risto Jääskeläinen. Kirjoittelin Riston kanssa eräällä toisella foorumilla jo ennen usaria. Puhelinnumerot on vaihdettu ja luurissa pulistu, mutta vielä emme ole livenä tavanneet.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Parempi on lukea kuin kuunnella ihmisiä.

Pentti Järvi

US-ylläpidon naurettavuus vain korostuu:

""Ana Maríalle oiva deittivaihtoehto!" Olet saanut varoituksen asiattomasta sisällöstä Uuden Suomen blogipalveluissa."

Pitää ihan mennä toiston puolelle: Sanan deitti toinen merkitys on TAPAAMINEN.

:) :)

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

US:n ylläpidon on kyllä mielestäni melko vaikea enää saavutuksiaan ylittää. Tai siis alittaa, miltä kantilta nyt asiaa katsoo. Mutta näin olen jo kauan ajatellut hallituksestakin ja aina vain ne veitikat onnistuvat yllättämääm minut.

Mutta ystävällisenä vinkkinä: kannattaa pitää ainakin käsivarren mitan pituinen varmuusväli kaikkiin vähääkään feministeiltä haiskahtaviin naisihmisiin. Eikä varsinkaan ehdotella deittejä yhtään missään merkityksessä. Mutta hyvä, että todistit,etten ole ainoa, jolla on aukkoja itsesuojeluvaistossa.

Ps. Joko alat uskoa, että minä olen harmiton kehräävä kissimirri?

Käyttäjän velipesonen kuva
Veli Pesonen

En tiedä.

Kerran opiskeluaikaan yksi luennoitsija kysyi luennon alussa, haluammeko että hän pitää luentonsa yhtäjaksoisesti vai tauon kanssa. Yksi valopää kiirehti viittaamaan ja vastasi "En tiedä".

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Ari, hauska blogiavaus. Kohtaamiset kanssanne eri tilaisuuksissa ovat olleet mukavia ja aina on tullut sellainen tunne, että tässähän tunnetaankin jo.

Seuraava Usarin järjestämä tapaamistilaisuus olisi ensi keskiviikkona täällä Kampissa!

Tämän linkin takana on lisätietoa ja siellä voi myös ilmoittautua: http://www.uusisuomi.fi/tapahtumat/enemman-rahaa-k...

Tietääkseni joitain paikkoja on vielä jäljellä...

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Hmm..

Nimimerkki Johan Lom, Pekka Siikala, Antti Alfthan, Antti Liikkanen, Seppo Oikkonen (olenkin jo tavannut ohimennen), Ari Alsio, Petra Nyqvist, Auvo Rouvinen, Jaana Paju, Esa Kärnä, Helena Eronen, Jani Korhonen, Severi Simonen, Matti Siikala, joitakin mainitakseni. Liuta muitakin löytyy.

Heikki Virkkunen

Blogistijoukkoon on ilmaantunut uusi kirjoittaja, Aimo Suomi, joka poistaa aivan säädyllisiä kommentteja sieltä sun täältä pitkin keskustelua. Ikävää sensurointia, joka ei synnytä keskustelua.

Aimo Suomi

Kiitän kunniamaininnasta. Blogipoliisia aina tarvitaan...

Heikki Virkkunen

Yhdestä blogipoliisista ja pääsensuroijaksi pyrkineestä päästiin suuren yleisön paheksumisen jälkeen, joten eiköhän aika hoida toisenkin. Miksi avata ollenkaan kommentointimahdollisuutta, jos ei siedä omasta kannastaan poikkeavia kommentteja?

Aimo Suomi Vastaus kommenttiin #281

Siikala palaa, oletko valmis...?

Heikki Virkkunen Vastaus kommenttiin #283

Ut sementem feceris, ita metes.

Aimo Suomi Vastaus kommenttiin #284

Just!
Unius dementia dementes efficit multos.

Heikki Virkkunen Vastaus kommenttiin #285

Sermo datur cunctis, animi sapientia paucis.

Aimo Suomi Vastaus kommenttiin #286
Heikki Virkkunen Vastaus kommenttiin #288

Aimo, orandum est, ut sit mens sana in corpore sano. Vale, sapienti sat.

Aimo Suomi Vastaus kommenttiin #289
Käyttäjän anmarirytila kuva
Anmari Rytilä

Markku Huusko on mielitiettyni, koska hän on älykäs ja lämmin ihminen,
mutta että livenä...ehei, ei onnistu minulta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset